Reus

El drama dels últims metres

Reus. L'equip roig-i-negre genera ocasions clares per vèncer un rival directe però torna a pecar de falta d'encert i ja fa cinc partits que no marca. L'empat situa la zona de descens a tres punts

reus 0 alcorcón 0

REUS:Edgar Badia; Miramón, Atienza (Melli, 34'), Olmo, Ángel; López Garai, Ramon Folch; Fran Carbia (David Querol, 71'), Vitor Silva, David Haro (Jorge Díaz, 80'); i Máyor.ALCORCÓN:Dmitrovic; Fede Vega, Rafa Páez, David Navarro, Bellvís; Toribio, Bakic; Kadir (Martín Luque, 73'), Óscar Plano (Iván Alejo, 58'), David Rodríguez; i Álvaro (Pablo Pérez, 73').ÀRBITRE:Alberola Rojas.T.G.:als visitants Bakic i David Navarro.T.V.:dues grogues al visitant Bellvís (84').PÚBLIC:3.852 espectadors.

El partit entre el pitjor local i el pitjor visitant, entre els dos equips menys golejadors de segona A, va acabar, com no podia ser d'una altra manera, en empat sense gols. I no es pot dir que el Reus no fes un bon partit i no tingués bones ocasions per derrotar l'Alcorcón, però va trobar a faltar, una vegada més, encert en els últims metres. David Haro –dues vegades–, Máyor i Querol van ser incapaços de superar un pletòric Dmitrovic malgrat trobar-se sols al seu davant. Així, cinquè partit seguit sense marcar del Reus, al qual la falta de gol el continua acostant perillosament a una zona de descens que està a tres punts. El derbi de la propera jornada, el dilluns 1 de maig, contra un Nàstic amb un punt menys, es presenta transcendent.

Divendres, Natxo González havia demanat a l'afició suport i paciència en un tram final de lliga dur i igualat, però en algunes fase del partit d'ahir es van sentir xiulets en una graderia excessivament nerviosa. Un ambient enrarit i el dèficit del gol no pinten un panorama gaire propici en la lluita del Reus per la permanència, el seu únic i gran objectiu –cal no oblidar-ho– en la primera temporada de la seva història a segona divisió A.

De la necessitat, virtut

Jorge Miramón, a causa de les lesions dels laterals drets, s'ha adaptat tan bé a la demarcació que ahir, amb Campins i Benito ja recuperats, Natxo González el va mantenir de titular. Li dona control i profunditat pel carril dret, per on van arribar algunes de les accions perilloses, sobretot en la primera part, d'un Reus que va portar el pes del joc durant tot el partit. Les ocasions més clares, però, van ser fruit de passades profundes des del mig que van deixar els davanters roig-i-negres sols davant Dmitrovic. En la primera meitat, David Haro va rebre una assistència de Vitor Silva que el va posar en una situació immillorable, però el porter de l'Alcorcón el va aguantar i li desviar el xut (27'). I, en la segona part, Carbia va veure el desmarcatge de Máyor, que va xutar massa creuat davant Dmitrovic (61'), i, poc després, una altra vegada David Haro va aprofitar una badada defensiva per plantar-se amb tot a favor per marcar, però va tornar a topar amb el porter dels grocs (67'). I, just abans d'acabar, Querol, que va sortir en la segona meitat molt endollat, també va tenir la possibilitat de batre Dmitrovic, que va respondre amb una altra bona intervenció (91'). El porter serbi, que en la primera meitat havia aturat una falta de Vitor rebotada en la barrera i un cop de cap d'Atienza, va ser el millor jugador del duel. El seu equip, que havia enviat una pilota al travesser en la primera meitat en una falta penjada i que en la segona només havia amenaçat amb contraatacs mal finalitzats, va tenir el 0-1 a tocar en el minut 90, en una doble ocasió de David Rodríguez i Pablo Pérez salvada per Edgar Badia. Encara sort, perquè en cas de derrota el Reus hauria donat molta vida a un rival directe i s'hauria complicat encara més la vida.

ELS VESTIDORS

És difícil veure en un partit quatre ocasions tan clares davant el porter. El millor és que les hem generat; el pitjor, que no les hem fet
Són injustos [els xiulets]. Cal ajudar els jugadors. Sembla que cada any juguem la Champions
Natxo González
entrenador del reus
Era un partit difícil contra el millor equip organitzativament de la categoria. Està molt ben treballat
Julio Velázquez
entrenador de l'alcorcón

Vítor Silva debuta per fi com a titular

Han hagut de passar 35 jornades perquè s'hagi vist el primer partit com a titular de Vítor Silva, un dels futbolistes de més qualitat del Reus i que ha estat tota la temporada afectat per unes persistents molèsties al genoll dret. Ahir, però, després de tres partits consecutius sortint en la segona meitat, Natxo González el va fer jugar d'inici. Abans de la sèrie de partits actuals, Vítor Silva només havia participat, sortint sempre en la segona meitat, en quatre duels, en les jornades 11, 12, 22 i 23. En total, per tant, vuit partits, un com a titular. Tot i que la intenció era que no disputés tot el partit, finalment va jugar els noranta minuts. D'altra banda, Atienza es va lesionar en la primera meitat –en principi una contractura sense gravetat– i va ser substituït per Melli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)