Reus

La millor reivindicació

Reus. L'equip roig-i-negre, que feia vuit partits que no vencia, recorda per què és la revelació de la lliga assaltant el fortí del Tenerife gràcies a la solvència defensiva i al gol de Máyor (14')

TENERIFE 0 REUS 1

TENERIFE:Dani Hernández; Raúl Cámara, Jorge Sáenz, Germán Sánchez, Camille; Suso Santana (Omar Perdomo, 63'), Vitolo, Aitor Sanz (Gaku Shibasaki, 74'), Aarón (Cristo, 63'); Amath i Lozano.REUS:Édgar Badia; Alberto Benito, Olmo, Atienza, Migue (Campins, 80'); López Garai, Ramon Folch; Ricardo Vaz (Jorge Díaz, 61'), Miramón, Guzzo (Fran Carbia, 70'); i Máyor.GOLS:0-1 (14') Máyor.ÀRBITRE:González Fuertes.T.G.:Als locals Jorge Sáenz i Suso Santana, i als visitants Guzzo i Fran Carbia.PÚBLIC:12.124 espectadors.

El Reus necessitava una victòria com la d'ahir a Tenerife. Havien aparegut pors després de vuit partits sense guanyar i els dubtes sobrevolaven un equip que no aconseguia recuperar la millor versió. A la gespa de l'Heliodoro Rodríguez López, però, es va tornar a veure l'equip revelació de la temporada, el visitant temible, per sòlid i eficaç, que planta cara a tots els rivals, per imponent que sigui l'escenari. El d'ahir, l'històric camp del Tenerife, encara no havia vist cap victòria visitant en tota la temporada i esperava tres punts més d'un equip llançat que feia onze partits que no perdia. El Reus, però, va mostrar les seves credencials habituals, i amb molt ordre i atenció defensiva, un segur Edgar Badia i un punt de sort –el local Lozano va topar amb el pal en els últims minuts de la primera meitat– va mantenir la porteria a zero. I, en atac, es va mostrar més dinàmic que últimament i va tenir l'encert d'aprofitar una de les accions ofensives més perilloses, una bona passada a l'espai d'Alberto Benito que Máyor va resoldre amb sang freda davant Dani Hernández (14'). La victòria permet al Reus mantenir la zona perillosa a distància i, de fet, ja torna a estar més a prop del sisè que del dinovè.

El Reus va trobar, de seguida, espai on combinar entre les línies d'un Tenerife massa separat i obert. Ricardo Vaz va acabar amb una mala centrada una bona jugada ofensiva dels visitants, preludi del gol decisiu. Alberto Benito va trencar el mig del camp canari gràcies a una passada en curt de Ramon Folch i a un bon canvi de ritme. Va aixecar el cap, va veure com Máyor iniciava un moviment en diagonal i li va passar la pilota en el moment just, i en la direcció idònia, per deixar-lo en posició franca davant Dani Hernández. Un toc subtil del davanter d'Asp va ser suficient per batre el porter local.

Els minuts posteriors al gol van mostrar un Reus molt ordenat i sòlid, i un Tenerife lent i amb poques idees, que només va aconseguir portar la pilota a prop d'Edgar Badia amb centrades inofensives. No va ser fins a la recta final de la primera meitat que els locals es van espavilar. Primer, Edgar Badia va desviar una volea de molt a prop d'Amath després de rebutjar amb el puny una centrada complicada des de la dreta i, en el minut 42, Cámara va penetrar a l'àrea visitant amb una gran acció individual i Lozano va rematar la seva centrada al pal.

Per a la segona meitat, el Reus va intentar tenir més la pilota per no patir, i en els primers minuts va aconseguir certa continuïtat amb la possessió i va protagonitzar alguna arribada a l'àrea visitant, com una jugada en què Guzzo va demanar penal i Ricardo va xutar fora. El Tenerife, però, va donar més sensació de perill, sobretot en una acció ràpida d'Amath completada amb un xut de molt a prop de Cristo salvat amb el peu per Badia (63'). Amb Jorge Díaz i Fran Carbia al camp, el Reus va guanyar en presència ofensiva per mantenir a ratlla el rival, que en la part final del partit només va inquietar la defensiva reusenca amb els xuts de Cristo i Amath, aturats per Badia.

ELS VESTIDORS

Alleuja molt, la victòria. Hem fet una molt bona primera meitat i després hem tingut la rigorositat defensiva habitual i un bon nivell tàctic
Ja sabíem que no seria fàcil, perquè ells juguen amb les línies molt juntes. Ens ha costat molt
Pep Lluís Martí
entrenador del tenerife
No hem estat còmodes, però sense ser el nostre millor dia hem tingut quatre ocasions bastant clares. Ens ha faltat sort
Ens ha faltat retenir més la pilota en la segona part per no patir, ja que són molt perillosos en atac
Natxo González
entrenador del reus

Feia 14 mesos que el Tenerife no perdia a casa

El Tenerife arribava al partit d'ahir després d'onze partits sense perdre i d'una sola derrota en les últimes divuit jornades. A més, l'equip canari no perdia al seu estadi des de feia catorze mesos. El Reus, en canvi, encadenava vuit partits sense guanyar i des del 9 de desembre, quan es va imposar al camp del Sevilla Atlético, no aconseguia la victòria com a visitant. Finalment, els pronòstics que es podien fer tenint en compte les dinàmiques dels dos equips no es van complir i el Reus va aconseguir la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)