Reus

Irrecognoscibles a Sòria

Reus. L'equip roig-i-negre és clarament superat pel Numància, que va marcar gràcies a Jairo (16'), i només les aturades de Badia eviten una derrota àmplia. El primer xut visitant, en el 92'

numància 1 reus 0

NUMÀNCIA:Aitor Fernández; Unai Medina, Dani Calvo, Carlos Gutiérrez, Ripa; Ruiz de Galarreta, Iñigo Pérez (Escassi, 80'); Pablo Valcarce, Julio Álvarez (Pedro Orfila, 88'), Marc Mateu; i Jairo (Acuña, 74').REUS:Edgar Badia; Campins, Babic, Olmo, Ángel; Marcos Tébar (Albístegui, 61'), Ramon Folch; David Querol, Miramón (Guzzo, 46'), David Haro; i Edgar Hernández (Jorge Díaz, 70').GOLS:1-0 (16') Jairo.ÀRBITRE:Cordero Vega.T.G.:al local Carlos Gutiérrez, i als visitants Olmo, Babic i Albístegui.PÚBLIC:3.041 espectadors a l'estadi de Los Pajaritos de Sòria.

El Reus, l'equip sempre competitiu al qual li agrada tenir la pilota, generar ocasions de gol amb paciència i plantar cara a qualsevol rival, no va aparèixer ahir a Los Pajaritos. En el seu lloc hi havia un equip que es va veure superat en tot moment pel Numància, que va disposar molt poc de la possessió de l'esfèrica –i quan la tenia no trigava a perdre-la, sovint en zones perilloses–, que va fer l'única rematada a porteria en el minut 92 i que va tenir en Edgar Badia el seu millor jugador. Les aturades del porter barceloní van impedir una derrota àmplia i només el gol de Jairo Morillas, superat el primer quart d'hora de joc (16'), va figurar en un marcador final que el Numància pot considerar escàs.

El partit va ser, sobretot, una exhibició de Julio Álvarez. El capità del Numància va dirigir el seu equip en la creació i va personificar, com ningú, la superioritat dels locals. Per arrodonir l'actuació, al mitja punta veneçolà només li va faltar el gol, que va buscar amb quatre bons xuts que van topar amb les grans intervencions d'Edgar Badia. Dos en la primera meitat, una rosca amb la cama dreta entrant des de l'esquerra (27') i un tret sec i ras des de la frontal (30'), i dos més en la segona meitat, una volea al límit de l'àrea gran (62') i un cacau col·locat (82'). Al ritme de Julio Álvarez, el Numància no va trigar a assetjar la porteria del Reus i va trobar premi de seguida. Va ser en una passada en profunditat de Marc Mateu cap a Jairo Morillas, que va esquivar amb habilitat i un pèl de sort la sortida d'Edgar Badia i va marcar sense oposició. El Reus, irrecognoscible, estava a mercè del rival i en tota la primera meitat només es va apropar a l'àrea d'Aitor Fernández en una acció protagonitzada pels dos laterals. Arribada a la línia de fons de Campins, centrada al segon pal i xut molt desviat d'Ángel.

Natxo González va buscar canviar la dinàmica del duel fent entrar després del descans Guzzo, que havia de donar al Reus continuïtat amb la pilota. Però, en lloc d'això, el que es va produir de seguida van ser dues pèrdues greus que el Numància gairebé aprofita per fer el segon gol. En la primera Edgar va desviar el xut creuat de Marc Mateu (50') i en la segona Valcarce va rematar incomprensiblement fora amb tot a favor (51'). El Reus continuava perdut i el Numància combinava inspirat i còmode, com en una triangulació en què Badia va rebutjar una centrada perillosa de Ripa. Natxo González va buscar més mobilitat en atac amb l'entrada de Jorge Díaz, situant David Haro com a davanter centre i Querol més avançat, però tot era inútil, perquè ahir no era el dia del Reus. Tot i això, com que el Numància no havia pogut sentenciar, va haver de viure un petit ensurt en el temps afegit, en l'únic xut a porteria del Reus. Jorge Díaz es va anar perfilant fins a trobar espai per xutar des de la frontal. Va ser, però, una rematada centrada que Aitor Fernández va aturar, això sí, a la segona i amb una mica de suspens.

ELS VESTIDORS

No ens hem trobat còmodes i el rival ha sigut molt superior. Ni jugant tres dies hauríem sumat
Natxo González
entrenador del reus
Estem en un bon moment i ho hem demostrat, ja que hem minimitzat un bon rival
Jagoba Arrasate
entrenador del numància

Les places de fase d'ascens s'allunyen

Després de la derrota d'ahir a Sòria, el Reus, que abans de començar la jornada tenia les places de fase d'ascens a dos punts, ara les té a cinc. L'equip roig-i-negre, que es va passar bona part de la primera volta entre els sis primers, mai no havia estat tan allunyat com ara de la zona alta. Malgrat tot, el Reus continua tenint un bon marge respecte a les places de descens, que és la seva referència real tenint en compte que és un debutant en la categoria. Queda clar, però, que no pot badar, ja que ara són sis els punts que el separen del dinovè classificat. En la propera jornada, el Reus torna a jugar a camp contrari. L'equip de Natxo González visitarà diumenge que ve a les 4 de la tarda el Cadis al Carranza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)