3a divisió FEF

La regularitat en joc

Més proves. Els cinc representants gironins de la categoria tornen a enfrontar-se a rivals d'allò més complicats en una nova jornada de lliga que els pot reafirmar en les seves posicions

Ara ja tot fa baixada. I és que comença l'últim terç del campionat de lliga a tercera divisió. Els cinc representants gironins en la categoria disputen avui els seus respectius partits de la jornada 26, uns enfrontaments que tornaran a posar a prova la bona trajectòria de cada un d'ells.

El Peralada rep la visita de la Muntanyesa al municipal (a les 17 h). L'equip dirigit per Arnau Sala i Xavi Punsí va trencar la setmana passada la pitjor ratxa del curs golejant el Cerdanyola a domicili (1-5). Els tres punts han aportat a la jove plantilla empordanesa tranquil·litat per treballar una nova setmana i tornar a recuperar les millors sensacions possibles: “La victòria de l'altre dia ens ha anat molt bé i els resultats de la part alta ens van acompanyar, però seguim sent dels pitjors de la segona volta. Tenim una sensació estranya amb el rendiment de l'equip, ja que en molts partits no mereixíem tant càstig, però seguim creient en la feina que fem”, analitzava l'entrenador del filial del Girona, Arnau Sala, que tindrà les baixes de Sergi Álamo i David Serrano, a més del dubte d'Estellés. El de Sant Fruitós de Bages recuperarà, però, el fitxatge estel·lar del mercat d'hivern, Ernest Forgas, que podria debutar.

Tornar a engegar motors

Després d'ajornar de mutu acord el darrer matx contra el Sant Andreu –el club barceloní estava fent obres a la coberta d'uralita de l'estadi que es va despendre pel temporal de vent–, el Palamós ha de tornar a engegar motors per rebre el Granollers al Palamós-Costa Brava (a les 12 h). Els jugadors dirigits per Joan Mármol encara tenen a la retina el partit d'anada, en què van caure golejats pels vallesans 6-2: “Tenim moltes ganes de disputar l'enfrontament i demostrar que en el matx de la primera volta vam tenir un mal dia. El Granollers és un equip molt competitiu i compensat que, a més, en el mercat d'hivern s'ha reforçat amb Cristian Hidalgo, un jugador top”, comenta Joan Mármol, que tindrà les baixes dels lesionats Collell i Moha.

Una lliga ben diferent

Un cop acabat el Tormalet del calendari, el Figueres es desplaça fins a Manlleu (a les 16.30 h). L'equip de l'Alt Empordà no va perdre cap dels partits contra els tres primers classificats –contra l'Olot (1-1), el Peralada (2-1) i el Vilafranca (1-1)–, fet que ha reforçat la confiança del grup dirigit per Chicho Pèlach, que no vol desaccelerar ara que rep rivals més directes en la taula: “A nivell psicològic costa molt controlar-ho tot. Quan juguem amb els equips de dalt, el petit tendeix a igualar el gran. Això s'ha de gestionar, ara ens ve la nostra lliga real i hem d'intentar que el Figueres que s'ha vist en el tram més complicat del calendari es vegi a Manlleu”, explica el tècnic gironí, que tindrà les baixes de Pedro del Campo i Toni Cunill.

Confiats i amb moral

La Jonquera ha tornat a recuperar la seva millor versió, la que va sorprendre a tothom en el primer terç del campionat. Llavors, els jonquerencs van romandre a les posicions capdavanteres de la taula, sumant un bon coixí de punts que els ha permès no caure mai en posicions de descens. Una vegada superat el pitjor moment del curs –cinc punts de 30 possibles entre la jornada 13 i la 23–, la Jonquera va aconseguir la setmana passada encadenar dos triomfs per primera vegada a tercera. Els de l'Alt Empordà reben el Terrassa a les Forques (a les 16 h) i no volen aturar el ritme: “Fa setmanes que estem de nou en un bon moment. La plantilla ha fet un pas endavant i els reforços han augmentat la competència d'aquest grup. Això es nota en els entrenaments, que augmenten de nivell, ja que tots volen un lloc en l'onze”, diu el tècnic de la Jonquera, Axel Vizuete, que sobre el matx contra el Terrassa comenta: “Afrontem un dels partits assenyalats en el calendari, contra un dels equips capdavanters del grup. El rival té una plantilla excel·lent, però nosaltres no renunciem a res i treballem per guanyar”, diu Vizuete, que només tindrà la baixa del davanter Toledo, lesionat.

LA PRÈVIA

És maco tenir un al·licient nou cada setmana. Rebem un rival que està en forma i que en l'anada ens va passar per sobre
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot
Volem demostrar que en la primera volta vam tenir un mal dia [6-2]. El rival té una bona plantilla i molt compensada
Joan Mármol
entrenador del palamós
L'equip està en un bon moment. El rival disposa d'una bona plantilla, però nosaltres treballem per guanyar
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera
L'última victòria ens ha anat molt bé, però continuem sent dels pitjors de la segona volta i hem de seguir treballant de valent
Arnau Sala
entrenador del peralada
Hem d'intentar que el Figueres que s'ha vist en el tram més complicat del calendari es vegi a Manlleu
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres

L'Olot i el repte de no perdre durant tota una volta

L'Olot rep la visita de la Pobla de Mafumet (a les 16.30 h), el darrer equip que el va poder superar en la lliga –els olotins van perdre a terres tarragonines 2-0–. Des de llavors els de la Garrotxa no ha perdut cap partit i encadenen, doncs, divuit jornades sense perdre –dotze victòries i sis empats–: “És maco tenir un al·licient nou cada setmana. Rebem un gran rival que està en forma i que en aquesta segona volta no ha perdut cap partit”, comenta el tècnic de l'Olot, Ramon Calderé, que afegeix: “En la primera volta ens van passar per sobre i per a ells és un enfrontament de vital importància per mantenir les aspiracions de disputar el play-off.”

L'Olot encara no ha perdut al municipal, davant la seva fidel afició, i intentarà mantenir el camí ferm que l'ha portat al lideratge del grup cinquè, actualment amb un marge de sis punts respecte al segon classificat, el Peralada: “M'agrada el futbol estètic, però hem de ser forts en les dues àrees”, diu l'entrenador de Vila-rodona, que tindrà tota la plantilla disponible després de molts partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)