Girona

Un mes en el punt de mira

El Girona viurà un març carregat d'emocions i clau en la defensa del segon lloc d'ascens directe, ja que tres dels quatre partits són contra perseguidors

La guerra és oberta en les pròximes setmanes, plenes d'enfrontaments directes entre els implicats

La visita dissabte del Getafe a Montilivi, marcada des de fa moltes setmanes en el calendari dels gironins, marcarà el començament d'una sèrie de màxima intensitat, d'emocions molt fortes, que pot agafar una rellevància enorme a l'hora d'encarrilar el segon lloc d'ascens directe a primera divisió. El Girona fa mesos que defensa la posició de privilegi, sense la tranquil·litat del Llevant –líder amb 15 punts més que el tercer–, però amb un coixí molt benvingut de 8 punts, i ara té un mes per intentar que els perseguidors el vagin perdent de vista. No hi haurà res fet perquè queden quinze jornades i la lliga no s'acaba fins a l'11 de juny, però les quatre jornades del març agafen una gran transcendència, perquè tres dels quatre partits dels blanc-i-vermells són contra rivals que aspiren a prendre'ls el segon lloc.

El Girona té dues cites majúscules consecutives a Montilivi, convertit en un fortí. Després del Getafe, trepitjarà l'estadi el Cadis, que té vuit punts menys que els de Machín. Els gironins, que entre les visites dels madrilenys i els andalusos tenen programat un partit al camp del Reus –l'únic duel de març que no és contra un dels perseguidors–, tancaran el mes visitant el Carlos Tartiere, el gran actiu de l'Oviedo, que conserva expectatives d'ascens directe malgrat que és a deu punts del Girona.

Un cop superada la fase intensíssima del març, el Girona només tindrà pendent un altre partit contra un dels perseguidors. És el Tenerife, el duel contra el qual no trigarà gaire més a arribar –per setmana Santa, el cap de setmana del 16 d'abril– després de jugar contra el Rayo i el Numància. Sense fer gaire soroll, el conjunt de Pep Lluís Martí ha anat progressant fins a guanyar-se el dret de somiar amb l'ascens directe.

Cada setmana n'hi ha

La intensitat del març no s'explica només pels partits amb el Girona com a actor principal. Els blanc-i-vermells també estaran molt pendents d'altres enfrontaments directes, en un mes molt concentrat i carregat de partits entre els candidats a ocupar el segon lloc d'ascens directe a primera. El Cadis també s'enfronta amb rivals directes en tres dels quatre pròxims partits, i el Tenerife i l'Oviedo, en tres de cinc. Dissabte, poc després que acabi el Girona-Getafe, començarà un altre duel molt interessant al Carlos Tartiere, entre l'Oviedo i el Cadis. La setmana que ve, una mica més tard del Girona-Reus, hi ha programat el Getafe-Tenerife. I el mes es tancarà amb l'Oviedo-Girona i el Cadis-Tenerife. Tants duels directes conviden a intuir moviments de les distàncies i les posicions dels que lluiten en la part alta.

En la lluita, costa molt d'imaginar-hi el Llevant, que ha anat sempre a la seva, instal·lat amb molta comoditat en el lideratge. El conjunt granota no s'enfrontarà a cap dels altres equips de dalt fins al 9 d'abril, a Getafe, quinze dies abans de visitar el Cadis.

28.
Girona - Getafe
4/3 (18 h)
29.
Reus - Girona
12/3 (18 h)
30.
Girona - Cadis
19/3 (18 h)
31.
Oviedo - Girona
26/3*
32.
Girona - Rayo
2/4
33.
Numància - Girona
9/4
34.
Tenerife - Girona
16/4
35.
Girona - UCAM
23/4
36.
Lugo - Girona
30/4
37.
Girona - Osca
7/5
38.
Llevant - Girona
14/5
39.
Girona - Alcorcón
21/5
40.
Nàstic - Girona
28/5
41.
Girona - Saragossa
4/6
42.
Còrdova - Girona
11/6
(*) A partir de la 31a jornada, la LFP encara ha de fer públics els horaris
El Cadis també té tres duels directes en quatre jornades i l'Oviedo i el Tenerife, en cinc
Un cop superat el març, el Girona tindrà pendent la visita al Tenerife, el 16 d'abril

EL LÍDER, TRANQUIL

El Llevant, cas a part, no jugarà contra els altres de dalt fins a partir de l'abril
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)