2a divisió A

Acord de conveniència

Reconducció. El Girona i el Peralada continuaran amb el vincle de filiació un curs més, però amb matisos. Un pressupost més baix i un enfocament clar cap a la formació, els grans canvis

L’acord de filiació entre el Girona i el Peralada, que dilluns a la tarda estava trencat, ahir es va reconduir i mig reparar. Fa flaire d’entesa de conveniència. Per una banda, el Girona volia evitar qualsevol confrontació amb un altre club de la demarcació i amb alguns dels seus propis seguidors i, per l’altra, el Peralada sabia que amb el suport del club de Montilivi, sigui quin sigui el nivell de la inversió, podrà confeccionar una plantilla a tercera sense les preocupacions i les inclemències amb les quals topava durant els cursos anteriors.

Abans-d’ahir, l’àrea esportiva del Girona, encapçalada per Quique Cárcel, va mantenir reunions a Montilivi amb el president del Peralada, Josep Isern, i el seu tècnic, Arnau Sala. Sense cap comunicat sobre com quedava la vinculació per cinc anys que havien signat el 2016, tot feia pensar en un escenari de trencament. Passades 24 hores, i després d’analitzar els condicionants i valorar els pros i els contres, els dos clubs van decidir que seguiran units una temporada més després d’arribar a una posició a mig camí que pugui beneficiar totes les parts.

La reformulació del vincle

Tot i que el curs vinent l’acord entre els dos clubs seguirà vigent, les condicions en l’aspecte econòmic que s’havien fixat la campanya passada disminuiran de manera considerable després de l’ascens frustrat del Peralada a segona B diumenge passat. “El dimarts de la setmana passada vaig dinar amb Ivan Hammouch [secretari tècnic del Girona i del Peralada] per parlar de la planificació de la temporada vinent. Evidentment, en cas de no pujar, sabíem que la cosa no seria igual”, comenta l’entrenador del Peralada Arnau Sala, que fins i tot ha tingut els últims dies diversos jugadors juvenils del Girona entrenant-se a les seves ordres per avaluar-ne les possibilitats futures dins de l’equip.

Precisament, el nou enfocament de l’acord podria tenir com a pal de paller la formació. I és que el Girona està interessat a nodrir el Peralada de jugadors sortits del divisió d’honor juvenil o de joves valors amb projecció que en un futur tinguessin la possibilitat d’ajudar el primer equip: “Hem trobat una posició òptima per a tots dos i la seguirem treballant. Des de l’òptica del Girona, volem posar a Peralada jugadors amb projecció que puguin interessar al club per les seves característiques”, diu el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, que afegeix: “No és que volguéssim trencar l’acord amb el Peralada, però tenim clar que no farem la inversió que hem fet aquesta temporada”, explica. La conclusió és clara: el Girona no construirà un equip amb aspiracions d’ascens a segona B per a una entitat que no porta el nom de la institució.

Arnau Sala continuarà

Amb contracte amb el Peralada i independentment de l’acord final que s’estableixi, els tècnics que han conduït l’equip a fer el millor curs de la seva història continuaran una temporada més al càrrec. La parella Arnau SalaXavi Punsí han classificat l’equip en el segon lloc de la lliga regular i l’han conduït fins a l’eliminatòria decisiva d’ascens a segona B després d’haver deixat fora el Móstoles i el Conquense i abans que el Rápido de Bouza frustrés les aspiracions del Peralada i, evidentment, del Girona.

EL GRAN GIR

L’equip no es farà amb l’objectiu de pujar a segona B, sinó per donar sortida als joves
Des de l’òptica del Girona volem posar a Peralada jugadors amb projecció interessants
Quique Cárcel
director esportiu del girona

JUGADORS OBSERVATS

En el tram final de curs, Arnau Sala va tenir diversos juvenils entrenant a les seves ordres

ELS FETS

Ivan Hammouch i Arnau Sala es van reunir el 20 de juny per planificar el curs vinent
Els dos clubs han volgut evitar la confrontació pel bé dels seus propis interessos
Evidentment, en el cas de no pujar sabíem que la col·laboració del Girona podria canviar
Arnau Sala
entrenador del peralada
Desconec l’acord al qual s’arriba, però el que puc dir és que dimarts vaig parlar amb Iván Hammouch per planificar el futur
No és que volguéssim trencar l’acord amb el Peralada, però tenim clar que no farem la inversió que hem fet aquest curs

Reunions entre els jugadors amb contracte en vigor i el Girona

La plantilla del Peralada encara està paint la desil·lusió de no haver pujat a segona B i dilluns va berenar plegada per fer pinya. La trobada també va servir perquè el cos tècnic i els jugadors s’acomiadessin abans de les vacances i, fins i tot, alguns futbolistes van penjar a les xarxes socials un petit escrit en agraïment al suport rebut, algun dels quals semblava clarament en clau de comiat. Ara caldrà veure què passa amb la configuració de l’equip de cara al curs vinent, ja que és tota una incògnita. És per això que la plantilla del Peralada viu el moment amb incertesa, tot i que en els propers dies diversos jugadors ja tenen programades reunions amb el Girona –amb Ivan Hammouch com a interlocutor–. Sobretot els que tenen contracte en vigor, com és el cas del capità, David Corominas, que està en espera d’aclarir els dubtes: “Tinc un altre any de contracte i la meva intenció era seguir si no passava res estrany. Vaig venir aquí pel projecte i ara caldrà veure que passa, seria una llàstima que tot se n’anés en orris”, argumenta el golejador del conjunt verd-i-blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)