Nàstic

DAISUKE SUZUKI

DEFENSA DEL NÀSTIC

“El Girona ataca amb molts jugadors perillosos”

Suzuki destaca el potencial ofensiu de l’equip de Pablo Machín, “agressiu i molt treballat”

No li fa res que hi hagi molta afició visitant. “Juguem a casa i es notarà”, avisa el japonès

Daisuke Suzuki (Tòquio, 29-01-1990) és una de les sensacions positives del Nàstic en l’últim any i mig. Integrat ràpidament a Tarragona i a la segona A, el defensa japonès espera que l’arribada de Nano Rivas, una de les persones que més el va ajudar a adaptar-se a l’equip la temporada passada quan era l’ajudant de Vicente Moreno, porti el Nàstic a la permanència, i destaca el gran potencial ofensiu del Girona.

Com està l’equip abans dels tres últims partits de lliga, en els quals s’hi juga la permanència?
Està bé, malgrat que està sent una temporada molt difícil per a tot l’equip. Hem de lluitar fins al final, i ho farem. Costa explicar per què hem arribat a aquesta situació, sobretot perquè l’any passat vam lluitar per pujar. Però no hem de mirar enrere, només endavant.
La plantilla veu possible la permanència?
Sí, el principal és estar junts. Si ho estem, tot serà més fàcil. Sé que lluitarem donant el millor de nosaltres, perquè sabem que ens hi juguem molt.
S’han fet números? Amb sis punts n’hi podria haver prou?
No ho sé, només pensem a guanyar cada partit, aquesta és la mentalitat amb què afrontem la recta final de la lliga, i hi creiem. D’entrada, però, tenim el pensament fixat en el proper, contra el Girona, en això centrem ara els nostres esforços.
Els espera un partit complicat, contra el segon, que podria pujar a Tarragona...
Sí, el Girona està fent molt bona temporada. Té molts futbolistes amb potència i qualitat. Per mi, el punt més fort del Girona és que ataca amb molts jugadors perillosos, que són capaços d’arribar a l’àrea rival i que demostren molta qualitat, bon xut... És un equip agressiu i molt treballat, i fa uns quants anys que juguen junts i amb el mateix entrenador.
S’espera un gran ambient a l’estadi, amb molta gent del Girona també. Això motiva més?
Sí, sobretot al nostre estadi. En l’últim partit a casa, contra l’Oviedo, la nostra afició va respondre molt bé. Sé que vindrà molta gent, perquè els necessitem, i no ens fallaran. Juguem a casa i segur que es notarà al màxim.
S’ha notat algun canvi aquesta setmana en els entrenaments amb l’arribada de Nano Rivas?
Realment no ha canviat gaire, perquè sempre hi ha hagut molta implicació i bona feina dels jugadors, que som conscients de què ens hi juguem.
Nano Rivas va ser important per a vostè el curs passat quan va arribar a mitja temporada, no?
Sí, va ser molt important per integrar-me a l’equip. Ell parla anglès i, a més, té experiència en el futbol asiàtic. De fet, fa uns anys, em vaig enfrontar amb el seu equip, el Guizhou Renhe xinès, en la Champions d’Àsia. Em va cridar l’atenció que un equip xinès tingués un futbolista espanyol. Era molt recognoscible, amb el cap pelat i amb un estil de joc molt personal, amb molta calma. Estic content de tornar-hi a treballar.
Espera que això l’ajudi a ser titular en els tres últims partits?
És normal que tots els jugadors vulguem jugar, però ara mateix m’importa menys si jugo o no, ara el principal és l’equip, i sobretot que se salvi.
En què se centra Nano Rivas en els entrenaments?
En tot en general, però sobretot en la mentalitat, a oblidar el que ha passat fins ara i a centrar-nos exclusivament en els tres últims partits.
Està content amb la seva temporada en l’aspecte personal?
Sí, estic content i soc feliç aquí, però també ha estat una temporada dura per la trajectòria de l’equip. Sempre es pot millorar, i segur que ho continuaré fent.
Ja fa un any i mig que és aquí, s’imaginava aquest nivell en la segona divisió espanyola?
El meu objectiu sempre és jugar al màxim nivell, i espero fer-ho, però de moment estic molt bé en una lliga molt competitiva, amb molta qualitat i amb un nivell molt similar al de la primera divisió del Japó. Em va impressionar la intensitat amb què es juga, la rapidesa, el contacte...
Vostè és un futbolista fort, que s’hi adapta bé, no?
Sí, em va bé, i per això hi estic molt bé. Espero seguir jugant-hi.
S’hi troba bé, a Tarragona, a Catalunya, malgrat les diferències culturals amb el Japó?
Sí, hi estic molt bé, i la meva família també, s’hi ha integrat molt bé, sobretot perquè la gent és amable i ens tracta molt bé. I hi ha molta tranquil·litat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)