Girona

futbol

derbi Nàstic-Girona

La resistència tarragonina

El Girona acumula tres derrotes i dos empats al Nou Estadi, l’únic camp català on no ha celebrat cap victòria

L’últim triomf dels gironins en la lliga a Tarragona va ser fa trenta anys, a tercera

El Sabadell, el Barça B i el Llagostera han vist com el Girona s’enduia els punts del seu estadi com a mínim en un dels enfrontaments a segona A, i el Reus s’hi va afegir fa dos mesos (1-2). L’únic escenari del país que s’està resistint als gironins és el primer que va visitar quan va aterrar en la Lliga de Futbol Professional. Del Nou Estadi de Tarragona, on l’equip gironí té la possibilitat de celebrar diumenge l’ascens a primera divisió, els gironins n’han sortit amb tres derrotes i dos empats a segona A. I, tot i que hi van guanyar en una eliminatòria de copa a partit únic –un 0-2 el setembre del 2008, amb dos gols de Gabri en la recta final–, en la lliga no celebren cap victòria a Tarragona des de fa trenta anys. Va ser la temporada 1986/87, a tercera divisió, en què l’equip gironí, amb Santi Carrasco a la banqueta, es va imposar al Nàstic 1-2, amb gols de Majó i Abad. Des d’aleshores, diverses relliscades sonades –un 6-2, un 5-0 i un 6-0– i ben poques alegries visitants.

Els gironins buscaran diumenge al Nou Estadi una alegria incomparable a cap altra d’anterior. “Tant de bo que l’ascens arribi diumenge. Però l’objectiu és tan gran, ambiciós i històric, que tampoc hem de mirar si ho fem ara o la setmana que ve”, assenyala Àlex Granell. De fet, si el Getafe perdés dissabte a Valladolid, ni tan sols faria falta trencar el malastruc a Tarragona, perquè un empat ja seria suficient perquè la festa fos grossa. Granell no amaga que l’equip seguirà atentament el duel de Zorrilla, probablement des de l’autocar, camí cap a Tarragona. “Si n’estarem pendents? Per força, perquè juga abans. Però estar-ne pendents tampoc vol dir que depenguem d’ells. Depenem de nosaltres, i segons els punts que aconsegueixin, en necessitarem més o menys.”

Tensió al quadrat

Els duels entre el Nàstic i el Girona, clàssics a segona A malgrat el parèntesi de tres anys amb els tarragonins a segona B, solen tenir tensió. Diumenge es multiplicarà, perquè és vital per a uns i altres. “M’espero molta intensitat. El Nàstic viu una situació delicada, però sap que depèn de si mateix. I, per part nostra, tenim ganes de guanyar i, depèn del que passi, poder celebrar ja un ascens històric”, sentencia Granell, que torna després d’un partit de sanció.

LES REACCIONS

M’espero un partit de molta intensitat, entre dos equips amb necessitats que aniran a atacar. Tenim tot el respecte envers el Nàstic
És clar que estarem pendents del Getafe, però això no vol dir que en depenguem. Depenem de nosaltres per pujar
Àlex Granell
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Fa il·lusió veure un desplaçament tan massiu d’aficionats. Si fem els deures, tindrem les portes de primera divisió a l’abast
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)