Girona

Futbol

Segona divisió A

El pes de la gestió

Desapareguda del tot la plaga de baixes, Pablo Machín té moltes peces per triar i mira de destacar el rol dels jugadors que tenen poc protagonisme

El Girona comença demà la segona volta amb les úniques absències de Richy, lesionat de llarga durada, i el porter Bounou, que és a la copa d'Àfrica

Superada fa temps la col·lecció de baixes, que va arribar a vorejar la desena, el Girona té la infermeria buida. A banda de Richy, al marge de l'equip des de fa mesos per una lesió al genoll que se li va complicar més del previst, Pablo Machín té l'única absència del porter Yassine Bounou, que és a la copa d'Àfrica amb la selecció del Marroc. Les peces per triar són múltiples –hi ha 21 jugadors de camp en plenes condicions–, però l'excel·lent rendiment de l'equip convida els tècnics a fer pocs retocs, encara que això signifiqui concedir poc protagonisme a jugadors que segurament confiaven a tenir més continuïtat. Tot plegat s'emmarca en la gestió del grup, un element de molt pes en un vestidor amb tanta competitivitat i tants jugadors de bon nivell.

“Partim de la base que tots s'entrenen per jugar. Però tothom és conscient que quan arriba un jugador no se li diu que jugarà 20, 30 o 40 partits. Se'l vol per competir i se'l paga per entrenar-se i donar competitivitat al grup. A partir d'aquí, a l'entrenador li toca prendre les decisions”, valorava ahir Pablo Machín, que acostuma a destacar el paper de tot el vestidor a l'hora de parlar dels mèrits d'un equip que acaba de tancar la millor primera volta des que és a segona A. “Els que no juguen saben que també són molt importants, i molts han anat tenint protagonisme. Potser qui té menys minuts ara serà el jugador determinant a la fase final del campionat.”

Més nivell, menys errors

El Girona, que sobretot en la primera temporada completa amb Machín va marcar molta diferència entre els grups de jugadors habituals i la resta, té ara més equilibri. “Abans hi havia més jugadors amb poca experiència i que venien a créixer. Ara hem fitxat jugadors amb recorregut i hi ha molt poca distància entre els jugadors. No és fàcil triar, perquè has de deixar fora persones, però almenys tens la tranquil·litat que segurament t'equivocaràs poc, perquè tots ofereixen un rendiment òptim”, va reflexionar el tècnic. “La nostra missió és afinar i mirar d'equivocar-nos ben poc, perquè una elecció pot ser determinant per guanyar un partit.”

El més probable és que Machín, que contra el Còrdova va fer un sol canvi respecte a l'onze de La Romareda –Cifu per Maffeo–, faci ben pocs retocs, si és que n'hi ha algun, en l'alineació de demà.

A ningú se li diu quan arriba que jugarà 20, 30 o 40 partits. Es paga per entrenar-se i per donar competitivitat al grup
Amb els mateixos disponibles i el bon rendiment, és probable que si hi ha algun retoc en l'onze sigui mínim
Hi ha molt poca distància entre ells, i això em dóna la tranquil·litat que m'equivocaré poc, perquè el rendiment de tots és òptim
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
Els que no juguen saben que són també molt importants, i potser algun d'ells serà l'home determinant en la fase final

“Ni necessitat ni obligació, possibilitat per valorar”

X.M.

Pablo Machín ja defensava la setmana passada que la intenció és reforçar la plantilla amb un altre davanter, de perfil diferent als que té, però que no pensaven “fitxar per fitxar”. Ahir hi va insistir: “Sabem que som un equip competitiu i sempre he dit que estic molt content amb la plantilla. No em queixo de res, però si tenim la possibilitat de reforçar-nos, benvingut sigui. Si som honestos tots, i hi incloc els jugadors, pensem que si ve algú que ens faci millors a tots, endavant.” El tècnic va afegir: “Si no el trobem, estem tranquils, perquè som competitius, hem jugat una fase amb un sol davanter, ens hem reinventat i som l'equip que més gols fa i que més xuta a porteria. Però també és veritat que ara comença una altra competició i que els rivals es reforçaran.” Machín ho va resumir tot plegat: “No és cap necessitat ni obligació, però sí una possibilitat que hem de valorar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)