Girona

futbol

2a divisió a

Vuit punts, paraules majors

El Cadis i el Getafe ensopeguen i revaloren, encara més, el sofert triomf del Girona, que té una diferència mai vista respecte al tercer

Als de Machín els queden set partits a casa i nou a fora

La soferta victòria al límit del Girona va ser també un cop anímic per als seus perseguidors més immediats, el Cadis i el Getafe, que ahir tenien l'oportunitat de deixar les coses tal com estaven abans de la jornada 26, però que no ho van aconseguir perquè van ensopegar. El Cadis no va passar de l'empat al Carranza contra el Reus (0-0) i el Getafe va caure al camp de l'Oviedo (2-1), que s'ha sumat a la lluita en la zona noble. De tota manera, la jornada va ser perfecta per als interessos del Girona, que té un avantatge de vuit punts respectea al tercer quan falten setze jornades perquè la lliga abaixi el teló. Li queden encara setze Miura per torejar, set dels quals a Montilivi –els dos propers seran el Cadis i el Getafe, que ha baixat fins a la sisena plaça– i nou a camp contrari, amb places complicades com Tenerife i Oviedo, rivals que venen des de darrere amb energies renovades. “Tots els equips s'hi juguen molt ara i hi van al 200%. I contra nosaltres, més, perquè tothom vol guanyar els de la part alta”, va comentar després del partit el porter, René Román.

Un mes decisiu

Quique Cárcel, el director esportiu, creu que és molt important que el Girona allargui la regularitat a curt termini per no donar signes de debilitat ni animar els rivals. “El proper mes pot ser clau i pot definir més els nostres objectius”, va comentar. El Girona visitarà dissabte el Mirandés –ahir va esquivar l'últim lloc gràcies a una gran remuntada a Vallecas (1-2)– abans de rebre el Getafe. Tot seguit jugarà al camp del Reus i posteriorment serà el Cadis qui visitarà Montilivi. “La victòria contra el Mallorca ens va donar tranquil·litat i seguretat, però si tenim la sort d'allargar la sèrie de victòries, sobretot en els dos propers partits a casa, farem un gran pas endavant”, va argumentar el director esportiu.

El Girona, que està en una situació similar a la del Llevant de fa unes setmanes, s'agafa el líder de mirall. L'objectiu és mantenir la dinàmica actual i aconseguir que els rivals s'oblidin del segon classificat com s'han oblidat definitivament del líder (el Llevant ja té gairebé sis partits d'avantatge respecte al tercer: 17 punts).

De fet, la lluita paral·lela que mantenen els equips per entrar en la fase d'ascens farà que perdin molts punts en enfrontaments directes. El tercer i el sisè estan separats ara per un punt, però hi ha un munt d'equips que encara aspiren a afegir-se a la lluita.

El ‘play-off', aparcat

Si s'escapés l'ascens directe, difícilment la davallada deixaria el Girona sense la fase d'ascens, que seria la quarta en les cinc últimes temporades. Òbviament, el coixí respecte al setè ja és un matalàs (11 punts), però la plantilla només té ulls per evitar que s'acosti el tercer classificat.

I l'espectacular sèrie del Girona –onze victòries en els quinze últims partits, amb 35 punts sumats dels darrers 45– també ha dut el conjunt de Pablo Machín a millorar els números de l'any de la lliga dels 82 punts. Aquell curs, el 2914/15, l'equip sumava 48 punts després de 26 partits. Ara en té 49. Ja equivaldrien gairebé a la permanència matemàtica quan encara queden setze jornades, però això és una pantalla tan superada com també ho sembla el play-off. “Cada vegada que guanyem, traslladem la pressió als rivals”, va comentar el central Pedro Alcalá. El Girona se sent més fort que mai i, segons Granell, fins i tot la flor està esplèndida: “Tot el que tenim ens ho hem guanyat treballant molt, però per estar a dalt aquest punt de sort és molt necessari”, assegura.

TRIPLE EMPAT

El Cadis s'ha vist enxampat pel Tenerife i per l'Oviedo, i el Getafe és ara sisè

MILLOR QUE MAI

Després de 26 jornades, té més punts (49) que el curs de la lliga dels 82 punts (48)
Tots els rivals ens volen guanyar, però nosaltres també volem fer coses grans i ens sentim forts
Aday Benítez
CARRILER DEL GIRONA
Cada vegada que guanyem, la pressió la traslladem als altres. I cada cop queda menys
Pedro Alcalá
DEFENSA DEL GIRONA

PER LA PORTA GRAN

La plantilla ha oblidat la paraula ‘play-off' i vol l'ascens a primera per la via directa

LES FRASES

“Aquest mes serà clau, sobretot els dos propers partits a casa, contra el Getafe i el Cadis”, afirma
Els equips juguen contra el Girona al 200%, però nosaltres estem molt bé, de moral i físicament
René Román
PORTER DEL GIRONA
No vull parlar de flor perquè hi ha molta feina, però aquest punt de sort és molt necessari
Àlex Granell
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)