Territorial

En un dia, tot l’any en joc

1a catalana. Aquest diumenge es disputa l’última jornada de lliga

33 jornades i tot es decidirà en el darrer partit. Tot i que ja hi ha molts equips que tenen el seu destí decidit i la feina feta, en tots dos grups queden per resoldre’s coses tant pel que fa a l’ascens com a la permanència. Una emocionant darrera jornada que ha quedat marcada per la tràgica notícia del traspàs d’Emili Vicente, tècnic de l’Andorra, abans-d’ahir.

A excepció del Farners-Vic (avui, 16 h), i de l’Horta-Lloret i el Sants-Andorra, ajornats fins al 4 de juny a causa de la mort de Vicente, la jornada del grup 1 es jugarà tota demà (12 h) amb especial atenció a la zona baixa de la taula. Per culpa dels descensos compensats, el millor 14è i el 13è classificat del dos grups, que normalment haurien de mantenir la categoria, estan en perill de baixar. El Girona B és a hores d’ara l’únic equip que podria tancar definitivament la temporada sense patir. El Sant Cugat i el Masnou, però, aspiren a prendre-li aquest privilegi.

Al grup 2, tots els partits menys el Lleida B-Sant Cristóbal (també ajornat pel traspàs de l’extècnic blau) es disputaran a les cinc de la tarda. El Reus B i el Santboià ja es van guanyar assegurar la promoció d’ascens, amb el filial roig-i-negre, que depèn d’ell mateix per proclamar-se campió de lliga. Si no aconsegueixen prendre-li la primera posició en el darrer partit, doncs, els del Baix Llobregat jugaran per tercer curs seguit la promoció, després de caure en les dues anteriors. A la zona baixa, el retirat Jesús i Maria, el Morell, el Rubí, el Suburense i el Vilanova –que descansa– ja tenen confirmat el seu futur a la segona catalana, mentre que l’Alpicat i el Vila-seca es jugaran no haver de dependre de possibles ascensos a segona B. Una hora després d’acabar la jornada, ja se sabrà si l’Olot ha aconseguit l’ascens a segona divisió B, i, en cas que sigui així, el millor 13è classificat dels dos grups ja es podrà considerar salvat.

El fet d’haver ajornat el partit per al títol del grup 1, ha provocat que la resta del calendari corri endavant una setmana més. Així, el sorteig per a la promoció d’ascens a tercera divisió es farà el dimarts 6 de juny, mentre que la fase d’ascens serà l’11 (anada) i el 18 (tornada).

TERCER ANY

El Santboià té molts números de jugar la promoció després de perdre les dues anteriors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)