Girona

Futbol

Segona divisió A

Els carrils, un solemne maldecap

Confirmades ahir les baixes per sanció d'Aday i per lesió de Coris i gairebé de Mojica, el Girona es queda amb Cifu com a únic carriler nat per al partit a Lugo

El club no anirà a apel·lació pel de Sentmenat, i totes les solucions que té Pablo Machín a la primera plantilla són molt forçades

Les alternatives més naturals per a les ales estan al Peralada

Escapçats literalment per les ales. Així està el Girona abans del partit de diumenge a Lugo. El maldecap és majúscul, ja que una de les claus del dibuix amb tres defenses són els carrils. I la desertització per les bandes és gairebé total: ni Coris (adeu a la lliga), ni Aday i Maffeo (sancionats) ni probablement Mojica (sense cap trencament muscular però amb l'alerta roja per una probable recaiguda). L'únic carriler de què disposa Pablo Machín és Cifu, que en els últims dotze partits només ha jugat un quartet d'hora mal comptat a Oviedo.

Ahir es va apagar la poca esperança que quedava. Es confiava que el comitè de competició es mirés amb bons ulls la segona groga a Aday, però les al·legacions del Girona van acabar a la brossa. “S'aprecia una relliscada, però és conseqüència de l'ímpetu derivat de l'acció de joc perillós que justifica l'amonestació”, exposa l'organisme disciplinari en la resolució. Escaldats d'altres vegades i amb els precedents que anar al comitè d'apel·lació és picar ferro fred, el Girona va desistir de jugar-se més cartes perquè li perdonessin la segona amonestació.

L'únic gran interrogant que hi ha actualment és el de Mojica, però la cosa no fa bona pinta a pesar que les proves descarten que el colombià tingui cap lesió muscular. En el seu cas, però, han saltat les alarmes per una possible recaiguda, i qualsevol pas en fals podria ser molt seriós, perquè la zona on té les molèsties és delicada, i si s'arribés a trencar, l'esparracada podria ser de pam.

Invents a la vista

Els problemes als carrils no comportaran, d'entrada, cap canvi de dibuix. Seria doblement inútil. Primer, perquè el Girona no té per mà jugar amb defensa de quatre. I segon, perquè també necessitaria dos laterals, i ara mateix està orfe d'esquerrans. La posició és especialment maleïda, perquè qui més s'hi ha consolidat és un dretà (Aday). Abans que el mateix Mojica o que tres jugadors que ja són història en la plantilla: Álex Menéndez (KO abans de la pretemporada), Saúl García i Angeliño (al gener van posar rumb a Mallorca).

L'únic que sembla clar és que jugaran Cifu i deu més. Amb el carril dret ocupat pel granadí, falta saber qui jugarà a l'esquerra. Totes les alternatives que Machín té a la primera plantilla són forçades. Marí es esquerrà, però no té la velocitat per contrarestar un jugador com Calavera. Herrera té projecció ofensiva, però segurament patiria molt defensivament, igual que si hi posés Granell, Cámara o Felipe. Hi ha, també, l'opció de situar Cifu a l'esquerra i Ramalho a la dreta. O recórrer directament al Peralada, on hi ha les alternatives més naturals. Tot està absolutament obert.

ELS CARRILERS NATS

El canvi de sistema no seria tampoc una solució, perquè també faltaria un lateral esquerre

ELS PLANS C

LA VIA DEL PERALADA
Jugar-se-la amb Mojica, en alerta per una possible recaiguda, podria sortir molt car
PABLO MAFFEO
Es va perdre el partit contra l'UCAM i es perdrà el del Lugo i també el de l'Osca, la setmana vinent. En condicions normals hauria pogut jugar a l'Anxo Carro, però va cometre un pecat de joventut –aplaudir l'àrbitre després que l'expulsés injustament a Tenerife– que va costar molt car, a ell, però sobretot a l'equip.

ALTERNATIVES DINS LA PLANTILLA

PABLO MARÍ
Per la seva condició de defensa i esquerrà és una de les cartes a jugar per Machín, tot i que les característiques de l'exjugador del Nàstic no són les més adequades per al carril. Marí ha tingut ben poca participació aquest curs (8 partits).
CRISTIAN HERRERA
El tècnic ha utilitzat puntualment el davanter com a carriler, però normalment ha estat un recurs en els últims minuts i en partits en què l'equip necessitava arriscar per remuntar. Si juga a Lugo, Herrera podria patir defensivament.
ELS ESQUERRANS
Àlex Granell, Juan Cámara i Felipe Sanchón són esquerrans, però seria desubicar-los molt de la seva demarcació natural situar-los al carril. Com Herrera, són candidats a passar-ho malament en defensa si algun d'ells és l'escollit.

EL DIBUIX NO PERILLA

La sacsejada màxima podria ser posar Cifu a l'esquerra i situar Ramalho a la dreta

MÀXIM RISC

Sergi Álamo, David Serrano i Chele són les alternatives que Machín té al filial. Álamo fa un mes i mig que competeix, però no s'ha tornat a entrenar amb la primera plantilla del Girona. Serrano ja ha debutat a segona A (el curs passat), però arrossega problemes físics. Chele ha jugat en la copa Catalunya. A favor seu tenen l'encaix en la demarcació.
CIFU
L'únic dels carrilers nats que té Machín a la plantilla i que està a disposició del tècnic. Titular indiscutible fa dues temporades –amb Juncà a l'altre carril–, ha perdut molt de protagonisme en la seva etapa al club de Montilivi. Dels últims 12 partits només ha jugat 13 minuts a Oviedo amb el partit decidit (2-0).
ADAY
El comitè de competició va desestimar ahir les al·legacions del Girona per Aday i el club ja no anirà al comitè d'apel·lació, convençut que hi ha poques possibilitats que hi hagi canvi en el veredicte i que seria perdre el temps. El futbolista va ser expulsat per dues grogues en el partit de dissabte contra l'UCAM.
SEBAS CORIS
Una mala caiguda després d'una entrada d'un jugador de l'UCAM ha precipitat el seu adeu a la temporada. Juntament amb Aday, era un dels comodins que tant podia jugar per la dreta com per l'esquerra. Tanca el curs 2016/17 amb 27 partits (1.331 minuts), un gol (contra el Valladolid) i una groga.
JOHAN MOJICA
El colombià va reaparèixer contra l'UCAM després de sis jornades de baixa. Tot i sortir a la gespa en el minut 53 (rellevant Coris), no va acabar el partit i va ser substituït en el minut 87 (per Felipe). L'exjugador del Rayo va abandonar la gespa amb molèsties i, tot i que no té cap trencament, el risc de recaiguda és molt alt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)