Girona

La gespa de Montilivi serà híbrida i d’última generació

Girona. Royalverd comença avui la substitució de la gespa de Montilivi i la col·locació del reg. Serà una actuació a fons i s’excavarà fins a un metre

L’estadi de Montilivi començarà avui a viure els primers efectes de l’ascens a primera divisió aconseguit pel Girona fa poc més d’una setmana. L’empresa Royalverd, establerta a la Garrotxa, començarà les obres per retirar la gespa actual del terreny de joc i deixar una superfície nova de trinca. Es farà una actuació a fons: s’excavarà a un metre de profunditat, es farà un nou drenatge, es col·locarà un nou reg automàtic i tot plegat es coronarà amb la instal·lació d’una gespa híbrida (3% d’artificial i 97% de natural).

Treure el tapís verd actual –ja fa dies que es van retirar els panells LED de la publicitat– serà el més ràpid, tot i que el moviment de terra serà espectacular, perquè s’han de retirar més de 7.500 metres cúbics.

La gespa definitiva es col·locarà mig metre per sota de l’altura que està actualment, un fet que millorarà la visió de les primeres files de les grades, de les banquetes i dels angles de càmera. Royalverd preveu 1.500 entrades i sortides de camions per realitzar totes les fases de l’obra, un fet que podria ocasionar algun contratemps en el trànsit.

Una gespa gairebé única

La nova gespa que s’instal·larà a Montilivi és d’última generació i estadis com el Camp Nou, el Bernabéu, San Mamés i el Madrigal, així com les ciutats esportives de Barça i Espanyol, ja la gaudeixen. Els estudis realitzats pels entesos en la matèria asseguren que la gespa natural habitual mesclada amb un 3% d’artificial permet equilibrar el bon funcionament i estabilitza els terrenys. Està previst que les obres acabin la primera setmana d’agost.

DE PRIMERA

El Camp Nou, el Madrigal, San Mamés i el Bernabéu ja tenen aquesta gespa

MÉS PERSPECTIVA

El terreny estarà mig metre més avall que l’actual, fet que beneficiarà molt la visibilitat

LA INFRAESTRUCTURA

1.500
entrades i sortides
de camions per a l’extracció, el moviment de terra i la col·locació dels panells.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)