3a divisió FEF

Nous horitzons per al Reus

Benvinguts a 3a divisió. L’ascens del filial permetrà a l’entitat roig-i-negra fer un salt en la formació de joves amb la idea que el primer equip es pugui nodrir de futbolistes de la zona

El Reus B jugarà el curs que ve a tercera divisió després d’una temporada de menys a més que ha servit per confirmar el pas endavant de l’entitat del Baix Camp en tots els nivells. A banda de la consolidació del primer equip en el futbol professional i de l’ascens del filial a categoria estatal, el club, a més, ha fet un salt en el futbol formatiu amb fins a cinc ascensos de categoria.

“La intenció del club era pujar, tot i que potser ens plantejàvem aquest any com el de la consolidació a la categoria per intentar-ho en els vinents. Però hem fet un bon any i, un cop estàvem allà a les portes, l’objectiu estava clar que havia de ser pujar”, explica el tècnic Lluís Albesa, que acumula dos ascensos consecutius amb l’equip del Baix Camp. El primer, de segona a primera catalana, encara sota el nom de Cambrils, tot i que ja dins l’organigrama del Reus, i enguany ja jugant amb l’escut, els colors i el nom de l’entitat roig-i-negra. “Com més alta sigui la categoria, més minuts de nivell tindran els jugadors joves i més futbolistes de fora vindran atrets per la divisió”, diu el preparador, convençut que l’ambició del club no s’aturarà aquí. Tot i que cada cop és més petit, el salt de tercera al futbol professional continua sent gran i el club aspira a tenir el filial a segona divisió B en un futur no gaire llunyà: “Aquest any que ve serà de consolidació a la categoria, però el club és ambiciós i a mitjà termini demanarà pujar a segona B”, diu Albesa.

Projecte fallit

L’any passat, el Reus ja va tenir un equip afiliat a tercera, el Morell. Aleshores, però, la gran aposta ja era el Cambrils, que encara no havia pogut canviar de nom per qüestions legals, i el Morell, tot i tenir un bon grapat de jugadors cedits pel Reus, va acabar perdent la categoria. Ara l’aposta sembla molt més forta amb un filial 100% Reus i amb els equips del futbol formatiu en categories cada vegada més altes. “Treballem perquè el salt no sigui tan alt i puguin aparèixer en el primer equip jugadors de la zona com Ramon Folch i Fran Carbia”, diu Albesa.

LES FRASES

El club és ambiciós i a mitjà termini demanarà pujar a segona divisió B. Aquest any, però, serà de consolidació a la categoria

SEGON INTENT

Després del projecte fallit del Morell, el Reus tindrà un filial, amb el seu nom, a tercera divisió
Com més alta sigui la categoria, més minuts de nivell gaudiran els jugadors
Lluís Albesa
entrenador del reus b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)