Girona

futbol

girona

La solidesa és capital

El Girona, que ha encaixat dotze gols en les últimes sis jornades, prioritza recuperar la fermesa al darrere, fonamental per sentir-se segur i ser productiu

L'equip havia rebut només dos gols contra els mateixos rivals en la primera volta

Que el Tenerife fos capaç de marcar tres gols –a més de fallar un penal– en un duel directe a l'Heliodoro Rodríguez López que es va convertir en un intercanvi de cops incessant, tampoc semblava tan alarmant. Que l'UCAM arribés a Montilivi després d'haver fet un sol gol en quatre jornades, remuntés l'1-0 de Portu i s'endugués els tres punts, va accentuar el problema dels gironins. L'equip de Pablo Machín, immers en la pitjor sèrie de resultats de la temporada (4 punts dels últims 18 en joc), s'ha mostrat inestable i nerviós sobretot en els partits davant la seva afició. Un dels mals que més l'afecta, assumit i reconegut pel tècnic i els jugadors, és la falta de solidesa que està tenint. Recuperar la fiabilitat defensiva, una de les virtuts que més ha destacat en les fases més productives de l'equip, és una necessitat per als blanc-i-vermells.

“Hem de pensar a tornar a deixar la porteria a zero. És el nostre objectiu principal”, assegura Jonas Ramalho. Els números són contundents. Durant la sèrie més improductiva del curs, el Girona ha rebut dotze gols en sis jornades, amb una mitjana de dos gols per partit. El Rayo Vallecano (1-3) i el Tenerife (3-3) van marcar tres gols al Girona; el Cadis (1-2), l'Oviedo (2-0) i l'UCAM (1-2), dos. Durant aquesta fase, només s'ha quedat sense marcar el Numància, que va afrontar el duel carregat de baixes, especialment a la zona ofensiva. Contra els mateixos rivals, el Girona va tancar els duels de la primera volta havent encaixat només dos gols –deu menys que els que ha acumulat en la segona–, un al camp del Rayo (1-0) i un a casa contra el Tenerife (1-1).

Els dotze gols rebuts en les sis últimes jornades han provocat que l'equip gironí passi de ser el tercer conjunt més golejat de la categoria a veure com sis conjunts acumulen menys gols encaixats. Els gironins n'han rebut 36 en 35 jornades. A més del Llevant (25) i el Reus (25), que ja el superaven en aquest paràmetre fa un mes i mig, s'hi han afegit el Tenerife (30), el Cadis (33) l'Osca (34) i el Rayo, que només n'ha rebut dos en sis partits (35).

La diferència no perilla

De tota manera, el Girona continua tenint una diferència de gols reconfortant (+21, superada només pel +24 del Llevant, primer classificat) gràcies a la facilitat amb què veu porteria, ja que és el conjunt que més marca amb molta distància (57 gols, 8 més que el Llevant). La diferència li podria servir, per exemple, si empatés en puntuació amb el Tenerife (+11).

LES REACCIONS

El nostre objectiu principal és mantenir la porteria a zero. D'ocasions, sempre en creem. I ara que tothom s'hi juga molt, un punt d'entrada és bo
El cop contra l'UCAM va ser dur, però som optimistes. Volem sentenciar l'objectiu com més aviat millor
Jonas Ramalho
DEFENSA DEL GIRONA
Més que problema físic o mental, és de dinàmica. Hi va haver una fase en què era molt difícil que ens marquessin, i ara ens marquen més
6
equips
han rebut menys gols que el Girona. Fa sis jornades, només n'hi havia dos: el Llevant i el Reus
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)