1a femenina

Un final ben dolç

Copa femenina. El Barça supera amb contundència l’Atlético de Madrid en una final rodona i acomiada el tècnic Xavi Llorens amb un títol

BARÇA 4 ATLÉTICO 1

BARÇA:Paños, Marta Unzué, Ruth, Marta Torrejón, Leila (Melanie, 66’), Gemma Gili (Aitana, 66’), Patri, Vicky Losada, Mariona (Bárbara, 91’), Jenni Hermoso (Olga Garcia, 91’) i Alexia.ATLÉTICO:Gallardo, Kenti Robles (Alexandra, 59’), Beltrán (Sosa, 46’), Sonia, Esther (Cazalla, 82’), Amanda, Priscila (Anita, 90’), Meseguer, Maria León, Menayo i Pereira.GOLS:1-0 (41’) Jenni Hermoso. 2-0 (49’) Jenni Hermoso. 2-1 (58’) Sonia. 3-1 (70’) Alexia. 4-1 (84’) Aitana.ÀRBITRE:Hernández Maeso.T.G.:cap.PÚBLIC:Uns 1.300 espectadors.

El final somiat. Xavi Llorens es va acomiadar de les banquetes amb el títol de copa en una final molt completa en què el Barça va passar per sobre de l’Atlético. Un doblet de Jenni Hermoso i els gols d’Alexia i Aitana van ser suficients per superar el conjunt colchonero, que va fallar un penal amb 0-0 en el marcador.

Conscients que era l’última oportunitat d’aconseguir un títol després de dues temporades en blanc, el Barça va sortir a totes en els primers minuts, en què va disposar d’oportunitats clares per obrir la llauna. Patri va rematar massa centrat després d’una gran passada de Jennifer Hermoso (8’), i uns minuts després, a Alexia se li va fer de nit quan es va quedar sola davant la portera rival. I com en la lliga fa menys d’un mes al Miniestadi, les madrilenyes, un cop sobreviscut el temporal inicial, van fer un pas endavant i van fer mal en la primera arribada. Aquesta vegada, però, la fortuna va estar del costat culer i Sonia Bermúdez va desaprofitar un penal comès per Gemma a la mitja hora de joc. Un ensurt que va fer reaccionar de nou el Barça, que va trobar en l’encert de Jenni Hermoso, la seva millor arma.

Tot i que l’Atlético havia disposat de l’oportunitat més clara, el Barça havia estat superior en el primer temps i per fi el premi va arribar en una jugada embolicada i plena de coratge i habilitat de Jenni i Mariona, que va acabar amb l’1-0 de la davantera madrilenya (41’). Un gol psicològic que encara va obtenir més valor quan, tot just començar la segona, la mateixa Jenni va fer el 2-0 (58’). Tot i la superioritat blaugrana, l’Atlético no es va rendir i Sonia es va refer de la seva errada a la primera meitat per retallar distàncies amb una rematada seca (58’). Però el gol no va fer perillar la victòria del Barça i Alexia, després d’una errada defensiva, i Aitana van sentenciar per donar el cinquè títol de copa al conjunt blaugrana i tancar la temporada amb una alegria.

LES FRASES

L’equip ha competit molt bé i cal felicitar les jugadores pel treball i l’esforç fets
Xavi Llorens
entrenador del barça
Hem fet un partit de deu. L’equip ha estat excel·lent i ens ho mereixem després d’un any tan dur
Jenni Hermoso
jugadora del barça

Xavi Llorens tanca un cicle d’onze anys

Si la final tenia un protagonista clar aquest era el tècnic Xavi Llorens, que, fos quin fos el resultat, vivia el seu últim partit a les banquetes. I l’equip el va acomiadar de la millor manera possible amb el cinquè títol de copa (1994, 2011, 2013, 2014 i 2017), la quarta amb ell com a entrenador. “Me’n vaig amb la satisfacció del deure complert”, va dir Llorens, que tanca així una etapa triomfal d’onze temporades com a màxim responsable del femení i de gairebé trenta al Barça. En aquests onze anys, el tècnic barceloní ha vist com l’equip ha passat de ser un conjunt que lluitava per mantenir-se a la màxima categoria del futbol estatal –de fet, l’equip va baixar a segona amb Llorens ja a la banqueta– a competir entre els millors del futbol europeu i arribar a unes semifinals de la Champions. Després de quatre lligues, quatre copes i set copes de Catalunya amb el femení, Llorens serà ara el responsable dels esports femenins al nou projecte Masia 360: “Entreno des dels trenta anys; me n’alegro per la meva dona i els meus fills, que per fi em coneixeran.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)