1a femenina

Fran Sánchez, l’escollit

1a divisió femenina. L’exentrenador de la Masia es farà càrrec del femení en substitució de Xavi Llorens. Markel Zubizarreta, fill del mític porter blaugrana, en serà el director esportiu

Un cop acabada oficialment la temporada amb la consecució de la copa diumenge passat, el Barça va fer oficial el nom del nou entrenador del primer equip. Fran Sánchez és l’escollit per substituir Xavi Llorens després d’onze anys a la banqueta blaugrana i firma per dues temporades amb opció a una tercera. A més, en paral·lel a l’arribada del tècnic de Barcelona, també es va confirmar la incorporació de Markel Zubizarreta com a director esportiu, dos càrrecs que abans estaven sota el control de Xavi Llorens.

Nascut a Barcelona ara fa prop de 40 anys –els complirà el 27 d’octubre–, Sánchez és un vell conegut de la casa, ja que va ser entrenador del futbol formatiu durant quinze temporades, un camí similar al que va seguir Xavi Llorens, els seu predecessor, abans de fer-se càrrec del primer equip femení de l’entitat. En aquests tres lustres a la Masia, el preparador va entrenar jugadors com Jordi Alba, Thiago, Bartra i Montoya, a més de tenir el curiós honor de ser el primer tècnic que van tenir Pep Guardiola i Luis Enrique en les seves pràctiques com a entrenadors.

Després de marxar del Barça –hi va estar des de l’any 1997 fins al 2012–, Sánchez va ser director tècnic de la selecció de Bahrein durant dues temporades i posteriorment va exercir com a assistent al Maccabi de Tel-Aviv. Actualment, era el director esportiu de l’empresa de representació Media Base Sports, que dirigeix Pere Guardiola. Ara tindrà la difícil missió d’agafar el relleu de Xavi Llorens, que en els onze anys que ha estat al càrrec ha viscut la gran transformació del futbol femení a l’entitat blaugrana. Després del procés de professionalització que ha dut l’equip a competir amb els millors clubs d’Europa, Sánchez tindrà ara l’objectiu de fer el pas definitiu per intentar lluitar pel títol de la Women’s Champions League.

Amb la marxa de Xavi Llorens, el club ha decidit separar la figura d’entrenador i de director esportiu, un càrrec que ocuparà Markel Zubizarreta. Markel, porter –com el seu pare– en categories regionals, va estudiar CAFE i un màster en gestió esportiva i en els dos últims anys ja formava part del club blaugrana com a responsable de la gestió esportiva dels equips femenins.

L’ÚLTIM PAS

Fran Sánchez tindrà la missió de consolidar el femení entre els millors d’Europa

INEXPERIÈNCIA

Aquesta serà la primera aventura de Sánchez com a preparador d’un conjunt femení

VELL CONEGUT

El tècnic va estar durant quinze anys al club com a entrenador del futbol formatiu

NOVA FIGURA

Markel Zubizarreta serà el nou mànager esportiu del futbol femení
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)