Girona

Pablo Machín

entrenador girona

“Som madurs i volem el premi gros”

La primera jornada de la segona volta també va ser rodona i deixa el Girona amb sis punts d'avantatge en la zona d'ascens directe. L'equip està immers en un estat de gràcia absolut, però no transmet la sensació d'eufòria, com si estar tan amunt fos el més normal del món. “No sé si és d'equip gran, però sí que hi ha molta diferència respecta a fa dues temporades. Afortunadament, ens estem acostumant a guanyar, i l'afició també veu com, a més de competir, li estem regalant moltes victòries. Això fa que siguem un equip madur. Segurament hauríem de valorar més nosaltres mateixos, des del vestidor, com costa aconseguir les victòries”, explicava a la sala de premsa Pablo Machín. “Però també és un símptoma que tenim molt clar quin és l'objectiu i que volem celebrar el premi gros a final de temporada”, reconeixia el tècnic, que hi posava un punt de prudència, malgrat l'ensopegada del Getafe: “Tenim un marge de dos partits, però no ens hem de fixar només en el Getafe. Queda moltíssima lliga. Som un equip molt competitiu, però si ens adormim i si no competim tots al màxim nivell, ens convertim en un equip normalet.”

La idoneïtat de jugar

Les reflexions sobre la maduresa de l'equip arribaven després d'un partit que va perillar. De fet, Machín hauria preferit suspendre'l. “Primer, per no destrossar el camp, com ha passat. I sobretot perquè això és un espectacle, televisat, i s'ha de tenir respecte per l'espectador. M'ha agradat molt el desplegament físic de tothom, però el que s'ha vist avui s'assembla molt poc al que s'hauria pogut veure. Sabem que l'àrbitre està en el seu dret de fer-nos jugar, però potser si el partit hagués estat una hora més tard hauria proposat suspendre'l.” El de Gómara no només va lloar l'esforç dels jugadors –“han sortit a l'arena del circ dels gladiadors”–, sinó també el del públic: “Això sí que té mèrit. S'han notat i els ho agraïm.”

Machín va assenyalar que el plantejament estava “totalment condicionat” per l'estat del terreny de joc. “Hem sortit amb dos davanters de referències més Portu a la mitja punta, per arribar a les caigudes, i dos migcampistes que dominen molt l'aspecte físic. I a intentar jugar en camp rival per no cometre errors al nostre. El Sevilla ha fet un plantejament similar, i en duel de tu a tu eren clau els un contra un. I tot i que ens ha costat, hem estat superiors en la primera meitat i els gols tenen tot el mèrit.” El bon partit de Rubén Alcaraz, poc habitual en les alineacions, i l'encert de Longo i Sandaza, que no acostumen a jugar junts d'entrada, exemplifica la competitivitat que hi ha a l'equip. “Tenim una plantilla amb poca diferència entre uns i altres. M'ho estan demostrant, i és la clau de ser un equip tan competitiu. Quan un s'adorm, n'hi ha un altre que està trucant a la porta. I quan creiem que hem de fer jugar un jugador concret, tenim la tranquil·litat absoluta que ho farà bé. És una qüestió de bloc.”

“Hauria preferit no jugar. El que s'ha vist s'assembla poc al que s'hauria vist”
“Eren clau els un contra un i, tot i que ha costat, hem estat superiors en la segona part”
“Si no competim tots al màxim nivell, ens convertim en un equip normalet”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)