futbol català

3a divisió

El títol es torna a apropar

Ho aprofiten. L'Olot guanya el Vilafranca en una primera part boja i, després de l'ensopegada del Peralada, podria ser campió de lliga si puntua en el proper matx a casa contra el Castelldefels

olot 3 vilafranca 2

OLOT:Ginard, Bigas, Jose, Escudero, Micaló, Roger Vidal, Hèctor Simon, Alfredo (Èric Vilanova, 60'), Tito Malagón (Dembo, 70'), Uri Santos (Abel Solé, 75') i Marc Mas.VILAFRANCA:Kilian, Fontanils, Castillo (Díez, 84'), Medina (Triguero, 76'), Boira, Víctor Oribe, Josu, Guti, Jordi Oribe (Óscar, 65'), Aday i Via.GOLS:1-0 (1') Alfredo. 1-1 (23') Aday. 1-2 (30') Boira. 2-2 (34') Roger Vidal. 3-2 (40') Tito Malagón.ÀRBITRE:Luceño Soriano.T.G.:als locals Uri Santos, Roger Vidal i Èric Vilanova; i als visitants Castillo, Medina i Boira.T.V.:cap.PÚBLIC:1.094 espectadors al municipal d'Olot.

L'Olot va aconseguir una victòria vital que pot valer un títol de lliga. I és que l'ensopegada del Peralada al camp del Manlleu (3-1) deixa els olotins a només un punt del primer gran objectiu de la temporada. Els jugadors dirigits per Ramon Calderé tenen sis punts d'avantatge respecte als d'Arnau Sala, que, amb el goal average a favor, segueixen evitant la consecució del campionat.

La primera part del partit va ser boja. Quan només s'havien jugat 24 segons de l'enfrontament, una passada magistral d'Uri Santos va acabar a les botes d'Alfredo. El juvenil va controlar perfectament i amb un xut creuat va superar Kilian –la jugada havia començat amb una mala passada de Castillo, que va confondre l'àrbitre amb un company, ja que tots dos vestien de blau–. El matx començava de la millor manera per als olotins, que rebien bones notícies des de Manlleu. Després d'uns minuts de domini garrotxí, el Vilafranca es va treure la son de les orelles i l'estaborniment del gol local per manar i començar a tenir les millors ocasions de gol. En el 17', Jordi Oribe va aprofitar un rebot de Jose per intentar una vaselina que va topar amb el pal, el primer gran avís i el presagi de l'empat, ja que en el 23' una falta lateral servida per Víctor Oribe va acabar al segon pal, on Aday va engaltar un fort xut creuat lluny de l'abast de Ginard.

L'empat va donar ales al Vilafranca, que va gaudir d'una bona ocasió d'Aday en el 26'. Quatre minuts després Boira va aprofitar una bona jugada d'Oribe per xutar entre les cames d'un defensor, fet que va fer reaccionar tard Ginard, sense possibilitat d'aturar el xut. L'Olot intentava esvair els nervis i la pilota aturada semblava que havia de ser la millor fórmula. De fet, en el 34', Roger Vidal va rematar amb el cap al primer pal un córner servit per Tito Malagón i va establir el 2-2. L'efectivitat dels de la Garrotxa va ser màxima, i és que, cinc minuts abans del descans, una gran centrada de Micaló va acabar als peus de Tito, que va estrenar-se com a golejador establint el 3-2 definitiu.

En la segona meitat va baixar la intensitat. Els dos equips van reajustar els plantejaments i, tot i que el Vilafranca generava més sensació de perill, la falta d'encert els va impedir esgarrapar algun punt d'Olot: Èric Via amb un xut llunyà i Óscar en el posterior refús, sol com un mussol, van tenir la més clara (89'). Abans, Roger Vidal podria haver fet el doblet en el 85', però Kilian li va aturar la rematada en l'un contra un.

En dues errades en defensa ens han fet dos gols. Hem d'estar més atents, ja que els rivals no perdonen
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot
Ha estat un triomf patit i amb emoció. Estem jugant partits semblants al ‘play-off' i hem vençut. Ara tenim el primer objectiu més a prop

L'Olot, a un sol punt de ser campió de lliga

El conjunt de la Garrotxa és a un sol punt de guanyar el cinquè títol de lliga de tercera. Els de Ramon Calderé en tindran prou amb un empat en el següent partit contra el Castelldefels, de nou al municipal d'Olot (a les 12 h). La derrota del Peralada al camp del Manlleu (3-1) va tornar a aplanar el camí als olotins, que no comptaven amb una ensopegada del seu immediat perseguidor. El rival de l'Olot en el proper matx, però, vendrà cara la seva pell, i és que el Castelldefels s'hi juga la permanència.