Pocs gols i força patiments

Els precedents. El Girona ha obtingut dos empats i un triomf contra el Mallorca a Montilivi, sempre amb Machín a la banqueta

Les visites del Mallorca a Montilivi no han estat còmodes per al Girona. El primer duel va estar carregat de dramatisme, en la 40a jornada i amb tots dos equips lluitant per eludir el descens a segona B. El Girona va fer l'1-0 mitjançant Migue, però va perdre gas, va pagar l'expulsió per doble amonestació de Jandro (66') i va rebre l'empat, de Geijo (77'). El punt deixava el conjunt de Pablo Machín instal·lat de ple en l'angoixa, tercer per la cua a dos punts de la zona de permanència, marcada precisament pel Mallorca. Al cap d'una setmana, els gironins se la van jugar a Ponferrada, on van encarrilar la permanència després de trepitjar virtualment la segona B durant uns minuts (1-2).

La temporada següent, el Girona-Mallorca va arribar a mitja lliga. Amb molta lluita i poca cosa a les àrees, contra un rival que es va presentar amb un esquema de tres centrals, el duel va acabar sense gols.

L'últim precedent va arribar en la recta final de la temporada passada (39a jornada), en plena cursa dels gironins cap a la fase d'ascens. Un gol de penal transformat per Cristian Herrera just després del descans va ser suficient per celebrar el primer triomf a casa contra el Mallorca i multiplicar les expectatives de disputar el play-off, abans d'empatar a Valladolid i de superar l'Alcorcón i la Ponferradina, per acabar quart.