Futbol

Segona divisió A

Alerta roja a Montilivi

Apareix la pitjor versió del curs del Girona, que enllaça la tercera derrota a Montilivi el dia que tenia l'oportunitat de posar un peu i mig a primera divisió

Ni les errades dels rivals directes ni el fet de marcar l'1-0 (11') van tranquil·litzar un equip molt espès i que camina cap a la deriva amb dubtes i inseguretat

L'UCAM, que lluita per eludir el descens, va capgirar el resultat amb un gol en cada part (25' i 68') i més ofici

girona 1 ucam múrcia 2

GIRONA:Bounou; Kiko Olivas, Alcalá, Juanpe; Coris (Mojica 53') (Felipe 87'), Pere Pons, Granell (Cristian Herrera 76'), Aday; Borja García, Portu; i Sandaza. UCAM Múrcia:Fernando; Tekio, Unai Albizúa, Hugo Álvarez, Góngora; Nono (Fran Pérez 91'), Juande, Tito, Pere Milla (Collantes 81'); Jona i Iban Salvador (Vicente 56'). GOLS:1-0 (11') Portu. 1-1 (25') Jona. 1-2 (68') Pere Milla.ÀRBITRE:Eiriz Mata, del col·legi gallec.T.G.: als locals Aday (55'), i als visitants Iban Salvador (34'), Tekio (50'), Hugo Álvarez (83'), Fernando (89').T.V.: per doble amonestació a Juande (84' i 88') de l'UCAM i a Aday (55' i 93'), del Girona.PÚBLIC:6.858 espectadors a Montilivi.

En el pitjor dels casos, el Girona acabarà la 35a jornada amb un avantatge de cinc punts, que sobre el paper són molts però que veient com està l'equip, segurament no són tants. Potser és el vertigen de veure's tan a prop de primera divisió, però la pitjor versió dels de Pablo Machín ha aparegut en el moment en què tots els astres semblaven alineats a favor dels gironins. Perquè, que haguessin ensopegat a casa l'Oviedo, el Getafe i el Cadis abans que el Girona saltés a la gespa de Montilivi això era un regal caigut de cel. I que Portu encarrilés la victòria amb un gol en el minut 11, gairebé per començar a posar el cava en fresc. Però el Girona no està bé, malgrat que fa quinze dies va guanyar a Sòria (deu baixes tenia el Numància) i arrencar la setmana passada un punt de Tenerife (li van remuntar un 0-2 abans que aparegués Rubén Alcaraz, inexplicablement arraconat ahir per Machín quan el mig del camp navegava a la deriva). Algun dia, els rivals directes deixaran de fallar i el Girona s'haurà de tornar a posar les piles d'una santa vegada, perquè haver anat a dormit ahir amb set punts de coixí després d'un 4 de 18 gairebé és un miracle.

Fan el més complicat

Feia més de dos partits que el Girona no tenia el marcador a favor a Montilivi. A remolc del Cadis i del Rayo Vallecano en les dues últimes jornades a casa, els de Machín per fi van picar primer. No havien fet ben res els gironins, que semblaven haver entrat al partit amb el peu esquerre i al ralentí, però de sobte se'ls va fer la llum. Va ser a pilota parada i en una acció de pissarra amb Borja García assistint Portu per l'1-0. No s'ho esperava ni l'UCAM ni tampoc Montilivi, que intuïen que el madrileny buscaria posar la pilota a l'olla per l'envergadura dels centrals, sumats a l'atac.

El més difícil semblava fet, però el Girona va donar aire al rival de manera preocupant. Primer, no rematant l'UCAM quan Aday va tenir l'oportunitat de mig liquidar el partit (el de Sentmenat va fallar un u contra u que era el 2-0) i poc després facilitant que els murcians tornessin al partit en una llarga acció en què els visitants van guanyar absolutament totes les accions dividides, a la parcel·la pròpia, a tres quartes parts de camp i a dins l'àrea, on Jona fins i tot va disposar d'una segona rematada per fer l'1-1.

Els locals van notar el cop i van tenir moments difícils i de dubtes. No és que l'UCAM el posés amb perill seriós, però tampoc es va veure prou frescos els de Machín, que no es van acabar de desplegar prou bé per les ales ni carburar pel mig. I el jod directe va estar ple d'imprecisions. Hi havia el descans per arreglar-ho, però...

Ni l'equip ni l'entrenador

La segona part va ser un cúmul de despropòsits en cadena, perfectament ben aprofitats per l'UCAM. De fet, amb l'1-1, el Girona va ser incapaç d'agafar la batuta del partit i dominar-lo, cosa que ja va ser un aspecte molt i molt preocupant. Les alarmes es van acabar d'encendre del tot quan els visitants van fer l'1-2 en una acció de Nono per l'esquerra culminada per Pere Milla, que fins i tot va tenir temps de controlar la pilota a dins de l'àrea.

