Girona

MICHU

DAVANTER DE L'OVIEDO

“No crec que l'última derrota els afecti, el Girona és fort”

“Volem tornar el club a primera divisió, una fita complicada, però de moment estem en una posició de privilegi”, explica Michu, que ha tornat al futbol professional després de passar pel Langreo de tercera divisió el curs passat a causa dels problemes al turmell

“Mereixen l'ascens i serà molt complicat atrapar-los en la segona plaça”

De jugar la Champions a jugar a tercera
Format a l'Oviedo, Michu va tastar el futbol professional amb el Celta, el Rayo, el Swansea i el Nàpols, club amb el qual va debutar en la Champions. L'atacant, que també va jugar un partit oficial amb la selecció espanyola absoluta, va veure frenada la seva progressió per una interminable lesió al turmell que el va fer recular fins a la tercera divisió el curs passat, concretament al Langreo, equip dirigit pel seu germà. A l'estiu Michu va fitxar per l'Oviedo disposat a tornar l'equip de la seva ciutat natal a l'elit.
Fitxar pel Langreo va ser una decisió complicada i un canvi brusc, però és el que hi ha. Encara jugo amb dolor

Miguel Pérez Cuesta, (21/3/1986, Oviedo), més conegut com a Michu, va estar en boca de tothom el desembre del 2015, quan va fitxar pel Langreo de la tercera divisió, una notícia sorprenent tenint en compte que l'atacant havia tastat l'elit en equips com el Rayo, el Swansea o el Nàpols. Una lesió al turmell va frenar la progressió de Michu, que l'estiu passat va tornar al futbol professional amb l'Oviedo, club on es va formar. Ara el davanter somia amb l'ascens a primera divisió, un objectiu compartit pel Girona, pròxim rival dels asturians al Tartiere i per al qual Michu només té bones paraules.

Tot i perdre a Vallecas diumenge passat (2-0), l'Oviedo continua en zona de promoció d'ascens com a cinquè classificat, amb 46 punts. No està malament...
L'objectiu és tornar l'Oviedo a primera divisió al més aviat possible. Sabem que és una fita complicada, però de moment estem en una posició de privilegi que ens permetria lluitar per l'ascens fins al final.
Encara es veuen amb cor de pujar directament o la segona plaça del Girona és inaccessible?
És molt complicat, ara mateix només tenim al cap guanyar el pròxim partit, i al final ja veurem si els punts que tenim ens donen per pujar de forma directa o per jugar el play-off, que també seria una bona opció.
Oviedo-Girona. ‘A priori' s'espera un partidàs.
Sí, a casa seva ja ens van crear moltes dificultats, el Girona és un equip molt complicat que està fent les coses molt bé des de fa temps, però nosaltres esperem sumar els tres punts davant de la nostra afició.
Al Tartiere l'Oviedo enllaça cinc victòries, però els visita el segon millor equip a domicili.
Juguem a casa, i al Tartiere ens hi sentim còmodes i forts, tot i que sabem que el Girona ens posarà les coses molt difícils. Però esperem que el triomf no se'ns escapi i, de passada, poder-nos acostar una mica més a ells.
Què destacaria del Girona?
Juga amb un sistema atípic que és molt difícil de contrarestar. Crec que mereixen l'ascens i segur que tard o d'hora ho aconseguiran, estan fent mèrits i ara mateix sembla complicat atrapar-los en la segona plaça.
Creu que l'última derrota a Montilivi contra el Cadis (1-2) els pot afectar?
No, el Girona és fort i estan fent una molt bona temporada, són segons i el rival a batre, ja que només tenen al davant el Llevant. Amb l'experiència dels altres anys i l'equip que tenen, segur que l'última derrota no els afectarà.
En el terreny personal, a l'estiu va tornar a l'Oviedo, club on es va formar. Com a casa enlloc per recuperar sensacions no?
Sí, estic encantat. Jo he vingut aquí per aportar el meu granet de sorra i tornar l'Oviedo al lloc on es mereix, que és la primera divisió, i estem lluitant per això.
Retrocedint en la seva carrera, va passar per l'Oviedo (3a i 2a B), el Celta B (2a B), el Celta (2a A), el Rayo Vallecano (1a), el Swansea anglès i el Nàpols de la Serie A italiana, una trajectòria envejable que es va veure truncada per una lesió al turmell que el va dur el curs passat al Langreo, de la tercera divisió. Devia ser complicat...
Ho va ser, encara jugo amb bastant de dolor al turmell, m'hi he hagut d'acostumar. La temporada passada vaig voler acostar-me a casa i vaig anar al Langreo, que estava dirigit pel meu germà, i la veritat és que em van tractar genial.
Es va arribar a plantejar la retirada en algun moment?
No, perquè sempre he viscut amb el futbol, i si me'l traguessin em faria molt més mal que no pas el turmell.
Passar de jugar la Champions League o amb la selecció espanyola a jugar a tercera divisió en poc temps de diferència ha de ser difícil de pair, sobretot des del punt de vista psicològic...
Sí, va ser una decisió complicada i un canvi bastant brusc, però és el que hi ha i s'ha d'acceptar. Va ser dolorós, però sempre s'ha d'intentar créixer.
A l'estiu va tornar al club de la seva ciutat natal. Li ha costat tornar a agafar el ritme del futbol professional?
Mai s'oblida això de jugar a futbol, i a l'Oviedo m'han acollit molt bé i m'hi sento molt a gust.
Ha marcat un gol en 20 partits i diumenge va tornar a ser titular després d'onze jornades. Entre les lesions i la competència és complicat fer-se un lloc...
L'Oviedo és un dels grans i és difícil jugar-hi, ja que hi ha futbolistes molt bons. La suma de tots és el més important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)