Girona

Futbol

Segona divisió A

“Les victòries i la classificació són col·lectives”

Per quinzè cop aquesta temporada, Pablo Machín va plantar-se a la sala de premsa per analitzar una victòria que va ser la cinquena a camp contrari. “El guió és fàcil d'escriure, però difícil d'executar. I al final, juguis contra qui juguis, totes les victòries són complicades i requereixen un gran esforç. I la d'avui n'és un exemple, perquè no hem pogut desequilibrar el partit fins als últims deu minuts.” Machín va admetre que el gol de Sandaza va ser com un alliberament: “La primera part havia estat igualada, però en la segona crec que hem estat superiors. Tot i això, el domini tampoc no es traduïa en clares ocasions perquè el seu porter intervingués ja que la nostra ansietat era excessiva. El gol de Fran ens ha donat la calma necessària i tot seguit ha arribat el penal. En els últims minuts hem estat bé.”

Machín va intentar posar fre a un possible excés d'eufòria. “Queda molt. I l'eufòria no és bona. En qualsevol moment podem perdre part d'aquest avantatge perquè els rivals que venen del darrere també pressionen. El que hem de fer és aprofitar aquesta dinàmica positiva i allargar-la tant com puguem.” El Girona s'ha enfilat més enllà dels 50 punts, els de la permanència matemàtica: “Ara sembla poca cosa, però aquí on hem arribat avui hi ha més de la meitat d'equips que ho celebraran quan ho aconsegueixin. Fa relativament poc, a Montilivi la permanència se celebrava molt. Però com que venim de tan bones temporades, la salvació ara ens sembla poca cosa”, va argumentar.

Els canvis que el tècnic va introduir en la segona part van tenir l'efecte desitjat: “Quan es guanya, els canvis sembla que surtin millor. Aday ha sortit per acabar la tasca que Mojica ha fet molt bé amb arribades i centrades. I a Borja el teníem preparat per quan el camp es fes més llarg. Al final dubtàvem entre si fer sortir Coris o Longo, però hem vist que Maffeo, tot i tenir una targeta, no tenia gaires problemes en defensa i estava pujant bé a l'atac. I hem optat per fer entrar Longo per Cristian, que ha fet una molt bona tasca de desgast.” Machín va elogiar el bloc: “És la clau d'aquest equip. Les victòries i la classificació són col·lectives, dels que juguen i dels que no juguen però que s'entrenen com cap altre.” El tècnic va desitjar el millor al Mirandés: “Espero que se salvi perquè és un club que fa les coses molt bé. I si avui s'ha quedat amb poques ocasions és perquè nosaltres no li ho hem permès.”

EL 2N CONTRA EL 20È

“El guió és fàcil d'escriure però difícil d'executar. Totes les victòries són complicades”

DESEQUILIBRI FINAL

“El 0-1 ha estat molt important perquè, tot i ser superiors, teníem massa ansietat”

ELS CANVIS

“Quan guanyes, sempre surten millor. En l'últim dubtàvem entre Coris i Longo”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)