2a divisió FEF

Un repte sense precedents

Fase d'ascens a 2a divisió A. Des que es va establir l'eliminatòria de campions l'any 2009, cap equip no ha aconseguit una remuntada després de perdre el partit d'anada a casa

El Barça B ja sap que necessita una gesta de les grosses si vol ser equip de segona diumenge que ve. El 0-2 de l'anada al Miniestadi fa que els de Gerard López hagin de guanyar amb dos gols de marge al Reino de León, on els espera un rival solidíssim quan juga davant de la seva afició. A casa, la Cultural només ha cedit una derrota en la lliga aquesta temporada: va ser contra el Celta B i el resultat no serviria per capgirar l'eliminatòria (1-2). Els blaugrana, amb tot, haurien d'aconseguir una remuntada que no té cap precedent des que el curs 2008/09 es va establir l'actual sistema de promoció, que beneficia els líders, ja que els permet pujar per la via ràpida.

En les últimes vuit fases d'ascens a segona, doncs, no hi ha hagut cap campió que hagi remuntat l'eliminatòria després de perdre a casa en l'anada. Això sí, el Sant Andreu va estar a punt d'aconseguir-ho la temporada 2009/10. Els quadribarrats van igualar en la tornada el 0-1 que la Ponferradina havia aconseguit al Narcís Sala, però van perdre en una interminable tanda de penals (9-8). Després, van superar la Universidad Las Palmas. En l'eliminatòria clau, però, el Barça B de Luis Enrique els va eliminar.

Un terç pugen a la repesca

Tot i que l'equip està preparant el partit de diumenge amb la consigna de pujar per la via ràpida, si el Barça B no ho aconsegueix disposarà del camí llarg de la repesca, en què hauria de superar dues eliminatòries més per fer el salt de categoria. Des que es va establir aquest sistema de promoció, un terç dels campions que no van pujar a la primera, ho van fer a la segona. L'últim va ser l'Osca, que fa un parell de cursos va veure's frenat pel Nàstic en la fase de campions però va acabar promocionant. També és força recent el precedent de l'únic equip català que ha pujat en la repesca, el Llagostera. Fa tres cursos, va ensopegar en l'eliminatòria de campions contra el Racing, però va aconseguir l'ascens superant després l'Avilés i el Nàstic.

LES XIFRES

1
derrota
com a local ha encaixat aquesta temporada la Cultural en la lliga, contra el Celta B (1-2).
5
campions
han aconseguit l'ascens en la repesca dels setze que no han pujat directament des del 2009.
Remuntades
CAP
El Sant Andreu és qui ho va tenir més a prop l'any 2010. Va perdre a casa contra la Ponferradina (0-1) i en la tornada va guanyar amb el mateix resultat. Va caure eliminat en els penals.
Ascens en la repesca
2008/09: REAL UNIÓN
Després de caure contra el Cadis, va superar les altres dues eliminatòries, contra el Sabadell i l'Alcorcón.
2009/10: ALCORCÓN
Després de caure contra el Granada, va superar les altres eliminatòries, contra el Pontevedra i l'Ontinyent.
2012/13: JAÉN
Després de caure contra l'Alavés, va superar les altres dues eliminatòries, contra el Lleida i l'Huracán.
2013/14: LLAGOSTERA
Després de caure contra el Racing, va superar les altres dues eliminatòries, contra l'Avilés i el Nàstic.
2014/15: OSCA
Després de caure contra el Nàstic, va superar les altres dues eliminatòries, contra el Racing de Ferrol i l'Huracán.
Títol sense ascens
Alcoià (2009) Sant Andreu (2010) Lugo i Eibar (2011) Atlètic Balears i Cadis (2012) L'Hospitalet (2013) Sestao (2014) Cadis (2015) Racing i Madrid B (2016)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)