1a femenina

Futbol femení

Després de tocar el cel

Algunes empreses de la zona ja s'han interessat per involucrar-se en el projecte de l'AEM

El club de la Terra Ferma té ara com a gran objectiu l'ascens del primer equip a la màxima categoria femenina

Després d'un parell de setmanes en què han pogut celebrar i pair l'èxit i tot el boom mediàtic que ha desencadenat –“Ho agraïm, però estem una mica sobrepassats”, confessa l'entrenador Dani Rodrigo, que fins fa pocs dies encara atenia entrevistes per a la televisió–, a l'AEM ja pensen en el pas següent. Després del triomf històric del seu equip infantil i convertits des de fa anys en el club de referència de la zona de Lleida en futbol femení, l'èxit ha donat impuls a un projecte que busca, com a cirereta del pastís, l'ascens del primer equip a la màxima categoria estatal. A part de reafirmar la idea, el triomf ha servit per donar visibilitat al projecte, un fet que ha provocat que en tan sols dues setmanes hagin aparegut ja un parell d'empreses interessades a patrocinar els equips femenins del club.

“Ara toca seguir treballant i mirar de consolidar el nostre projecte; seguirem apostant per la fórmula de tenir alguns equips femenins competint contra nois, amb l'objectiu final de millorar el nivell de les nostres noies”, explica el president de l'entitat, Sergio González. “Estem treballant per crear la nostra pròpia idea. Al final, nosaltres només ens podem nodrir de jugadores de la zona de Tarragona i de les que formem nosaltres: com més nenes i més nivell de formació, més jugadores bones sortiran”, afegeix Dani Rodrigo, entrenador de l'infantil i del primer equip de l'entitat. El que és clar és que la cosa rutlla: “Aquesta generació és molt bona, però per sota també venen jugadores de molt nivell”, diu el tècnic.

Un salt massa gran

Per les jugadores que acaben l'etapa infantil (nou, en total), el pas següent ja és directament la categoria sènior, contra futbolistes que en alguns casos els doblen l'edat. “A Gal·les, per exemple, les noies juguen amb els nois fins als 16 anys. Aquí, almenys, ho hauríem de provar. Potser guanyar la lliga no, però estic convençut que aquest grup, l'any que ve podria competir perfectament en la categoria cadet masculina”, diu Rodrigo, conscient que el salt actual és “massa gran”: “També seria positiu poder jugar en la lliga juvenil-cadet femenina, però ens hem de desplaçar massa i econòmicament no és possible”, conclou el tècnic. Sense aquest pas intermedi, doncs, la solució ara és passar directament a un dels tres equips sèniors de l'entitat. Ho faran, però, després d'haver tocat el cel i d'haver fet història –mai cap equip exclusivament format per noies havia guanyat una competició masculina–, amb el convenciment que han posat el seu granet de sorra en l'evolució i la visibilitat d'un futbol femení que lluita per fer-se gran.

Referència a Lleida
Per les comarques de Ponent, no hi ha equip amb més prestigi en el futbol femení que l'AEM. El club lleidatà té un equip en la segona màxima categoria estatal i dos, a preferent i a segona divisió catalana. Només el Pardinyes els fa ombra a la zona.
110
noies
té el club, que aspira a ampliar el nombre la temporada que ve.
2
equips
femenins del club del Segrià competeixen en la lliga contra nois. A banda de l'infantil campió, també tenen un equip benjamí.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)