2a divisió FEF

No fan els deures

2a divisió B. El Llagostera cau a casa contra el Lleida i haurà d'esperar per segellar la salvació matemàtica. Decideix un gol matiner de Marc Nierga (11')

LLAGOSTERA 0 LLEIDA 1

LLAGOSTERA:Moragón, Masó, Diego (Manu Gavilán, 75'), Samu, Fuster, Vivi, Marc Martínez, Pitu, Maynau (Marc Fernández, 65'), Manel i Rafa Jordà (Rubén Martínez, 62').LLEIDA:Campos, Rubio, Noel, Andriu (Toño Vázquéz, 21'), Mikel, Quintillà, Miki Muñoz (Valiente, 83'), Cristian Gómez (Christian Alfonso, 62'), Albisua, Casares i Nierga.GOLS:0-1 (11') Nierga.ÀRBITRE:Álvarez Fernández.T.G.:als locals Marc Martínez i Manel; i als visitants Noel i Casares.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 500 espectadors al Palamós-Costa Brava.

El Llagostera tenia ahir una bona oportunitat per segellar matemàticament la permanència, però no la va aprofitar, ja que el conjunt dirigit per Oriol Alsina va caure a casa contra el Lleida (0-1). Els llagosterencs, que ara hauran d'esperar a saber els resultats d'avui –el Llagostera estarà del tot salvat si ni l'Espanyol B ni el Llevant B guanyen–, no van poder capgirar el gol inicial de Nierga (11'), que va acabar donant els tres punts a un Lleida que no es dona per vençut en la lluita per entrar al play-off d'ascens.

El Llagostera va començar el partit amb força i amb una pressió alta de bon començament. Fruit d'això, va arribar la primera oportunitat clara dels locals, quan Manel va rematar de cap una bona centrada de Pitu que Campos va aturar providencialment. El Lleida, en canvi, va marcar en la primera ocasió que va tenir, un gol en el minut 11, obra de Marc Nierga, que va aprofitar el refús de Moragón a una rematada prèvia de Rubio per definir a porteria buida.

Quedava molt partit, però la patacada va ser forta, i al Llagostera li va costar reaccionar, mentre que els de Gustavo Siviero es trobaven cada vegada més còmodes damunt del terreny de joc. Casares va tenir el 0-2 a tocar amb una forta rematada amb la cama esquerra des de dins l'àrea, en una etapa del partit en què el domini era totalment visitant. Tot i així, Manel va tenir una bona ocasió quan es va quedar sol davant Campos, però en lloc de xutar va preferir driblar el porter i l'acció posterior va acabar en no res. Llavors va tornar a aparèixer Casares, ahir un malson, amb una espectacular volea que va fer lluir Moragón, a qui cada cop se li girava més feina. Abans del descans, va ser el Llagostera el que hauria pogut marcar, amb una doble rematada de Pitu i Rafa Jordà que no va entrar per ben poc, i així es va arribar a la mitja part, amb un 0-1 en el marcador que ho deixava tot obert, però que obligava el Llagostera a reaccionar.

Estèrils en atac

En la segona part, després que el juvenil del Llagostera rebés un petit homenatge per l'ascens a la lliga estatal aconseguit ahir, el partit va continuar intens, encara que sense arribades clares. El primer a crear perill va ser Miki Muñoz pel Lleida, amb un fort xut que Moragón va rebutjar amb els punys, mentre que Oriol Alsina va buscar més profunditat a la banda esquerra fent entrar Marc Fernández. Els minuts anaven passant i els visitants no s'arronsaven tot i tenir el marcador a favor, com en una centrada enverinada de Rubio que va acabar a córner i en un misto de Casares amb tot a favor. I el Llagostera ho intentava amb més cor que no pas cap. En el bàndol local, no funcionava ni la transició defensa-atac ni tampoc les jugades d'estratègia, així que Alsina s'hi va jugar el tot pel tot fent entrar Rubén Martínez i Manu Gavilán i passant a jugar amb una defensa de tres. El risc va fer que el Lleida tingués la sentència a tocar en una acció d'un contra un de Nierga en què la pilota va anar a parar al lateral de la xarxa, abans que el Llagostera reclamés unes mans dins l'àrea que l'àrbitre no va xiular.

En el tram final, els gironins van continuar estèrils en atac, mentre que el Lleida no tenia problemes per controlar el tempo del partit. Al final, els llagosterencs van ser incapaços de perforar la porteria rival, i van deixar escapar els tres punts i, de retruc, l'oportunitat d'assegurar la permanència sense dependre de ningú.

UN COP DUR

Nierga va avançar el Lleida en el tram inicial (11'), un gol que va fer molt mal als locals

TOT QUEDA IGUAL

En la segona part, el Llagostera no se'n va sortir en atac i el Lleida va perdonar el 0-2

LA SITUACIÓ

L'equip estarà del tot salvat si ni el Llevant B ni l'Espanyol B guanyen avui

Chica i Pablo no entren en la llista

El Llagostera va presentar ahir només una novetat en l'onze titular respecte al de la jornada passada a Badalona (0-1): Jordi Masó va ocupar el lateral dret en detriment de Javi Chica, que finalment no va entrar en la convocatòria per unes molèsties al turmell. Tampoc van formar part de la llista Pablo Sánchez, que està en la recta final de la seva recuperació, ni Álex Colorado, que es va perdre l'onzè partit seguit per una inacabable lesió al turmell. En contrapartida, Oriol Alsina va refermar la confiança en el jove del filial Joan Maynau, que va gaudir de la segona titularitat consecutiva en la lliga –la tercera de la temporada– jugant a la banda esquerra al davant de Raúl Fuster. La setmana vinent, el Llagostera jugarà el penúltim partit del campionat, al camp de l'Hospitalet, concretament diumenge a partir de les set de la tarda.