2a divisió FEF

Només hi falta la cirereta

Fase d’ascens a 2a A. Sergi Palencia, capità del Barça B, espera tancar amb el retorn a segona una temporada en què ha consolidat el seu rol de líder gràcies a actuacions contundents

Sergi Palencia és incombustible. Ningú ha jugat enguany més minuts que ell al Barça B. Quaranta titularitats, que aviat és dit. El lateral de Badalona s’ha convertit en la seva tercera temporada al filial en una peça inamovible. Fa tan sols un parell d’anys encara era juvenil, però s’ha adaptat molt ràpid a les exigències del futbol semiprofessional de la segona B, igual de dur que el professional per a un jugador jove, ja que molts cops es competeix en circumstàncies més extremes, i, des del carril dret de la defensa, ha estat una de les brúixoles de l’equip.

Les seves actuacions li han valgut el reconeixement de Gerard, que no el mou mai de l’onze, i també de tothom qui s’ha acostat aquesta temporada al Miniestadi. Només li ha faltat tenir l’oportunitat amb el primer equip. Luis Enrique no ha comptat amb ell. Ell, en tot cas, està molt satisfet. “Estic molt content perquè estic rebent bastants missatges de suport i de reconeixement”, explica el defensa de 21 anys, que no vol que l’elogi el debiliti i que té clar que encara li queda camí per recórrer: “Omple d’orgull que se’t reconegui la feina, però jo treballo per això, per millorar cada dia, i intentaré continuar progressant, que encara puc polir moltes coses.”

El Barça B té ara a tocar l’ascens a segona A, una categoria amb la qual Palencia té un compte pendent. “Tinc una espina clavada”, admet el badaloní, que el seu darrer curs de juvenil va acabar jugant onze partits al Barça B i va baixar. D’aquell bloc continuen al filial Suárez, Gerard Gumbau i Kaptoum. “Tant per a mi com per a ells tres seria un privilegi i una il·lusió increïble treure’ns l’espina i tornar a segona”, admet Palencia, que pensant en perspectiva global, creu que el salt de categoria aniria meravellosament bé: “Seria increïble per al club, ara que també vol fer un Barça C, tenir un equip a la segona màxima categoria del futbol espanyol, això faria que estiguéssim a només un passet de l’elit i ens serviria per aprendre molt.”

Fe en la renovació

Sergi Palencia espera disfrutar d’un ascens –diumenge cal fer bo al Mini el magnífic 1-4 aconseguit a Santander– i també d’una temporada sencera a segona. A ell li queda un any de contracte, tot i que la intenció del club és renovar-lo i la seva és quedar-se. Això ho acabaran d’abordar al final del play-off, tal com explica ell mateix: “Estic centrat en el partit, no vull parlar de la renovació fins després de diumenge, però per part meva espero que tot arribi a bon port; tinc una confiança màxima que tot sortirà bé.”

LES FRASES

Omple d’orgull que se’t reconegui la feina, però jo treballo per a això, per millorar cada dia, que encara puc polir moltes coses

LA XIFRA

40
partits
ha jugat Palencia aquest curs, tots com a titular. En total, ha disputat 3.574 minuts, ha fet 1 gol i ha vist 20 grogues.
Seria un privilegi i una il·lusió increïble treure’ns l’espina de fa dues temporades i tornar a segona
Sergi Palencia
lateral i capità del barça b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)