2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

L’empenta definitiva

El conjunt blaugrana es juga en noranta minuts un ascens a segona A que té ben encarrilat gràcies al resultat de l’anada (1-4)

L’equip no vol confiances ni pecar d’excitació; mantenir el control del partit serà clau

El camí que ha hagut de fer el Barça B fins a arribar a l’última eliminatòria amb tot a favor ha estat llarg i costerut. Per molt avantatge que va aconseguir en la lliga regular (82 punts), el grup tercer de la segona divisió B mai no dona treva i la promoció d’ascens no va fer res més que insuflar dubtes en l’equip.

Però l’equip de Gerard López ha sobreviscut a aquests dubtes, a les crítiques per l’estil de joc, a les lesions, a mals partits i a derrotes dures. I ha arribat a les portes de la glòria. Ho té a tocar. Diumenge passat va oblidar tots els problemes previs i va etzibar un 1-4 a El Sardinero gairebé definitiu en l’anada de la darrera eliminatòria per pujar a segona A. Avui, amb un Miniestadi vestit de gala, el filial blaugrana només necessita l’última empenta per assolir l’anhelat ascens.

Controlar els ànims

Qualsevol victòria, qualsevol empat i qualsevol derrota amb menys de tres gols de diferència fa al Barça B equip de la segona divisió A. La derrota per tres gols, sempre que sigui un 0-3, també. Així, doncs, tot i que el partit dura 90 minuts, el Barça està ben a prop d’amarrar l’objectiu. “Queda poquet però no està fet. L’únic que queda és confirmar-ho fent un bon partit en la tornada”, avisa l’entrenador Gerard López. El vestidor, des que l’àrbitre Galech Apeztegia va xiular el final del partit a El Sardinero, va ser conscient de la importància de l’1-4 amb una pinya de celebració reveladora, però un cop refredats els ànims, vol ser prudent. “Serà un partit molt complicat i si no sortim concentrats des del principi ens poden donar un ensurt”, admetia el capità Sergi Palencia. “S’hauran de controlar molts aspectes d’aquest partit”, hi afegeix Gerard López.

El Barça B ha viscut molts alts i baixos en l’aspecte emocional al llarg de la promoció d’ascens, i per això, el tècnic vol que els nervis i la joventut no siguin un problema en el partit de tornada. “Tenim al davant una oportunitat única i hem hagut de treballar moltíssim per aconseguir-la; per això és normal que als jugadors joves els pugui afectar amb certa excitació”, explica Gerard: “Que aquestes emocions ens duguin a tenir la intensitat que cal perquè ells en posaran molta. Cal canalitzar-les en positiu.”

Sense Fali

Fali, al llarg de tot el curs, ha estat una de les brúixoles anímiques de l’equip però també futbolístiques gràcies al seu perfil, d’home defensiu en el mig del camp, absent en la resta de la plantilla. Per això, la seva baixa per sanció –en l’anada va veure la tercera groga de la promoció d’ascens– serà molt important en un partit en què es preveu que el Barça s’hagi de defensar molts minuts. Per culpa de les lesions, el cos tècnic no té gaires més alternatives que Sarsanedas en la zona ampla o jugar amb un tercer central reconvertit a pivot. Aquesta opció, però, enviaria un missatge que Gerard López no vol donar al seu equip. “Hem de tenir el control del partit”, va indicar el tècnic, escarmentat de la tornada contra el Cartagena en què, sense la pilota, van patir per aconseguir el passi a l’eliminatòria final.

Al davant, l’equip blaugrana tindrà un equip predisposat a donar guerra des del primer minut, a través de la recuperació de la pilota i d’insuflar nerviosisme al rival. “No ens hem rendit mai. Hem superat situacions difícils tot l’any i tenim jugadors amb molta experiència que saben que en el món del futbol, tan imprevisible, tot canvia en una sola jugada”, admet el tècnic del Racing, Ángel Viadero.

LES FRASES

Arribem amb la cautela i la humilitat de saber que l’ascens no està fet; el rival ara mateix està ferit i això el fa doblement perillós
El Racing és un equip de remuntades èpiques, té gent perillosa al davant
Sergi Palencia
capità del barça b
És una oportunitat única per a nosaltres i estem davant d’un repte que hem hagut de treballar moltíssim al llarg de tota la temporada
Que les emocions ens portin a dur el control del joc i a tenir la intensitat necessària
Gerard López
entrenador del barça b
Hem de plantejar el partit com si fos una final a partit únic; el repte és molt bonic i tots remem per aconseguir-ho
En cap cas nosaltres estem relaxats perquè el rival té arguments suficients per aconseguir la remuntada
Hem d’estar mentalitzats per guanyar el partit. Amb el suport de la gent serà més fàcil
Jesús Alfaro
atacant del barça b
Ha estat la setmana més difícil per a nosaltres perquè el resultat ens va deixar molt ferits i el temps no ha alleujat el dolor
Tot i el resultat de l’anada, tenim forces i motius per creure que podem remuntar. El futbol és imprevisible
Hem intentat inculcar una idea futbolística que ens permeti remuntar
Ángel Viadero
entrenador del racing

No hi ha entrades disponibles

El Barça B va anunciar divendres passat que s’havien exhaurit totes les entrades disponibles per al partit d’avui. L’entitat va posar a disposició dels socis sis entrades gratuïtes per cada carnet i ja estan totes exhaurides. El Miniestadi, però, no estarà ple. Si bé és cert que el Racing va exhaurir també les 750 entrades que li va donar el Barça per acompanyar el seu equip –l’afició visitant estarà en el gol nord–, la necessitat d’un perímetre de seguretat que ocuparà tota la part alta del gol nord provocarà que aquelles localitats no estiguin disponibles. “Hem de controlar tots els aspectes ofensius, defensius, anímics i fins i tot tenir el Miniestadi ple”, va reclamar l’entrenador del filial, Gerard López.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)