Girona

MARCELO DJALO

CENTRAL DEL LUGO

“És una ‘final' per a tots dos, hi haurà molta adrenalina”

“A casa estem forts, i si guanyem aquest partit ens permetrà tenir més aspiracions de lluitar pel ‘play-off' d'ascens”

“És un rival temible, estan a les portes de complir el seu somni de pujar a primera, i també necessiten guanyar”

La meva etapa al Girona va ser difícil perquè no vaig jugar, però també soc qui soc gràcies al que em van ensenyar allà
Què em diuen d'aquell partit a Montilivi? Res, tot allò ja s'ha d'oblidar perquè forma part del passat

Marcelo Djalo (Barcelona, 08-10-1993) va sortir per la porta del darrere del Girona l'abril del curs passat, sense ni tan sols debutar en la lliga. Després d'aconseguir l'ascens a segona A amb l'UCAM Múrcia, el central va fitxar a l'estiu pel Lugo, equip amb el qual ha trobat l'estabilitat i s'ha consolidat com un central de garanties. Tot i la seva nul·la participació amb el Girona, Djalo no té cap retret a fer al seu exequip, encara que té molt clar que a l'Anxo Carro lluitarà de valent perquè els tres punts es quedin a casa.

El Lugo és novè amb 48 punts i té la zona de promoció d'ascens a només cinc. El ‘play-off' encara és possible.
Estem en el tram final i sembla que tenim una posició més o menys bona, que podem estar mirant més cap amunt que no pas cap avall, però tot depèn d'aquest cap de setmana. A casa estem forts, el partit contra el Girona és una gran final, i si la guanyem ens permetrà tenir més aspiracions de lluitar pel play-off. Intentarem continuar amb la bona dinàmica a casa.
A domicili fa vuit partits que no guanyen, però, en canvi, enllacen tres victòries a casa. Estan fent de l'Anxo Carro un fortí...
Sí, sabem que tenim una assignatura pendent amb els partits a fora, ja que últimament se'ns estan complicant bastant, però a casa ens estem fent molt forts, i esperem continuar així. Esperem que contra el Girona l'estadi s'empleni i que els tres punts es quedin aquí.
Ara els visita el Girona, un rival d'altura.
I tant, és un rival temible, estan a les portes de complir, per fi, el somni de pujar a primera divisió, i també necessiten guanyar aquest partit. Per mi és un dels millors equips de la categoria, ho demostren en cada jornada. Sí que ultimament han encaixat alguna derrota inesperada, però segur que vindran aquí a totes. És una final per a tots dos equips i hi haurà molta adrenalina.
Quin partit espera?
M'espero un partit com tots els que planteja el Girona, molt intens. El Girona és un equip amb un bon físic i tenen els automatismes molt clars, juguen amb els ulls tancats i crec que serà un partit de treballar molt per part dels dos equips. Llavors qui sigui més precís i cometi menys errors serà l'equip que tindrà més possibilitats de guanyar l'enfrontament.
Els gironins arriben al duel després de perdre a casa contra l'UCAM (1-2). Això és bo o dolent per al Lugo?
El Girona últimament ha encaixat derrotes dures, tenia un bon coixí de punts, i si no guanyen aquí, els equips que venen per sota seguiran retallant distàncies. Així que el Girona segur que afronta el partit com si fos l'últim, i no regalarà res.
Tot i les últimes ensopegades, el conjunt dirigit per Pablo Machín encara té set punts de marge respecte del tercer quan falten set jornades per al final. Els veu pujant directament?
Abans de començar la lliga ja vaig dir que aquest era l'any del Girona, que feia anys que es quedava a les portes de la primera divisió, i jo espero que compleixin el somni. He estat allà, he conviscut amb ells i de tot cor els desitjo el millor, estan fent una bona feina i s'ho mereixen, i tant de bo a final de temporada el Girona pugui estar celebrant l'ascens. Però aquest cap de setmana vull que guanyi el Lugo, evidentment, ja que ara és el meu equip.
Jugar un altre ‘play-off' seria un bon càstig per al Girona...
Sí, i tant, si el Girona no puja directament a primera crec que serà una gran garrotada per a ells. Fa molt de temps que ocupen la segona posició de la taula i han fet una gran feina per defensar-la. Crec que ells i el Llevant són els màxims favorits per pujar directament.
Què li diuen els seus companys sobre el polèmic partit entre el Girona i el Lugo de la temporada 2014/15, que va privar de l'ascens els de Montilivi?
Res, això va passar fa temps, hi ha molts jugadors diferents i els moments també són diferents. Tot allò ja s'ha d'oblidar, perquè forma part del passat, ara senzillament ens trobarem dos equips que volen guanyar el partit, el Lugo per lluitar pel play-off i el Girona per pujar a primera divisió. Segur que serà una lluita bonica.
El seu pas pel Girona la temporada passada va ser efímer i va marxar a l'UCAM a l'abril sense haver disputat ni un sol minut de lliga. Què va fallar?
Hi va haver diversos factors, però no penso gaire en això. L'únic que puc dir del Girona és que hi vaig estar molt bé allà, que agraeixo el tracte de tothom, tot el que em van ensenyar... Òbviament, va ser una etapa difícil per a mi, perquè no vaig jugar, i això sempre és complicat, però no tinc cap mala paraula, perquè em vaig sentir feliç i els desitjo el millor. M'estimo molt aquest club, em van tractar com un fill i crec que a dia d'avui soc qui soc també gràcies als entrenaments diaris que vaig fer allà a Girona.
Aquest curs ja acumula 1.718 minuts en 21 partits i ha marcat 2 gols. Ha demostrat que és un central més que vàlid per a la categoria.
Cada temporada vull millorar i, per sort, vaig arribar a un club en què se m'està donant confiança i continuïtat, se m'està ensenyant molt i estic disfrutant del futbol professional. Evidentment, si jugo també és perquè m'ho he guanyat treballant en silenci, i vull continuar així, seguir jugant i créixer com a futbolista i com a persona.
Després de moltes anades i vingudes, sembla que ha trobat l'estabilitat al Lugo. Què me'n diu, del futur?
Al final d'aquesta temporada acabo el vincle amb la Juventus i a partir de llavors ens asseure'm a parlar del futur. A Lugo m'he trobat una ciutat molt tranquil·la, on es viu el futbol molt intensament, i crec que per jugar al futbol professional és un lloc idoni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)