1a femenina

Futbol

Primera divisió femenina

Els derbis ja no són diferents

1a divisió femenina. Dels últims set precedents en la lliga, l'Espanyol només ha pogut aconseguir un empat contra el Barça, que domina 27 a 2 en gols acumulats en els últims tres cursos i mig

Els entrenadors apel·len a l'emoció que suposa jugar contra l'equip de la mateixa ciutat, però les realitats del Barça i l'Espanyol són diametralment oposades. Les blaugrana (segones, 50 punts) i les blanc-i-blaves (quinzenes, 12 punts) avui es veuran les cares (16 h, Miniestadi, Gol) amb uns objectius que evidencien l'abisme que hi ha entre els dos conjunts. Mentre que el Barça intentarà retallar distàncies amb el líder, l'Espanyol intentarà sortir de la zona de descens.

La realitat entre els dos equips ha canviat de valent en pocs anys. Des de la reestructuració de la categoria l'any 2011, l'Espanyol ha caigut progressivament en la classificació any rere any (del tercer lloc fins al novè de l'any passat) amb l'excepció de la 2013/14, en què va acabar dotzè. Un fet que s'explica pels problemes econòmics que ha arrossegat l'entitat. Però ni el sanejament dels comptes a partir de l'arribada de Chen Yansheng han fet canviar de parer l'entitat, que l'ha mantingut com un equip amateur, mentre que la tendència de les entitats amb equip en la primera divisió masculina ha estat la de la professionalització dels clubs femenins (sis dels set primers classificats tenen equip en el futbol professional masculí).

A l'altra banda, hi ha el Barça, que, emparat econòmicament en el seu creixement empresarial (els ingressos s'han incrementat en 135 milions d'euros en dues temporades), ha decidit mantenir-se a l'avantguarda de la categoria. Per aquest motiu, les blaugrana no han tingut rival en els últims derbis en la lliga, amb un balanç de sis victòries i un empat i de 27 a 2 en els gols acumulats. “Ens hem de mentalitzar que juguem un partit molt important contra un rival que ens costarà molt, que estarà motivat. És un Espanyol molt diferent del de la primera volta”, va advertir el tècnic blaugrana, Xavi Llorens. “No hauran pogut treballar aquesta setmana amb totes les jugadores, però segur que dissabte faran jugar el millor equip possible”, diu l'entrenador de l'Espanyol, Luismi Marín.

16/17: Espanyol-Barça
1-6
15/16: Barça - Espanyol
7-1
15/16: Espanyol - Barça
0-0
Primer resultat positiu per a l'Espanyol des de la 12/13
14/15: Barça - Espanyol
3-0
14/15: Espanyol - Barça
0-4
13/14: Barça - Espanyol
4-0
13/14: Espanyol - Barça
0-3
12/13: Barça - Espanyol
1-0
12/13 Espanyol - Barça
2-0
Última victòria de l'Espanyol
11/12 Barça - Espanyol
6-0
11/12 Espanyol - Barça
3-3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)