2a divisió FEF

Un tràmit molt treballat

Patint. El Llagostera no pot superar a l'Eldenc fins més enllà de l'hora de joc. Ple de jugadors amateurs, els d'Elda van disposar d'un penal en el 23' que Moragón va aturar providencialment

Llagostera 2 eldenc 0

LLAGOSTERA:Moragón, Albarrán, Diego, Samu (Valentín, 78'), Fuster, Vivi, Pitu (Marc Martínez, 57'), Nando Quesada (Rubén Martínez, 45'), Manu Gavilán, Marc Fernández i Manel Martínez.ELDENC:Abibi, Mendy, César, Riquelme (Pujalte, 73'), Carbonell, Jose Sánchez, David Ruiz, Héctor, Iván Torregrosa (Iván Ruiz, 80'), Tabala i Siro López.GOLS:1-0 (59') Diego. 2-0 (76') Marc Martínez..ÀRBITRE:Sánchez Alba.T.G.:Als visitants César, Riquelme, Mendy i David Ruiz.T.V.:Per doble amonestació al visitant Héctor.PÚBLIC:Uns 500 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

El Llagostera va complir el tràmit de sumar els tres punts contra el cuer i ja descendit Eldenc (2-0). Els gironins van haver de suar de valent per superar un rival ple de jugadors amateurs i juvenils. En una primera part fluixa, els d'Elda fins i tot s'haurien pogut avançar si Moragón no hagués aturat un penal. I és que no va ser fins al minut 59 quan Diego va obrir la llauna amb un gol tranquil·litzador i Marc Martínez la va tancar amb un brillant gol de falta.

Tancats al darrere i aguantar els minuts que es pugui. Aquesta era la consigna que els entrenadors de l'Eldenc, ahir a la graderia, ja que no poden seure a la banqueta, van donar als seus jugadors. Amb un sistema ultradefensiu format per una línia molt clara de cinc defenses, dos migcampistes defensius, dos mitja puntes i un home sol a dalt, Iván, els d'Elda sabien que només podien inquietar o posar nerviós el Llagostera des de la defensa. Els primers minuts, la fórmula va funcionar, i és que els jugadors dirigits per Oriol Alsina no trobaven els forats i els espais per fer mal. En el 13', Pitu va ser el primer a intentar-ho amb un xut des de la frontal que es va perdre per poc. Sense aparent pressa, però amb la pressió de sentir-se obligats a golejar, els llagosterencs van augmentar el nombre d'imprecisions, fet que no ajudava a tranquil·litzar els ànims.

La desgràcia de l'Eldenc

El conjunt d'Elda va fer una primera mitja hora de joc de contenció i orgull. Buidant-se físicament en les labors defensives, els visitants fins i tot van estar a punt de fer saltar la banca quan, en el 23', Albarrán va fer penal a Héctor en una jugada aïllada i en una de les poques ocasions en què van trepitjar l'àrea llagosterenca. Tabala va ser l'encarregat d'executar la pena màxima i Moragón la va aturar. El col·legiat va assenyalar falta al porter balear quan l'Eldenc havia aconseguit fer gol després de dos rebutjos.

L'increïble ensurt que van viure els gironins per part d'un equip ple de jugadors amateurs i juvenils va fer despertar els jugadors d'Alsina. En el 34', una falta lateral servida per Pitu va acabar amb una rematada de Diego des del segon pal als núvols i, dos minuts després, Nando va fer la centrada de la mort, però un defensor va enviar-la a córner quan Manel Martínez es disposava a rematar sol com un mussol. Abans del descans, Nando i Gavilán ho van provar de lluny, però en el primer xut Abibi va enviar magistralment a córner i la pilota va marxar per poc a fora.

Diego el desllorigador

A mesura que passaven els minuts, el Llagostera s'escalfava més. Les pèrdues de temps constants dels visitants –el metge va sortir damunt el terreny de joc en múltiples ocasions– eren lògiques, i és que el físic ja no els acompanyava. En el 58', Marc Martínez, que acabava de sortir, va estar a punt d'aprofitar un rebuig llarg, el presagi del primer gol llagosterenc. Després del servei d'una falta lateral, Diego va aprofitar una assistència amb el cap de Samu, el seu company en l'eix central de la defensa, per controlar dins de l'àrea petita i afusellar Abibi.

El Llagostera va poder agafar aire i instal·lar-se en una aparent tranquil·litat. En el 70', Manel va assistir Rubén Martínez, però sense oposició, va enviar la pilota per damunt del travesser i en el 78', Marc Martínez va confirmar la victòria llagosterenca i va acabar d'esvair qualsevol fantasma, a través d'un gran llançament de falta directa de l'exjugador del Lleida Esportiu, que va colar la pilota pel mateix escaire de la porteria visitant.

Els darrers minuts del duel, la intensitat va baixar considerablement. L'Eldenc estava fos i el Llagostera no va voler, i segurament tampoc va poder, fer més mal al rival.

LA REALITAT

Dos jugadors amb fitxa professional va alinear l'Eldenc, que va arribar a Palamós a les 16 h

EL MÈRIT

L'Eldenc va poder resistir durant 59 minuts amb el marcador inicial, fins al gol de Diego

Tres canvis en l'onze inicial respecte a l'últim partit

L'entrenador del Llagostera va aplicar tres canvis en l'onze titular respecte del darrer enfrontament, que els seus homes van empatar al camp del València Mestalla (1-1). Albarrán va ocupar la posició de lateral dret –els últims partits, abans de la sanció de la darrera jornada per acumulació de targetes grogues, havia jugat d'interior dret– en el lloc, precisament, del sancionat Javi Chica, que va ser expulsat per doble amonestació contra el filial valencianista. Manu Gavilán va substituir en l'onze el futbolista del filial Joan Maynau, ahir a la banqueta, i Marc Fernández va fer el mateix per Rubén Martínez, titular a Paterna. Gavilán va jugar els 90 minuts contra el seu exequip. I és que, abans que l'Eldenc es vinculés al grup inversor italià, presumptament culpable de les irregularitat recents en el club, l'andalús ja va rescindir el contracte per fitxar pel conjunt llagosterenc.