Mantenen un bri d'esperança

Descens compensat. La Jonquera guanya al camp del Santfeliuenc amb un gol de Murga en l'últim minut, però haurà d'esperar que hi hagi dos ascensos dels catalans a 2a B per salvar la categoria

SANTFELIUENC 0 LA JONQUERA 1

SANTFELIUENC:Toni Casamayor, Víctor Márquez, Jaume Duran, Joserra, Dani Ortiz, Olmo, Maldonado (Ferri, 76'), Jaime Fuentes, Patxi, Tena (Alan Benedicto, 84') i Eric Zárate (Charly Ruiz, 62').LA JONQUERA:Toni Montero, Óscar Molina. Bena (Fran Pérez, 67'), Murga, Botxi, Iván Ruiz, Aleix Feixas, Mamau (Pau Bonmatí, 53'), Marc Vila, Tidi i Zou (Pep Vergara, 53').GOLS:0-1 (91') Murga.ÀRBITRE:Muñoz Baquero.T.G.:al local Dani Ortiz; i als visitants Murga, Botxi i Ivan Ruiz.PÚBLIC:Uns 500 espectadors.

Ja s'havien consumit els 90 minuts reglamentaris i no hi havia hagut gols, però en el temps afegit un xut sec, fort i col·locat de Murga des de la frontal de l'àrea va superar la defensa i el porter local. El gol va desfermar l'alegria de la Jonquera, i és que el 0-1 pot valer ben bé una permanència. No serà avui, ni d'aquí dues setmanes, però a finals del mes de juny els jonquerencs poden rebre l'alegria de jugar una temporada més a tercera.

Calen dos ascensos

La salvació, però, ja no és a les seves mans. I és que si bé gràcies a la victòria els fronterers van evitar el descens directe –l'objectiu a l'inici de curs–, la setzena posició definitiva i els descensos de tres catalans de 2a B fan que la Jonquera hagi d'esperar dos ascensos d'equips catalans de 3a a 2a B per salvar la categoria. Així que ara als d'Enzo Galli els toca encomanar-se a l'Olot, el Peralada, el Terrassa i el Vilafranca.

Molt i molt patit

La victòria a les Grasses era necessària per escalar una posició i la Jonquera n'era conscient. Tan conscient, que els nervis i l'angoixa van passar factura, tot i que Aleix Feixas va trobar la manera de generar perill. Primer en una jugada individual (3') en què es va plantar cos a cos amb Toni Casamayor i després en una pilota solta dins l'àrea que va enviar als núvols (16'). La possessió de la pilota i les millors ocasions, però, van ser del Santfeliuenc. En el minut 8 mitjançant una rematada de cap d'Eric Zárate al pal i en el 27' amb un altre cop de cap, en aquesta ocasió de Patxi, que va fer lluir-se Montero. El conformisme d'uns i altres, però, va evitar veure res més en el primer acte.

En la represa a la Jonquera li van tremolar encara més les cames, sobretot en atac, i el Santfeliuenc va maniobrar amb tranquil·litat al mig del camp. Els blanc-i-blaus van imposar el seu domini, però els fronterers no volien pansir el seu somni de tercera i van resistir amb tenacitat esperant un miracle en forma de gol.

A poc a poc la Jonquera va anar perdent la por, es va llançar a l'atac els últims minuts i va deixar més espais al Santfeliuenc. Un gol en contra els enviava a 1a catalana. Un gol a favor valia l'esperança. I va tocar esperança, gràcies al primer gol de la temporada de Murga. Ara toca una llarga espera.

Serà un mes molt complicat però esperem pel bé del futbol català que pugin molts equips a 2a B i ens puguem salvar tots
L'objectiu era no baixar directe i està fet. Hem arribat justos al final de temporada
Enzo Galli
entrenador de la jonquera

Galli deixa l'equip tal com ho va fer Vizuete

Després de la jornada 31, en què la Jonquera va perdre 2-0 al camp del Castelldefels, el tècnic Axel Vizuete va presentar la dimissió com entrenador fronterer i el seu segon, Enzo Galli, va agafar les regnes de l'equip per a les set jornades que faltaven. Llavors els jonquerencs es trobaven en la setzena posició amb 30 punts, només un per sobre de la zona de descens i a 5 del catorzè i el quinzè. Des de llavors la Jonquera ha sumat 11 dels 21 punts possibles, uns bons registres que no han servit perquè l'equip escalés en la classificació, ja que ha acabat en la mateixa setzena posició, dos punts per sobre del descens directe i, això sí, empatat a punts amb el quinzè i a tres del tretzè i catorzè.