Reus

Un visitant d'excepció

Reus. L'equip roig-i-negre, tercer millor a fora, superat només pel Llevant i el Girona, és l'únic de la categoria que ha aconseguit més punts a camp contrari que al seu terreny de joc

La victòria del cap de setmana passat al terreny de joc del Tenerife va reafirmar el Reus com un visitant perillós. La cinquena victòria de la temporada lluny del Baix Camp l'ha deixat com el tercer millor equip a camp contrari, només superat pels dos primers classificats, el Llevant (27 punts) i el Girona (21), i com l'únic que aconsegueix més punts a fora (20) que a casa (19). En aquest sentit, el Reus és l'excepció en una temporada en què els equips mostren la seva versió més solvent al seu estadi, conscients que és on han d'assegurar els punts. Al Reus, pitjor local, segurament també li agradaria millorar a casa per assegurar-se la permanència.

Vèncer a Tenerife va ser per al Reus un alleujament perquè va trencar una ratxa de vuit partits sense guanyar, però també la reafirmació de la personalitat d'un equip que començava a tenir dubtes. A l'Heliodoro Rodríguez López, l'equip de Natxo González va tornar a mostrar la imatge que li ha donat l'etiqueta de revelació: solidesa, no defugir la possessió i l'efectivitat en el moment clau. El Reus no canvia gaire la manera de jugar a fora respecte de com ho fa a casa, on segurament se sent més pressionat. A fora, més alliberat, juga sovint més còmode. “El més important és que vam saber competir amb personalitat quan vam tenir la pilota, i amb ordre i intensitat quan va tocar defensar”, explica Aritz López Garai en referència al duel de Tenerife i, en extensió, a molts dels partits del curs. “Quan es donen aquests factors i, a més, tenim la sort que ens ha faltat altres vegades, guanyar sempre és a prop, sempre és més fàcil”, afegeix el mig centre basc. Abans d'acabar la temporada, el Reus té sortides complicades. Visitarà, per aquest ordre, el Lugo (el diumenge 2 d'abril), el Llevant, el Nàstic, el Còrdova, l'Elx i, en l'última jornada de lliga, l'Almeria.

PERSONALITAT

El Reus canvia poc la manera de jugar a fora i a casa, on se sent més pressionat

LES FRASES

Si competim amb personalitat i defensem amb ordre i intensitat, el triomf sempre és a prop
Artiz López Garai
migcampista del reus

BON RENDIMENT

Una victòria a casa [contra l'UCAM] ens donaria molta tranquil·litat en tots els sentits. Estem treballant de valent per aconseguir-ho
L'equip de Natxo González va aconseguir a Tenerife el cinquè triomf a fora

L'altra cara, a casa: és el pitjor com a local

El Reus és el tercer millor visitant, però també és el pitjor local. Els equips modestos solen refiar-se del rendiment al seu estadi per sobreviure, però el cas dels roig-i-negres és l'oposat. La bona trajectòria a camp contrari compensa el dèficit al seu estadi, on només ha guanyat quatre dels quinze partits que hi han jugat. El Reus sap que necessita millorar a casa per no patir, i la plantilla es consciencia per derrotar diumenge a la tarda l'UCAM de Múrcia al municipal, una victòria que els donaria “molta tranquil·litat”, segons assegura Aritz López Garai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)