Girona

futbol

2a divisió a

Mals molt més propis que aliens

Un gol en l'afegit del Numància evita que el Tenerife guanyi i se situï a cinc punts del Girona, que en manté set de renda

L'equip de Machín està immers en la pitjor ratxa de tot el curs i, tot i que la irregularitat dels rivals ha matisat els efectes, necessita recuperar la fiabilitat i el bon to

El Girona està fent bona aquella expressió tan gastada que el principal rival d'un equip és el mateix equip. Ni el Cadis, que havia sortit eufòric de Montilivi. Ni l'Oviedo, que la setmana passada tenia l'oportunitat de situar-se a set punts. Ni tan sols el Tenerife, que va fer patir de valent els gironins en el duel directe a l'Heliodoro Rodríguez López (3-3). Després de la tercera derrota seguida del Girona davant la seva afició, el Tenerife visitava ahir el Numància sabent que el triomf el deixava a cinc punts dels blanc-i-vermells. I tot i arribar al minut 90 amb avantatge, els de Pep Lluís Martí van veure frustrada l'oportunitat per un gol de Dani Calvo en l'afegit. L'1-1 del Tenerife tornava a donar aire als gironins i tancava una jornada estranya, en què cap dels vuit primers classificats van celebrar la victòria. Les bones notícies dels resultats aliens alleugen el Girona, que passa una jornada més havent vist retallada només per un punt, de vuit a set, la distància respecte al tercer. Els mals propis, però, comencen a ser preocupants.

L'1-2 contra l'UCAM va encendre les alarmes a Montilivi, on l'equip de Pablo Machín enllaçava tres derrotes com a local per primera vegada des que es va instal·lar a segona A. El resultat, òbviament, és el que més mal va fer, però tampoc va ser gens reconfortant la imatge que va mostrar l'equip, molt espès i imprecís en el joc, amb forats al darrere i massa carregat de pressió i nerviosisme. Ni el fet d'haver marcat primer ni tenir davant un equip novell a la categoria que lluita per eludir el descens va servir als blanc-i-vermells per evitar una derrota que ratificava la pitjor sèrie de resultats del Girona.

De 6 duels, 4 de perduts

L'1-2 del Cadis va trencar en sec la tercera sèrie de quatre victòries seguides de la temporada i també l'espectacular ratxa de vuit victòries davant l'afició. Des d'aleshores, el balanç és el pitjor en un període de sis jornades des del començament de curs, amb només quatre punts, després d'acumular quatre derrotes, un triomf i un empat. Empitjora l'arrencada de la lliga, en què els gironins van fer sis punts dels primers 18 en joc.

L'alleujament és que, malgrat estar immers en una sèrie tan poc productiva, el coixí del Girona respecte al tercer classificat és encara molt respectable. De fet, només s'ha reduït de quatre punts, dels onze als set, malgrat haver acumulat quatre derrotes en sis setmanes. El fet és que, com s'ha demostrat de manera accentuada aquesta jornada, als aspirants a prendre la segona plaça d'ascens directe també els està costant molt progressar amb regularitat. En aquest període de sis jornades, el més inspirat ha estat el Getafe, que ha obtingut 11 punts de 18 i ha passat de tenir un desavantatge de 14 punts –des que va sortir escaldat de Montilivi, amb un 5-1 que semblava deixar-lo fora de la lluita– a la meitat, i això que dissabte va empatar contra el Nàstic. El Tenerife, tercer amb els mateixos punts que els madrilenys, n'ha fet nou. L'Oviedo n'ha sumat set, els mateixos que el Cadis, amb quatre empats després del triomf de Montilivi.

Amb set jornades per endavant (21 punts en joc), el Girona necessita saber administrar els set punts, un marge significatiu però que s'ha d'anar alimentant.

Els últims 6 partits

Girona - Cadis

1 - 2

Oviedo - Girona

2 - 0

Girona - Rayo Vallecano

1 - 3

Numància - Girona

0 - 2

Tenerife - Girona

3 - 3

Girona - UCAM

1 - 2

0
victòries
dels 8 primers classificats. El Girona i el Lugo van perdre i la resta van empatar.
7
jornades
per acabar el campionat amb 7 punts de marge del Girona respecte al tercer classificat.
Tot i fer 4 punts en sis jornades, la renda s'ha vist retallada dels 11 punts als 7 d'ara
El Getafe és el que més punts ha recuperat (de 14 a 7) durant la pitjor sèrie del Girona

El recurs per Aday, via per matisar el dèficit al carril

X.M.

La derrota contra l'UCAM va tenir un efecte negatiu afegit per al Girona, perquè va generar problemes que poden ser majúsculs als dos carrils. Sense Pablo Maffeo, que tot just ha acomplert un dels tres partits de sanció, Johan Mojica es va ressentir dels problemes musculars el mateix dia que reapareixia, i no va poder ni acabar el partit. I Sebas Coris , substituït precisament per Mojica, va deixar el camp amb algunes molèsties. Tant al colombià com al de Tossa,, els faran proves avui. Per acabar-ho d'adobar, Aday Benítez va ser expulsat després de veure la segona targeta groga ja en el temps afegit. El jugador de Sentmenat serà sancionat, si no és que hi ha perdó per part dels comitès. I el Girona té en aquest sentit una porta oberta, perquè en la jugada de la segona targeta groga es pot apreciar que Aday rellisca just davant de Vicente, a qui fa la falta. L'àrbitre va reflectir en l'acta que Aday havia fet “una entrada de manera temerària” a un adversari. El Girona presentarà al·legacions al comitè de competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)