2a divisió FEF

futbol

barça b

Això fa olor de segona divisió

El Barça B s’abstrau dels elements, goleja el Racing a El Sardinero i deixa encarrilat l’ascens

Marc Cardona i Dani Romera van fer un doblet cadascun i el filial va capgirar un 1-0

RACING 1 BARÇA B 4

RACING DE SANTANDER:Iván Crespo; Gándara, Samuel, Santamaría (Carlos Álvarez, 88’), Castañeda; Santi Jara, Beobide, Borja Granero (Álvaro Peña, 81’), Héber (César Díaz, 81’); Abdón Prats i Dani Aquino.BARÇA B:Suárez; Palencia, Marlon, Martínez (Borja, 46’), Cucurella; Aleñá, Fali (Sarsanedas, 67’), Gumbau; Alfaro (Perea, 73’), Dani Romera i Marc Cardona.GOLS:1-0 (14’) Abón Prats. 1-1 (39’) Marc Cardona. 1-2 (42’) Marc Cardona. 1-3 (66’) Dani Romera. 1-4 (80’) Dani Romera.ÀRBITRE:Galech Apezteguía (col·legi navarrès).T.G.:al local Dani Aquino i al visitant Fali.T.V.:Al local Abdón Prats (48’), directa.PÚBLIC:21.824 espectadors.

Un passet. Petit, petit. Minúscul. Però que s’ha de fer. Això és el que li falta, al Barça B, per ser equip de segona divisió A. El conjunt blaugrana, en una d’aquelles tardes irracionals de futbol que només es viuen quan s’apropa el juliol, va golejar el Racing al seu camp i va deixar encarrilat l’ascens de categoria. Un doblet de Marc Cardona i un altre doblet de Dani Romera van permetre al filial del Barça golejar en un escenari majúscul com El Sardinero. I això que el quadre de casa s’havia avançat d’hora i havia fet patir de valent els de Gerard. Ahir, però, tot allò que li estava faltant, a l’equip, en el play-off va fer acte de presència. Just quan tocava.

Les fases d’ascens tenen alguna cosa intangible que les fa apassionants. Aquí pot passar qualsevol cosa, per increïble que sigui. Ahir a les sis de la tarda ningú no podia preveure que el Barça B etzibaria quatre gols al porter menys batut de tota la segona B. Ni que ho faria en una olla de pressió. Amb 20.000 seguidors deixant-se l’ànima i la veu. El Sardinero va vibrar i la seva parròquia va voler deixar ben clar des del minut 1 que el Racing, a segona B, no hi pinta absolutament res. Per a ells, aquesta categoria és un maleït purgatori. Aquell era el pitjor escenari per a un Barça B que arribava bloquejat pels dubtes, després de dues eliminatòries en què les sensacions no havien acompanyat. A sobre, el rival afrontava la cita en plenitud, després d’haver clavat quatre gols a casa a l’últim contrincant del play-off.

Tots els condicionants van quedar palesos en els primes compassos. El Barça B continuava nerviós i el Racing va saber aprofitar-ho. El guió de la pel·lícula era el que havia previst tothom. El conjunt de casa es va tapar amb un parell de línies de quatre homes i, al filial blaugrana, li va costar Déu i ajuda creuar el mig del camp amb cert criteri. El partit feia molt mala pinta, perquè quan els de Gerard López estan neguitosos són un equip que regala pilotes. Això, contra el Racing, és un pecat capital, ja que, a dalt, hi té dos monstres. Així, després d’un parell de xuts llunyans, va arribar la cleca. En una acció directa, Dani Aquino va vestir-se de sastre i va fer un vestit a mida a Fali. El mig valencià, molt lent, va permetre que el davanter local s’internés sol amb la pilota a l’àrea. El seu xut va fer cap al pal, però allà hi havia amb la canya a punt Abdón Prats, que no va perdonar. 1-0 i més d’una hora de partit per jugar.

El panorama era fosc i el Racing dominava. Es flairava més el segon gol dels de casa que la reacció blaugrana. Però llavors, en el tram final del primer temps, van arribar tres minuts màgics que ho van canviar tot. A través de la pilota aturada, un recurs que domina molt bé, sobretot perquè hi té un mestre com Gerard Gumbau, el Barça B va capgirar el resultat. Primer, amb un refús d’un córner en què Fali va assistir Marc Cardona (39’) i, poc després (42’), amb una falta penjada per Gumbau que de nou Cardona va enviar al fons de la xarxa pentinant la pilota. El panorama canviava. Havia sortit el sol. I no hi havia núvols.

Tot va sortir bé

Si la primera part havia acabat bé, la segona va començar de meravella. L’àrbitre va expulsar Abdón Prats per una entrada duríssima a Palencia i tot van ser flors i violes. Sobretot, perquè els papers es van acabar d’intercanviar. L’equip nerviós i dubitatiu era el Racing. Eren ells qui semblaven un filial. En aquell context, el Barça B va recuperar aquella versió que havia exhibit en la lliga i que havia enlluernat tothom. Va jugar amb paciència i confiança. I tot va fluir. Dani Romera va ensumar la sang d’un rival que estava malferit. I se’l va cruspir. Així, en el minut 66, l’atacant d’Almeria va ampliar la diferència en un contraatac en què Aleñá, Cucurella i Marc Cardona van associar-se molt bé. Tot eren rialles, però la història hauria pogut canviar, perquè poc després Marlon va cometre un penal i Dani Aquino va tenir el 2-3 a les seves botes. Va arribar el torn de Suárez, que va aturar la pena màxima. Ahir res no podia sortir malament. De fet, el desenllaç va ser dolç fins a embafar. I és que, en el minut 80, Dani Romera va caçar un refús després d’una bona acció ofensiva del Barça B i va afusellar Iván Crespo amb un obús impossible per al porter cantàbric. Aquí va acabar el partit, per fortuna per al Barça B. La segona divisió A és avui més a prop que mai. Ara toca segellar l’ascens, que s’haurà de suar. Confiar-se no seria bo. En un play-off, mana la bogeria.

ELS VESTIDORS

El Racing va aprofitar una errada defensiva en el 14’ per avançar-se

CLATELLOT

Ara queda rematar-ho. No tancar-nos i sortir a guanyar, que és on estem còmodes
Carles Aleñà
migcampista del barça b

INSPIRAT

Per una errada nostra s’han avançat però hem estat sòlids i hem capgirat el resultat
Marc Cardona
davanter del barça b

TOT A FAVOR

Després de venir d’on veníem, l’equip s’ha tret un gran pes de sobre. Hem jugat com sabem
Dani Romera
davanter del barça b
Havíem preparat el partit intentant tenir les nostres ocasions però el resultat és inesperat
Sergi Palencia
capità del Barça B
L’equip ha fet un exercici de maduresa després d’encaixar. I el segon temps ha estat boníssim
Gerard López
entrenador del barça b
Els dos primers gols són accions evitables. Hem arribat tard i no hem estat encertats
Ángel Viadero
entrenador del racing
Marc Cardona, amb dos gols gairebé seguits, va fer l’1-2 abans del descans
El Racing va jugar amb deu homes des del minut 48 i Suárez va aturar un penal amb l’1-3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)