Nàstic

Futbol

Segona divisió A

Avui para l'últim tren

Nàstic. El conjunt grana rep la visita de l'Alcorcón, en la primera de dues jornades seguides a casa, conscient que si vol iniciar la remuntada que li permeti salvar-se està obligat a guanyar

No és la jornada 25 del campionat de lliga, és un partit transcendental. Si el Nàstic vol mantenir vives les esperances d'aconseguir una permanència que ara per ara cau molt lluny, està obligat a guanyar avui contra l'Alcorcón. Qualsevol resultat que no sigui una victòria allunyarà els tarragonins de segona A de forma gairebé definitiva. I això que quedaran encara disset jornades. La plantilla n'és conscient i ha fet una conjura per aconseguir aquests tres punts –i els tres pròxims–, aprofitant que hi ha un parell de partits seguits al Nou Estadi. Com que cal anar a pams, la primera premissa és imposar-se a un Alcorcón que, tot i haver ressorgit, sofreix moltíssim lluny de casa, on només ha sumat cinc punts.

El missatge del tècnic del Nàstic demostra fins a quin punt guanyar és avui imperatiu. “En tenim moltíssimes ganes, perquè aquest matx és el més important del Nàstic en molt de temps i hem de plasmar sobre el camp que això és molt més que una final”, afirmava ahir Juan Merino, que admet que el fet d'haver-se encallat a la cua suposa un desgast mental molt gran: “De cada derrota, a l'equip li costa moltíssim recuperar-se'n.” Tot i això, l'entrenador andalús confia que la millora mostrada diumenge passat al camp del Llevant, tot i la derrota, reforci l'equip: “Estem progressant i hi haurà un moment en què això es veurà traduït en punts, si bé el que necessitem nosaltres és sumar amb immediatesa.”

La incògnita del sistema

Juan Merino havia apostat últimament per jugar amb tres centrals i dos carrilers, però la lesió de Gerard Valentín i el fet que no tingui un recanvi genera certs dubtes. En aquest context, l'entrenador del Nàstic podria tornar a alinear una defensa de quatre homes, tal com havia fet en els seus primers dos partits. Més enllà de Valentín, també es perdrà l'enfrontament d'aquesta tarda Iago Bouzón, que està sancionat, i Àlex López, Jean Luc i Uche, que no han entrat en la convocatòria. D'altra banda, Sergio Tejera, que ahir va tenir un petit problema muscular, és dubte.

L'AVANTMATX

Aquest és el partit més important del Nàstic en molt de temps i això s'ha de projectar al camp
Juan Merino
entrenador del nàstic
Que la classificació no ho distorsioni: com a bloc, el Nàstic té potencial de ‘play-off'
Julio Velázquez
ENTRENADOR DE L'ALCORCÓN

Si es fitxa, ha de ser un lateral, no un interior

Merino va valorar ahir la possibilitat d'incorporar un futbolista per suplir Gerard Valentín quan el lateral sigui baixa. El club està pendent del mercat però l'entrenador del Nàstic té clar que, si s'ha de fitxar, el jugador ha d'ocupar el carril dret de la defensa de forma natural: “Perquè ens vingui un interior i l'haguem de reconvertir, jo prefereixo algú dels que ja tenim. Ara bé, si hi ha un lateral dret i el podem fixar, el club farà tot el possible, perquè el necessitem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)