2a divisió FEF

Final dolç del viacrucis

Bon comiat. El Llagostera supera el Prat i conclou un curs dolent i irregular amb tres punts. Oriol Alsina acaba el recorregut com a tècnic llagosterenc amb un triomf dels menys habituals

Llagostera 2 eL prat 1

LLAGOSTERA:Pol Busquets, Albarrán, Samu, Pol Gómez (Diego, 57'), Valentín, Masó, Pitu, Nando Quesada (Marc Gelmà, 62'), Rubén Martínez (Maimí, 71'), Marc Fernández i Manu Gavilán.EL PRAT:Toni Texeira, Dot, Roger Barnils, Juanjo Prior, Adri, Putxi, Ignacio, Pluvins, Poves (Boza, 57'), Paolo (Nando, 71')i Oscar Muñoz (Edu, 75').GOLS:1-0 (6') Marc Fernández. 2-0 (18') Rubén Martínez. 2-1 (77') Ignacio.ÀRBITRE:Pinto Herrera.T.G.:cap.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 300 espectadors a l'estadi Palamós-Costa BravaCOMENTARI:Abans de l'inici de l'enfrontament es va fer un homenatge al màxim golejador de la història del Llagostera, David Costa.

El Llagostera va superar el Prat (2-1) i va sumar tres punts estèrils que no serveixen per arreglar una temporada dolenta i irregular que s'esperava més ambiciosa, només un any després de competir a segona A. En un dia de comiats, a Palamós va sortir bé tot el que podia sortir bé. Després de més de 600 partits a la banqueta del Llagostera, Oriol Alsina va poder dir adeu amb un triomf, els jugadors menys habituals van completar un bon matx, Pol Busquets, Gelmà i Maimí van debutar a segona B i Rubén Martínez va poder estrenar-se com a golejador després d'un any carregat de mala sort davant de la porteria rival.

L'inici del partit va ser fred i poc intens. Només l'homenatge a David Costa en els prolegòmens va animar els presents, pocs però ben avinguts. Tot i l'estat de somnolència dels primers minuts, una bona jugada col·lectiva va permetre al Llagostera avançar-se en el marcador. En el minut 6, una combinació entre Gavilán i Marc Fernández va acabar al fons de la porteria. L'extrem esquerrà va fer una centrada xut que es va colar amb una mica de sort per sota del cos de Texeira. Un minut abans del gol, Gavilán va disposar d'un bon un contra un, però en aquest cas el porter potablava sí que va estar encertat, i és que aquestes van ser les millors ocasions fins al minut 18, en què Rubén Martínez va tornar a marcar. De nou, una jugada de combinació dels gironins va acabar amb una centrada d'Albarrán a la frontal que va engaltar el menut extrem, que tot just feia el primer gol del curs i ho va celebrar amb ràbia. Sense pressió i amb l'alliberació de no jugar-s'hi res, el Llagostera combinava i s'agradava, sobretot a partir de tres quarts de camp. Pitu, Nando Quesada i Rubén Martínez feien el que volien entre línies, contra un Prat que volia però no podia generar prou joc per fer mal a la defensa llagosterenca.

Amb el segon gol blaugrana, la davallada d'intensitat va ser evident –només Gavilán va tornar a tenir un un contra un, però Texeira l'hi va tornar a refusar (39')–. Els locals mantenien la possessió sense trobar profunditat, mentre que els visitants lluitaven per no sortir escaldats del seu darrer matx a segona B.

El Llagostera no va inquietar Texeira durant la segona part, tot al contrari que el Prat, que va disposar de diverses ocasions per escurçar distàncies en el marcador. El debutant Pol Busquets va intervenir de manera providencial en les ocasions d'Óscar Muñoz (en el 47' i el 55') i de Pluvins en el 53'. La mala punteria dels pratencs va tenir fi en el 77', quan Ignacio, tot orgull, va treure's de la màniga un xut llunyà que va sorprendre Busquets.

El gol va esperonar mínimament els visitants, però cap dels dos equips va prémer més l'accelerador: al Llagostera perquè no li calia per controlar el rival i al Prat perquè les forces i les idees li van tornar a mancar.

Hem patit més del compte després d'una bona primera meitat. No ens hi jugàvem res però volíem sumar els tres punts en joc
El partit ha estat un reflex de la nostra temporada. Estem contents perquè hem donat la cara
Pedro Dólera
entrenador del prat
No hem volgut fer res especial. És complicat el que hem fet i costa definir-ho amb paraules
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Ha estat una temporada dura i no hem complert els objectius ambiciosos marcats però hem acabat bé la lliga i ens hem salvat
Ja hem de pensar en la campanya vinent, formar un altre bon grup i lluitar al màxim
Pitu Comadevall
migcampista del llagostera

Només repeteixen Masó, Samu i Pitu a l'onze inicial

Ja sense res en joc per a cap dels dos equips, els dos entrenadors van aplicar diferents variacions en els seus onzes. Per part del Llagostera, Oriol Alsina va decidir fer repetir només tres jugadors respecte del darrer enfrontament disputat al camp de l'Hospitalet (1-0). Jordi Masó, Samu San José i Pitu Comadevall van ser els únics que van tenir continuïtat en un onze amb vuit canvis en total. El més significatiu –va suposar el debut amb el Llagostera a segona B– va ser a la porteria, en què Pol Busquets va entrar en el lloc de Moragón, l'únic futbolista que havia jugat tots els minuts de la lliga. Albarrán, Pol Gómez, Valentín, Quesada, Rubén Martínez, Marc Fernández i Gavilán van ser els altres canvis en el lloc de Diego, Fuster, Vivi, Marc Martínez (sancionat), Maynau, Manel i Jordà. D'aquests, només es van vestir de curt per asseure's a la banqueta Moragón, Diego, Vivi i Fuster. Manel va exercitar-se en els prolegòmens del matx i la llista de divuit la van completar els jugadors del filial Marc Gelmà i Maimí, que van debutar a segona B.