futbol català

3a divisió

Forgas dinamita la lliga

El Peralada capgira una diana d'Hèctor Simon, ajorna el títol de lliga de l'Olot i afegeix pressió al líder

Els locals no van abaixar els braços i l'esforç va valer la pena gràcies a un gol en el minut 91

peralada 2 olot 1

PERALADA:Gianni, Chele, Vallho, Estellés (Jorge Sureda, 76'), Pablo Carbonell, Djak, Carbó, Serrano (Sergi Álamo, 56'), Boniquet, Cesc Clotet (Ernest Forgas, 48') i Coro.OLOT:Ginard, Blázquez (Bigas, 62'), Jose, Escudero, Micaló, Roger, Hèctor Simón, Èric Vilanova (Dembo, 70'), Tito Malagón, Uri Santos (Sergio Álvarez, 84') i Marc Mas.GOLS:0-1 (14') Hèctor Simon. 1-1 (65') Sergi Álamo. 2-1 (91') Ernest Forgas.ÀRBITRE:Carrero Romera.T.G.:als locals Sergi Álamo i Ernest Forgas; als visitants Roger Vidal, Micaló i Uri Santos.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 1.000 espectadors al municipal de Peralada.

El Peralada va superar l'Olot (2-1) gràcies a un gol en el temps afegit d'Ernest Forgas. Els olotins, que podien guanyar la lliga si vencien els empordanesos, es van avançar en el 14' amb una gran diana d'Hèctor Simon. Amb la granota de treball posada i més paciència que un sant, el Peralada va empatar en el 65' amb un xut de Sergi Álamo per l'escaire. Quan semblava que el matx acabaria en empat, els locals van acabar capgirant el resultat amb el gol de Forgas. Quan falten tres jornades, l'Olot rebrà la setmana que ve el Vilafranca (a les 12.30 h), mentre que el Peralada es desplaça a Manlleu (17 h).

El partit va començar amb un ritme força elevat. Encara no s'havia arribat al primer minut de joc i, en la primera possessió de l'Olot, Micaló va decidir fer un canvi d'orientació a dins de l'àrea que Marc Mas va controlar amb el pit. Estellés, molt ràpid, va aconseguir refusar abans que el silenc rematés amb tot a favor. Pocs instants després, el Peralada també va avisar per primera vegada Ginard, quan una passada de Chele la va centrar Serrano. La pilota es va enverinar, possiblement per la força del vent, i va sortir per poc a la dreta de la porteria defensada pel mallorquí (2').

Com era d'esperar, el ritme elevat dels primers instants va caure en picat fins que es va arribar al quart d'hora de joc. La lluita per tenir la possessió de la pilota era ferotge i els jugadors del mig del camp van assolir un protagonisme extrem. A l'Olot, els laterals Blázquez i Micaló van guanyar la partida als locals Carbonell i Chele, que havien d'aturar els contrincants abans de pensar a atacar. En un servei de banda, en el minut 14, Blázquez va posar la pilota dins de l'àrea, però un defensor del Peralada va refusar; l'esfèrica va caure a les botes d'Hèctor Simon, que va engaltar un gran xut que va superar l'estirada de Gianni, va tocar el pal i l'esquena del lloretenc va acabar introduint la pilota a dins de la porteria. Els aficionats olotins desplaçats a l'Alt Empordà van explotar d'alegria per celebrar el gol, i és que l'Olot feia un pas important cap al títol.

Bona reacció al gol

Amb la diana olotina, el Peralada es va despertar i va fer uns bons minuts. Guiats per Djak i Carbó, els jugadors d'Arnau Sala van començar a carburar, sense tenir, però, ocasions clares de gol, només aproximacions en forma de xut –Djak i Coro ho van intentar–. L'Olot, ben posicionat tàcticament, complia el millor guió previst, mentre intentava trenar algun contraatac amb els seus homes més ràpids sense acabar de culminar –Tito i Uri gairebé ho aconsegueixen.

El vent cada vegada bufava amb més força a Peralada i les imprecisions dels dos equips és multiplicaven. Els empordanesos no feien malament la feina, però quan arribaven a la zona de tres quarts, en la qual la creativitat i el bon toc són imprescindibles, topaven amb les males decisions pròpies o el bon fer defensiu dels de la Garrotxa, amb Jose i Escudero molt efectius.

El partit va arribar al descans sense cap contratemps més i amb una topada entre Uri Santos i Gianni Cassaro. El garrotxí gairebé aprofita una pilota a l'espai de Marc Mas, però el porter es va anticipar i va rebre la garrotada del menut davanter de l'Olot.

La segona part va començar amb un monòleg del Peralada. Els xampanyers gaudien de la possessió, però no feien mal als olotins. De fet, l'ocasió més clara va ser a través d'un refús de Jose, que va acabar a córner però que gairebé sorprèn Ginard. L'Olot va dimitir pel que fa a la possessió de la pilota i ho va fiar tot als contraatacs i a les jugades d'estratègia. I això comportava molt de perill amb molts minuts encara per jugar-se. Amb paciència i a còpia de desgastar el rival, el Peralada va aconseguir empatar després d'un xut magistral de Sergi Álamo des de la llarga distància (65'). Tot i l'estirada, Ginard no va poder fer res per aturar la pilota, que va treure les teranyines de l'escaire. Cinc minuts més tard, un mal refús de Ginard va caure a les botes d'Álamo, però el seu xut va sortir per damunt del travesser. Aquest va ser el rèdit que el Peralada va treure de l'efervescència de l'empat. En l'afegit, però, la insistència dels de l'Alt Empordà va tenir premi. En un corner forçat per Vallho, que havia pujat a la desesperada, Ernest Forgas va rematar de cap al primer pal, va superar Ginard i va deixar glaçats els garrotxins desplaçats i va fer esclatar els aficionats locals, ahir en minoria.

MAGISTRAL ÁLAMO

El carriler va empatar amb un gran llançament que va entrar per l'escaire (65')

FORGAS DECIDEIX

El davanter va rematar amb el cap una centrada al primer pal en el temps afegit (91')

EL SETÈ D'HÈCTOR

El mig de l'Olot va tornar a sucar fent un xut molt ajustat que va significar el 0-1