El Girona ja havia fet el primer canvi (Mojica, que havia rellevat Coris, ja havia donat un aire diferent al carril esquerre, tot i que també és cert l'1-2 es va gestar per la seva zona). Però el segon gol dels murcians va bloquejar l'equip i també la banqueta. Machín va trigar vuit minuts a veure que l'equip necessitava un segon davanter per intentar inquietar mínimament el rival ja que Sandaza, a banda de lluitar en inferioritat i no ensumar-ne ni una, vivia continuament instal·lat en el fora de joc. Quan Cristian Herrera va ingressar a la gespa, ja quedava menys d'un quart d'hora. El que ja no va veure el tècnic –ni té cap explicació que no ho veiés– és que amb el mig del camp navegant a la deriva i sense que hi hagués cap jugador –llevat Borja García– capaç d'enviar una centrada a l'àrea en condicions s'oblidés de Rubén Alcaraz. I se'n va oblidar del tot, perquè fins al minut 88 no va fer l'últim canvi. I va haver de recórrer (per una nova lesió de Mojica, que també s'ho hauria de fer mirar) a Felipe, que va jugar els primers minuts del curs. Els locals, però, ja estaven fosos, desorientats i sense cap idea. Ni l'expulsió de Juande ni els cinc minuts d'afegit van activar els locals, que encara tenien reservat un darrer episodi dantesc que va ser l'expulsió d'Aday per una entrada a destemps que va resumir la impotència en què està instal·lat l'equip.

MINUT A MINUT:

1' Iban Salvador es regira des de la frontal de l'àrea i etziba un xut que Bounou, ben col·locat, atrapa sense dificultats tot i que la pilota li bota abans.

11' 1-0. Falta lateral assajada que Borja García executa amb una assistència ràpida per a la desmarcada de Portu, que bat Fernando amb un xut ras que es cola per sota les cames del porter.

13' Sandaza veu la progressió d'Aday pel carril esquerre i li envia una passada mil·limètrica. El de Setmenat es planta sol davant Fernando, però a l'hora de la veritat es deixa la pilota enrere i remata massa forçat al cos del porter.

14' Borja García penja una falta que Sandaza remata de cap des de molt lluny però, tot i això, Fernando de posar una mà per evitar que la pilota tova entri a la porteria i l'envia a córner.

18' Centrada de Nono des de la línia de fons i rematada molt forçada de Jona al primer pal que es perd a fora.

25' 1-1. En una acció molt llarga i després que l'UCAM hagués guanyat totes les lluites i pilotes dividides, Pere Milla posa una esfèrica a l'àrea que Alcalá no arriba a tallar i Jona acaba fent l'1-1 després de dues rematades, la primera molt ben aturada per Bounou sobre la mateixa línia de gol.

30' Falta a la frontal de l'àrea que executa Góngora amb potència i precisió i Bounou ha de volar fins l'escaire per salvar l'1-2..

32' Centrada a dins de l'àrea de Coris i Borja cau a terra i reclama penal quan tenia bona posició de rematada.

35' Pere Milla fa un bon control lateral a la frontal però no precisa bé la rematada i la pilota es perd desviada.

43' Centrada cargolada de Borja García i rematada de primeres d'Aday que s'escapa un pam per sobre del travesser.

44' Alcalá tapa bé una rematada de Pere Milla. L'acció continua i el central envia a córner una rematada d'un altre davanter visitant.

54' Sandaza obre per Mojica, que duia 20 segons al camp, i el colombià progressa i etziba un xut ras i sec que atura en dos temps Fernando des de damunt la mateixa línia de gol.

61' Centrada de Nono des de la posició d'extrem dret i rematada d'Hugo Álvarez al lateral de les xarxes.

63' Rematada des de dins de l'àrea de Vicente, massa alta.

64' Aday fa una molt bona acció individual, cedeix a Borja García i aquest habilita Mojica. El colombià, en posició d'extrem dret, posa una pilota perillosíssima a dins l'àrea, però ni Portu ni Sandaza arriben a desviar la pilota amb la punta de la bota..

68' 1-2. Acció que neix en un mal replegament defensiu del Girona arran d'un rebuig defectuós de Granell. La pilota arriba a Nono que, en situació d'extrem dret, assisteix Pere Milla que, sol a dins l'àrea, bat Bounou per sota les cames amb una rematada amb la dreta..

72' Juanpe envia un rebuig endavant que Borja controla després de guanyar l'esquena als centrals, però la rematada del mitja punta gironí l'acaba salvant en dos temps el porter Fernando.

74' Xut de Pere Milla de molt lluny que atrapa ben col·locat Bounou.

79' Borja García dona una assistència d'or a Portu, però el migcampista fa un mal control i Góngora s'anticipa per enviar la pilota a córner.

83' Gran cavalcada de Portu, que rep la falta d'Hugo Álvarez i tot i això assisteix Sandaza, que es queda sense angle i només en pot treure un córner.

90' Felipe cargola una pilota, el porter Fernando no rebutja bé i Borja García, amb tota la porteria per a ell, remata al lateral de les xarxes.

95' Centrada amb l'esquerra de Borja García i cop de cap molt forçat de Juande a les mans de Fernando.

LA MILLOR NOTÍCIA

El Girona va arrencar amb dubtes, però va trobar l'1-0 en el primer atac (11')

MATEIXA MONEDA

Després que Aday perdonés el 2-0 (13'), una badada col·lectiva va costar l'1-1 (25')

MALES SENSACIONS

En l'inici de la segona meitat, els gironins no van ser ni capaços de dominar el partit

L'ESTOCADA

L'UCAM, més ben plantat a la gespa, va deixar glaçat Montilivi amb l'1-2 de Milla (68')

TARD I MALAMENT

Després de l'1-2, el bloqueig també va afectar Machín a l'hora de moure la banqueta