Girona

futbol

girona

Una relliscada de campionat

El club i la plantilla del Girona han d’intentar apagar un foc generat des de dins per la difusió d’un vídeo amb insults d’un jugador cap a l’afició

El consell ha obert expedient de l’incident i els futbolistes assumeixen l’error com a col·lectiu

Demanen el suport dels seguidors en plena lluita per l’ascens

El matí va ser mogut a Montilivi. Frustrada a Tarragona la possibilitat d’assegurar l’ascens a primera, la situació esportiva va quedar eclipsada per culpa d’un incendi generat des de la mateixa plantilla a les xarxes socials, on es va multiplicar l’impacte. El vídeo que Aday Benítez va penjar a Instagram sobre l’espectacular rebuda que l’equip va tenir per part de la seva afició al Nou Estadi es va convertir en un embolic de grans dimensions, perquè s’hi podien sentir insults per part d’un jugador cap als seguidors. Tant el club com la plantilla van reaccionar i van transmetre missatges per demanar disculpes i mirar d’apaivagar el rebombori, corroborat amb la presència nombrosa de mitjans de comunicació gens habituats a seguir l’activitat diària de Montilivi.

El primer a fer moviments va ser el consell d’administració, que va emetre un comunicat dirigit a l’afició. Reunit d’urgència, el consell va decidir obrir un expedient per mirar d’aclarir els fets i “depurar responsabilitats”. El Girona també va condemnar declaracions injustificades i incorrectes “que atempten contra els valors del club”, va agrair el suport incondicional de l’afició i va demanar-los treballar plegats “per tal d’aconseguir l’objectiu més important al qual ha aspirat el club en tota la seva història”.

“Ho assumim tots”

El comunicat del club va ser transmès mentre els jugadors s’entrenaven al camp annex. Com és habitual l’endemà de partit, els que van ser titulars a Tarragona van fer molt poca cosa, i la resta van allargar més la sessió. Un cop van haver acabat, tots plegats van entrar a la sala de premsa, acompanyats també del cos tècnic encapçalat per Pablo Machín i pel director esportiu, Quique Cárcel. Tres dels cinc capitans –Àlex Granell, Eloi Amagat i Aday Benítez– es van asseure a la taula, envoltats de la resta de jugadors i tècnics. Va ser el primer capità, Eloi Amagat, qui va prendre la paraula. “Abans de llegir el comunicat, voldria posar-lo en context. No som jugadors acostumats a les rebudes que vam tenir ahir [per diumenge]. Crec que no entraria en cap ment lògica que algú pogués faltar a aquella gent que fa quilòmetres, que es gasta diners i que es desviu per animar-nos i somia aconseguir un ascens igual que nosaltres”, va explicar el gironí. “Va ser un vídeo fet per un company, que es va emocionar igual com jo i crec que com tota la plantilla, en veure més de 1.500 persones cridant i envoltant l’autocar, amb la mala sort que un company –en aquest cas és tota la plantilla perquè, com els èxits, quan tenim un error també l’assumim tots– va fer un comentari dirigit a uns coneguts que va veure saltant i animant a prop de l’autocar. Per mala sort, es va pujar a les xarxes socials, que tots sabem que tot ho magnifiquen.”

En el comunicat consensuat per la plantilla que va llegir Eloi –primer en català i després en castellà–, demanen disculpes a les persones ofeses “per un desagradable malentès”. Argumenten que van ser paraules “en to de broma a un grup d’amics” del futbolista. “Som conscients també que, si no es coneix el context, aquestes paraules poden semblar ofensives. Això és el que ens dol més.”

“No ens deixeu”

En la mateixa línia que el club, els jugadors van reiterar la importància capital dels aficionats, amb l’equip a un punt d’assolir l’ascens històric a primera divisió. “Tota la feina que estem fent no té sentit sense els aficionats. Us volem demanar que, com heu fet sempre, no deixeu d’estar al nostre costat. Diumenge ens espera el partit més important de la història del nostre estimat club. Volem aconseguir el somni amb l’ajuda imprescindible de la gent, dels que com nosaltres estimem els colors blanc-i-vermells”, va sentenciar Eloi.

ELS INSULTS

L’equip diu que eren “comentaris dirigits a uns coneguts” del futbolista

TOTS JUNTS

Els jugadors van sortir a la sala de premsa amb tot el cos tècnic i el director esportiu

L’anterior, per impagaments

X.M.

No és gens habitual veure tota la plantilla junta a la sala de premsa. Va passar el març del 2010, en què l’equip, tip de promeses, va esbombar els impagaments. Aquell mateix dia, Hisenda embargava el club per un deute d’1 milió d’euros. El curs va acabar amb el famós penal de Kiko Ratón i el lema “directiva dimissió” a les samarreta de celebració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)