3a divisió FEF

Ampliar el coixí

Conscienciats. El Palamós rep la Jonquera (17 h) en un duel amb l'objectiu compartit d'ampliar el marge respecte del descens, una aspiració que també té el Figueres contra el Santfeliuenc (16.30 h)

Ja només queden deu jornades per al final del campionat i els equips encara no tenen tota la feina feta. Pel que fa als objectius dels cinc gironins de tercera, hi ha dos camins bastant diferenciats. D'una banda, l'Olot i el Peralada continuen lluitant sense treva pel lideratge, mentre que el Palamós, el Figueres i la Jonquera tenen unes aspiracions més modestes. En aquest sentit, avui es disputa un interessant duel empordanès entre el Palamós i la Jonquera (17 h, al feu palamosí) que té un objectiu compartit pels dos equips, ampliar el marge respecte del descens. El Palamós, vuitè amb 38 punts, té molta feina avançada (a 12 punts de la zona vermella i a 8 de la quarta posició) i espera brindar una nova victòria a la seva afició. “La Jonquera és un equip que encaixa pocs gols. Té molt mèrit la temporada que estan fent i amb el poc pressupost que tenen, com nosaltres. A més, hi ha força exjugadors que vindran amb ganes [Joan Pons, Aleix Feixas, Toni Montero, Marc Vilà i Axel Vizuete]”, explica l'entrenador palamosí, Joan Mármol, que tindrà la baixa de Collell.

Retorns especials

La Jonquera té més urgències a nivell classificatori que no pas el Palamós, i és que els fronterers, catorzens amb 31 punts, estan a cinc del descens, en espera dels possibles i temuts descensos compensats de final de temporada. És per això que el conjunt dirigit per Axel Vizuete buscarà una victòria per guanyar una mica més de tranquil·litat de cara al tram final de lliga. “Aquests partits tenen un extra de motivació i tothom els espera amb moltes ganes. Esperem aconseguir una victòria que ens aniria molt bé. Ens queden deu finals i sabem que cada partit l'hem d'afrontar com si fos l'últim, i ara ens toca el Palamós, un equip històric que a casa seva segurament jugarà amb una aposta més atrevida que no pas la que vam veure a les Forques”, explica Axel Vizuete, que tornarà a l'estadi on va penjar les botes abans de començar la seva etapa com a entrenador. També serà un partit especial per a Aleix Feixas, que tornarà per primera vegada al Palamós-Costa Brava després de la seva marxa en el passat mercat d'hivern. En la Jonquera serà baixa el lesionat Botxi, mentre que Isma ha arrossegat molèsties al llarg de la setmana però podrà jugar.

El Figueres, a Vilatenim

La Unió també té l'objectiu d'acabar la temporada sense ensurts, així que avui aspira a sumar tres punts que el mantinguin en la zona tranquil·la de la classificació. Els figuerencs, que són desens amb 36 punts, reben la visita del Santfeliuenc (a les 16.30 h), l'equip que tenen just per sota en la classificació, disposats a continuar amb la bona dinàmica a Vilatenim (hi han encaixat una sola derrota en tot el curs). “A casa estem bé i volem continuar així. Una victòria ens allunyaria una mica més del descens i ara tenim el repte de superar el Santfeliuenc, un equip molt alegre, molt ofensiu, que té ganes d'atacar i tenir la possessió de la pilota. Crec que tenen una filosofia de joc bastant similar a la nostra”, comenta el tècnic, Chicho Pèlach, que no podrà disposar del lesionat Pedro del Campo ni del sancionat Santi Varese.

Estem fent les coses bé per intentar arribar al tram final de la millor manera possible
Arnau Sala
entrenador del peralada
Una victòria ens allunyaria una mica més del descens i confiem a continuar forts a Vilatenim
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres
Ens queden deu finals i sabem que cada partit l'hem d'afrontar com si fos l'últim
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera
La Jonquera és un equip que encaixa pocs gols. El curs que estan fent, i amb poc pressupost, té mèrit
Joan Mármol
entrenador del palamós
Arriba el moment més emocionant de la temporada i estem capficats per seguir amb aquest ritme
Ramon Calderé
entrenador de l'olot

L'Olot i el Peralada no volen perdre pistonada en la lluita pel lideratge

L'Olot (1r amb 64 punts) i el Peralada (2n amb 58) continuen el seu particular frec a frec pel lideratge. Separats per sis punts de diferència, els dos equips intentaran no perdre pistonada en els seus respectius partits a domicili d'avui. Pel que fa a l'Olot, visitarà el difícil camp del Terrassa (a les 17 h), sisè classificat amb 41 punts, un equip que enllaça dues derrotes. Els de Ramon Calderé tenen entre cella i cella continuar la seva espectacular dinàmica (dues derrotes en tota la temporada) i no es volen refiar de la mala ratxa de resultats del rival. “Arriba el moment més emocionant de la temporada i estem capficats per seguir amb aquest ritme. Ara tenim un desplaçament molt complicat a Terrassa, ells s'hi juguen moltíssim per entrar al play-off. Vull la pilota; si no, patirem. El que em preocupa és retrobar el joc i el control, recuperar la frescor perquè sobresurti la qualitat tècnica individual. Sabem que la derrota arribarà algun dia, però no hi pensem, cada setmana fem autocrítica i entrenem per millorar”, diu el tècnic de l'Olot, que en principi tindrà tota la plantilla disponible.

D'altra banda, el Peralada juga al camp del novè, el Granollers (12.30 h), immers en una ratxa de cinc partits sense perdre (11 punts dels últims 15) i disposat a fer front a les múltiples baixes d'Ernest Forgas, Nacho Ruiz i Draman. “Aquesta setmana encara se'ns ha complicat més aquest tema, però no ha de servir d'excusa, si no tenim davanters jugarem sense, no seré pas jo qui inventi això. Al davant tindrem un bon equip que està esgotant les últimes possibilitats d'enllaçar amb la part alta, i segur que ens faran patir. Intentem mantenir el ritme brutal de l'Olot, però si ells no perden serà impossible, nosaltres estem fent les coses bé per intentar arribar al tram final de la millor manera possible”, comenta l'entrenador del Peralada, Arnau Sala, que, això sí, recuperarà Sergi Álamo després d'uns sis mesos de baixa i Pablo Carbonell i David Serrano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)