2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

Banqueta de tots i de ningú

2a divisió B. La presència de Jordi Canals, un observador desconegut per tothom, a la banqueta de l'Hospi en el partit contra el líder sacseja encara més la imatge de la direcció tècnica riberenca

Partit contra el líder, l'Hospitalet es juga la vida i, de sobte, apareix a la zona tècnica donant instruccions un senyor de camisa rosa llampant i pantalons de pinça. A la graderia, les cares d'estranyesa es corresponen amb la magnitud del cas: l'Hospitalet no ha comunicat qui substituirà el sancionat Jordi Gibert a la banqueta i es decideix per un observador, desconegut per tothom.

Jordi Canals va dirigir l'equip riberenc durant els noranta minuts contra el Barça B i ho farà en els partits que queden fins a final de curs a causa de la sanció de Gibert.

La calma i el seny amb què el nou president, Santi Ballesté, es va presentar en l'inici de temporada ha desembocat en un seguit de decisions esportives inexplicables a causa de les derrotes. L'Hospitalet navega a la deriva de la classificació, en zona de descens, però ho fa enmig d'un desgavell continu des que el director esportiu, Jonathan Risueño, va decidir destituir l'entrenador Ismael García quan l'equip estava fora de la zona de descens (quinzè, 30 punts) en la jornada 27. A partir d'aquí, la decisió de no contractar un nou entrenador i deixar Jordi Gibert (ajudant de Garcia) amb Risueño manant a l'ombra, no només ha empitjorat el rendiment de l'equip (19è, 34 punts), sinó també la imatge. Sense anar més lluny, dissabte passat, amb la sanció de Gibert per tres partits, va aparèixer assegut a la banqueta Jordi Canals, membre de l'staff (observador) que no s'hi havia assegut en cap partit.

“Amb la sanció, havíem de decidir a qui posàvem a i ens hem decidit per Jordi Canals”, va manifestar en la roda de premsa Gibert: “Entenc que hagi pogut generar estranyesa, però dins del cos tècnic el coneixem perquè és observador nostre des de principi de temporada.” Canals disposa del carnet d'entrenador nacional. “Aquesta era una opció o decantar-nos per l'entrenador de porters, però ens hem decidit per Canals.” Al final del partit. i després de l'empat contra el líder (2-2), les abraçades es van succeir entre el secretari tècnic, Jonathan Risueño; l'entrenador Jordi Gibert, i el mateix Canals. El partit havia acabat amb final feliç (2-2) mentre a la grada local tothom continuava preguntant-se qui era aquell entrenador, de camisa rosa llampant i pantalons de pinça, que havia dirigit el seu equip.

LES REACCIONS

Amb la sanció, havíem de decidir a qui posàvem a la banqueta i ens hem decidit per Jordi Canals, observador en l'‘staff' tècnic
Entenc que hagi pogut generar estranyesa, però en el cos tècnic el coneixem
Jordi Gibert
entrenador de l'hospitalet

Jonathan Risueño, jutge i part del vodevil de l'Hospitalet

cristian garcia

La figura del director esportiu, Jonathan Risueño, és clau per entendre el galimaties a l'Hospi. Va arribar el juliol passat de bracet de l'empresari Biel Cerdà, oficialment màxim responsable esportiu del club i que va marxar tres mesos després. Risueño va dipositar la seva confiança en Ismael García, amb qui havia coincidit feia uns anys a Mallorca. García, que només havia entrenat a la regional mallorquina –com Risueño–, va ser fins al febrer el cap visible de la direcció tècnica del primer equip, però els resultats, juntament amb algunes desavinences, van desembocar en l'acomiadament del tècnic gallec, una destitució que el club, de manera sorprenent, va vestir com a dimissió. Jordi Gibert, fins aleshores ajudant d'Ismael García, va ser designat nou tècnic, però ha estat Risueño qui, a l'hora de la veritat, ha estat l'entrenador de l'Hospi, tal com va passar en el seu debut al camp de l'Ebre. A banda de veure'l donar ordres als futbolistes en els partits de casa, també dirigeix bona part dels entrenaments –alguns dels quals discorren a porta tancada–. Jonathan Risueño, que encara no té la titulació d'entrenador nacional, va viure una situació similar l'any passat a l'Almansa, on va ser presentat i rellevat només dos dies després, ja que no tenia la titulació necessària; al Torrevella, també a tercera, sí que va compaginar la tasca de director esportiu amb la d'entrenador a l'ombra d'Antonio Pedreño, entrenador oficial de l'equip alacantí. A l'Hospitalet, i amb la connivència del president, Santi Ballesté, i la seva junta, Risueño ha trobat un escenari favorable per escriure un nou capítol del vodevil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)