2a divisió A

La inèrcia confirmada

El rival. El Cadis arriba a Montilivi en tercera posició i convertit en un dels candidats més ferms i regulars per discutir l'ascens directe al Girona

Quan un equip puja i comença amb bon peu la trajectòria en la nova categoria se sol dir que el club en concret aprofita la inèrcia dels moments dolços que es viuen en la situació d'ascens i eufòria. El Cadis, juntament amb el Reus, és un dels equips que han pogut viure en primera persona la teoria habitualment aplicada als nouvinguts. El conjunt andalús, però, ha allargat més que ningú les bones sensacions i la dinàmica positiva, fins a confirmar la seva candidatura al play-off d'ascens a primera i, fins i tot, discutir l'ascens directe al Girona.

El Cadis no va començar el curs amb gaire bon peu. De fet, els jugadors dirigits per Álvaro Cervera van guanyar només dos partits en les primeres onze jornades, un tram del campionat en què van tastar les posicions de descens directe durant tres jornades (de la 9 a la 11).

La reacció dels gaditans va ser brillant. I és que en els següents nou enfrontaments van aconseguir ni més ni menys que set victòries, una sèrie que els va permetre escalar múltiples posicions, fins a instal·lar-se en les places de play-off d'ascens. Precisament en el tram més brillant del Cadis, el seu pitxitxi, Alfredo Ortuño, va fer vuit dianes en vuit partits –entre les jornades 13 i 20– i es va convertir en la peça clau de l'engranatge ofensiu, una línia que té altres homes secundaris, com ara Salvi (que serà l'única baixa per al duel a Montilivi), Güiza, Rubén Cruz o els nouvinguts i sempre perillosos Imaz i Aketxe (l'altra incorporació en el mercat d'hivern va ser el defensa Iván Malón). El mitjapunta cedit per l'Athletic Club té un guant a les botes en les jugades a pilota aturada i un colpeig a l'abast de pocs futbolistes. Per sort, el basc està entrant a poc a poc en els esquemes d'Álvaro Cervera i, de moment, sembla que serà un perill des de la banqueta, com l'exjugador del Llagostera Jesús Imaz.

A còpia d'esforç i bons resultats, sobretot al Ramon de Carranza, on han sumat 31 dels 47 punts en total, el Cadis s'ha perfilat com la revelació del campionat, un equip que en aquest moment del curs no renuncia a les cotes més elevades de la classificació. Arguments com la solidesa defensiva –són el cinquè equip que menys gols rep (27)– i l'efectivitat ofensiva –el tercer que més gols fa (40)– el fan perillós a les dues àrees, la clau de l'èxit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)