2a divisió FEF

Futbol

2a divisió B

L’entrenador més cobejat

El Sabadell s’endú Toni Seligrat, un tècnic perseguit pels projectes més monstruosos de la categoria com ara l’Atlètic Balears i el Mallorca

L’entrenador ha disputat quatre de les últimes cinc promocions d’ascens

No és cap secret la raó per la qual els millors equips de la categoria, o com a mínim els que mantenen les aspiracions més altes, hagin protagonitzat una intensa baralla aquest mes de juny per endur-se Toni Seligrat. El Sabadell va posar el punt de mira en l’entrenador de Torrent, mentre que l’Atlètic Balears i el Mallorca (dos projectes monstruosos) van apostar molt fort per la seva incorporació. La raó? El tècnic és una assegurança de vida en la disputa de les promocions d’ascens: en els últims cinc anys hi ha estat present sempre exceptuant el curs en què va dimitir del desaparegut Huracán. Al final, el conjunt arlequinat, oferint recursos i un projecte sòlid, ha convençut el prestigiós tècnic, que serà presentat avui i de qui el seu predecessor en el càrrec, Guillermo Romo, va dir l’any passat que és l’home que més sap de segona B del món.

“Si a segona B hi ha 80 equips i 2.000 jugadors, estic convençut que Seligrat se’ls coneix tots”, admet Pau Bosch que és el segon jugador que més ha jugat amb Toni Seligrat a segona B. “Coneix al detall el rival, i els entrenaments són de màxima intensitat. Està molt a sobre dels jugadors i exigeix el màxim rendiment”, afirma el central català, amb contracte a l’Alcoià. Seligrat ha dominat amb mà de ferro el grup 3 de segona B [amb un parèntesi d’un any en el grup 2, quan hi va jugar amb el Lleida la temporada 2012/13] i tot són lloances dels tècnics de la categoria, des de Gerard López a Manolo González. La clau? Els resultats. “És un entrenador molt guanyador, molt ambiciós. Té al cap pujar de categoria i ser un entrenador de segona A. Per això els equips tan ambiciosos es posen en contacte amb ell; les seves aspiracions són les màximes”, admet Bosch. Això sí, de moment, tot i ser una garantia d’estar en les quatre primeres posicions al final de l’any, el punt que se li resisteix és que no ha pogut aconseguir l’ascens (Lleida en dues ocasions, Huracán i Alcoià).

Una imatge molt particular

Deixant de banda els resultats i els mètodes, Toni Seligrat és un entrenador que projecta una imatge molt característica: amb serenitat, mai es mossega la llengua en les rodes de premsa i, enguany, ha jugat amb els dorsals dels seus jugadors fins al punt de canviar-los cada partit. “Jo crec que no és un entrenador problemàtic o peculiar. Simplement diu el que pensa, que d’altra banda és una de les seves característiques: va amb totes amb els seus ideals i no enganyarà mai”, afirma Pau Bosch.

En la seva arribada a Sabadell, una de les incògnites que es presenten per al tècnic, criat en el futbol valencià, serà la seva adaptació a un estadi gran i que convida al joc de possessió. “La seva prioritat és intentar deixar la porteria a zero i, a partir d’aquí, sortir al contraatac”, explica Bosch (74 partits amb Seligrat). “Però, per posar un exemple, aquest any amb l’Alcoià hem guanyat a la gran majoria de camps grans i de gespa natural, i hem perdut en diversos de gespa artificial. I hi ha hagut partits en què hem dominat molt, com per exemple en la tornada contra el Cartagena, en què jo no havia vist mai com un equip [l’Alcoià] podia dominar tant un rival, tot i que, desgraciadament, vam perdre”, va afegir.

334
punts.
És el registre de Toni Seligrat en la seva carrera a segona B (Alcoià, Huracán, Lleida i Olímpic de Xàtiva).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)