3a divisió FEF

futbol

3a divisió

Compleixen la promesa

Ascens. L’Olot empata contra l’Sporting (1-1) i puja a segona B per segona vegada en la història i només un any després de perdre la categoria de bronze

olot 1 (1) sporting b 1 (0)

OLOT:Ginard, Blázquez, Jose, Escudero, Micaló, Abel Solé (Dembo, 50’; Alfredo, 71’), Roger Vidal, Hèctor Simón, Uri Santos (64’), Tito i Marc Mas.SPORTING:Dani Martín, Cifre, Ramon, Juan Rodríguez, Víctor Ruiz, Cristian, Pedro (Isma Cerro (81’), Nacho, Cayarga (Jaime, 55’), Pablo i Claudio (Rubén, 71’).GOLS:0-1 (9’) Claudio. 1-1 (76’) Marc Mas.ÀRBITRE:Ramo Andrés.T.G.:als locals Abel Solé, Uri Santos, Jose i Ginard; als visitants Ramón, Isma Cerro i Rubén.T.V.:al visitant Cristian (87’).PÚBLIC:2.903 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va empatar a un gol contra l’Sporting B i va certificar l’ascens a segona B per segona vegada en la seva història. Una diana de Marc Mas en el 76’ va ser clau per eixugar el 0-1 en contra i va fer bo el gol en l’anada d’Uri Santos. Els garrotxins tornaran a la categoria de bronze només un any després de perdre-la. L’Olot, doncs, compleix la promesa que va fer als aficionats just el dia després de baixar el curs passat: tornar a gaudir d’una categoria competitiva com la segona B.

Els primers minuts ja van mostrar a tots els presents que el partit seria elèctric i amb una càrrega de patiment de propina. L’Sporting B va sortir a dominar l’enfrontament. El conjunt filial va disposar de la possessió de la pilota i gràcies a això va poder generar les primeres aproximacions, totes a través de centrades laterals o de llançaments de córner. L’Olot, ordenat però massa tancat al darrere, va rebre una plantofada inicial que va tirar a terra la feina feta en l’anada a Mareo. I és que Pablo va provar el xut des del vèrtex i, després d’un rebot, l’esfèrica va caure als peus de Claudio. L’atacant no va perdonar i va batre Ginard amb un xut ras i sec (9’).

Tocava respirar i comptar fins a deu per afrontar de nou des de zero l’eliminatòria. No va tardar a reaccionar l’Olot, que amb la mobilitat d’Uri i Marc Mas va començar a inquietar i rondar la porteria rival. Sense profunditat ni idees a partir de tres quarts del camp, l’Sporting esperava la seva oportunitat per fer mal. I en podia haver fet en el 20’, quan Pedro va treure’s de la màniga una fuetada que es va estavellar al travesser de Ginard.

L’Olot, a batzegades, intentava despertar-se –Hèctor Simon gairebé remata una centrada franca de Mas–, però la sensació de perill la posava l’Sporting B, que interpretava molt bé els espais gràcies a Claudio i Pablo, dos futbolistes amb un físic imponent que feien anar de corcoll la defensa olotina. El 4-3-3 inicial va passar a ser un 4-4-2 amb Hèctor Simon en banda morta, una solució momentània que podria haver funcionat, i és que, en el 43’, l’Olot va disposar de la millor arribada en una internada de Micaló, que va cedir a Uri, però aquest va fallar sol davant de Dani Martín.

El rematador ho remata

Amb les correccions pertinents i el discurs de l’experiència de Ramon Calderé, l’Olot va sortir amb més intensitat i de seguida va gaudir d’ocasions. En el 51’ Uri Santos va xutar a boca de canó, però el porter visitant va refusar a córner i, dos minuts més tard, Marc Mas va provar una rosca després d’una passada de Dembo. De fet, el futbolista de Gàmbia va tenir una ocasió magnífica en un un contra un davant Dani Martín (69’), que li va endevinar les intencions.

Quan el partit estava més pla i els dos equips havien fet un pas enrere físicament, el juvenil Alfredo –havia substituït Dembo, lesionat– es va treure de la butxaca una centrada brillant per a Marc Mas. El pitxitxi garrotxí no va fallar i va rematar de primeres a la xarxa (76’).

Els últims minuts van ser dramàtics. En el 84’ Mas en va tenir una de clara amb un xut creuat que el porter va desviar a córner amb la punta dels dits. L’Sporting B ho va intentar, però per sort olotina li va mancar la precisió en els metres finals.

Amb el xiulet final, explosió d’alegria al municipal olotí, que va envair el camp.

EFECTE ALFREDO

El juvenil va entrar en el 71’, va ajudar l’equip a reaccionar i seva va ser la centrada del gol

Calderé aposta pel mateix onze inicial que a Mareo

L’entrenador de Vila-rodona va apostar pel mateix onze inicial que en l’anada de l’eliminatòria va vèncer per la mínima a Mareo (0-1). Ramon Calderé, doncs, va apostar per un 4-3-3 amb Ginard a la porteria i una defensa apresa ja de memòria pels aficionats garrotxins, amb Blázquez per la dreta, Micaló per l’esquerra i els centrals Jose i Escudero. Al mig del camp, el triple pivot va estar format per Abel Solé, que va jugar el seu darrer partit amb la samarreta vermella, Roger Vidal i Hèctor Simón. A dalt, els homes més avançats van ser Uri Santos, escorat a la banda dreta, Tito Malagón, per l’esquerra, i, en punta de l’atac, Marc Mas. A la banqueta s’hi van asseure Bigas i els atacants Sergio Álvarez, Dembo i el juvenil Alfredo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)