2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

Campió, amb mà de ferro

Lideratge. El Barça B tanca la classificació per a la promoció d'ascens en el primer lloc, un fet que li multiplica les oportunitats per pujar. La victòria contra el Prat, un mirall del curs del filial

BARÇA B 2 EL PRAT 0

BARCELONA B:Varo; Palencia, Marlon, Martínez, Cucurella; Fali, Kaptoum (Carbonell, 85'), Gumbau; Perea (Oriol Busquets, 75'), Cardona (Mboula, 70') i Romera.EL PRAT:Toni Texeira; Dot, Lario, Ricarte, Adri Hernández; Piera (Javi Lara, 49'), Prior, Padilla (Etamané, 79'), Poves (Vallecillo, 73'); Pluvins i Óscar Muñoz.GOLS:1-0 (3') Cardona. 2-0 (59') Perea.ÀRBITRE:Lax Franco.T.G.:al visitant Adri Hernández, Prior i Óscar Muñoz.T.V.:al local Fali (71') i al visitant Pluvins (71'), per doble amonestació.PÚBLIC:1.679 espectadors al Miniestadi.

Feia temps que el grup tercer de la segona B no tenia un campió que hagi dominat la competició com el Barça B aquesta temporada. Els blaugrana, tal com han fet el Reus, el Nàstic, el Llagostera o l'Hospitalet els quatre últims anys, acabaran la lliga en la primera posició i disposaran de la doble oportunitat que permet acabar en la primera posició. Ahir, els blaugrana ho van certificar matemàticament vencent el Prat en un partit que va ser un mirall del curs: el Barça B ha estat un campió sense floritures i amb pragmatisme. La contundència a les àrees de la qual l'equip de Gerard va fer gala ahir i en les 35 jornades restants, ha escurçat el camí cap a la primera posició. Però, a més, ho ha fet superant el sostre de punts dels últims tres campions (73 punts) i apropant-se al sostre històric del grup 3 del Llevant (95/96, 82 punts).

Gol i contemporitzar

Una vegada més, el Barça B va solucionar el partit en els últims metres. No va deixar que el Prat s'apropés a l'àrea de Varo amb assiduïtat i va colpejar en el primer moment. El matx, això sí, va estar condicionat des del principi i fins al final pel grapat de baixes (cinc per sanció) amb què arribaven els potablava i que s'allargaran les properes jornades: ahir també van caure lesionats Fran Piera, Padilla i va ser expulsat Pluvins.

Amb tot, el Barça va encarrilar el partit de seguida i no va permetre que el pla dels potablava s'executés al cent per cent. Una combinació per l'esquerra va arribar als peus de Palencia, que va xutar tan malament que Gumbau va aprofitar la pilota morta dins l'àrea per superar Texeira. Mentre que Dólera buscava un partit llarg, en què el Barça patís el transcurs dels minuts com li va passar a l'Hospitalet, els de Gerard López hi van posar remei amb la primera diana en el minut 3. Tot i això, el Prat va continuar amb la seva voluntat i va congelar el partit ben posat al darrere i sense fissures. Els blaugrana només van disposar d'una falta de Gumbau (18') que va sortir massa alta mentre que, això sí, no deixava que el Prat portés perill a la seva porteria. Les llargues conduccions per activar les transicions no anaven enlloc.

El Prat, però, va tenir l'ocasió d'empatar per mitjà dels errors blaugrana ja que el central blaugrana Martínez (21') es va estar a punt d'introduir la pilota a la pròpia porteria en un servei de cantonada i, posteriorment, Varo i la defensa es van fer un embolic en una cessió a l'àrea (29') que per poc no acaba amb gol de Fran Piera.

Penal aturat i gol

El segon temps va discórrer en la mateixa tendència que la primera part fins que el matx va fer un gir amb un penal, molt dubtós, comès sobre Romera. Adri Hernández, dur durant tot el partit, va carregar amb l'espatlla sobre el davanter sense pilota i l'àrbitre no va dubtar a assenyalar-lo. Gumbau, però, no la va encertar i el seu xut centrat va anar als peus de Toni Texeira. El porter potablava, que aquesta setmana anunciava el seu adeu a final de temporada, no va poder fer res a continuació en un deliciós xut de falta de Perea que va impactar al travesser i es va introduir a la porteria. A partir d'aquí, amb el Prat fent canvis obligats per les lesions, i amb el Barça contemporitzant esperant que l'àrbitre xiulés el final per esclatar la celebració, el partit es va anar apagant.

ELS VESTIDORS

Semblava que havíem de ser campions per nom però qui sap com és aquesta categoria sap que té molt mèrit el que hem fet
Ha estat un any fantàstic de moment, però ho hem de rematar amb l'ascens
Marlon Santos
central del barça b
Hem competit però veníem amb moltes baixes i això es paga contra un equip com el Barça
Pedro Dólera
entrenador del prat
El partit l'hem començat molt bé però hem tingut alguns temors del partit a l'Hospitalet
Gerard López
entrenador del barça b

El primer grup de segona B que està decidit

En cap dels tres grups restants de la segona B no hi ha un líder amb un avantatge de punts similar al de l'equip blaugrana respecte a l'Alcoià. Fa l'efecte que el Barça B haurà d'esperar fins al final per conèixer els seus rivals. En el grup 1, el Racing de Santander (80 punts) avantatja en una victòria la Cultural Leonesa (77 punts) que està en segona posició empatat amb el Celta B (77 punts). En el grup 2, l'Albacete (62 punts) es troba en la mateixa situació amb el Toledo (59) i el Fuenlabrada (59) com a perseguidors més destacats. I en el quart, La Hoya Lorca (66) manté un frec a frec amb el Cartagena (63). Tots ells amb tres partits per jugar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)