2a divisió A

El Vilanova toca fons

1a catalana. El conjunt del Garraf, que acaba de baixar a segona catalana, arrossega un deute de més de mig milió d’euros amb la Seguretat Social i afronta un procés electoral mogut

No és un cas aïllat en els últims anys, però no per això deixa de ser greu. El Vilanova, que fins no fa gaire disputava promocions d’ascens a segona divisió B, acaba de baixar a segona catalana en un any nefast i envoltat d’un ambient enrarit, enmig d’una crisi institucional i econòmica bestial. Amb un president desaparegut i un deute que supera el mig milió d’euros, la situació a la capital del Garraf és més que delicada. Demà tindran lloc les eleccions per a la presidència, després que la junta anterior –la poca que quedava– va dimitir per poder-se presentar de nou als comicis i deixar enrere els lligams amb l’antic president.

Amb tot, però, la situació és dramàtica i la candidatura que surti vencedora del procés electoral té un bon problema per solucionar. Perquè, a banda de trobar-se amb un equip a segona catalana, haurà de negociar també amb la Seguretat Social un deute de 600.000 euros. “La meva idea és fer una auditoria per intentar aclarir els comptes i la situació econòmica del club. Ja tinc una idea de com està, però m’agradaria que ho analitzés gent externa”, explica Josep Maria Cremades, president de FemFutbol Vilanova i un dels dos candidats a la presidència del club dels Alumnes Obrers. L’altre candidat és Xavier Laffitte, exdirectiu de la junta del desaparegut president Gabriel Sánchez; Paco Carmona, que semblava que seria el tercer candidat, finalment es va adherir a la candidatura de Cremades. “Les coses no s’han fet bé”, reconeix Laffitte, que, juntament amb Giovanni Napuri, s’ha volgut desmarcar de l’antic president presentant-se amb un equip nou.

Temps d’opulència

El que és clar és que el Vilanova entra en una nova etapa en la qual s’han acabat els pressupostos desmesurats. I és que en els darrers dos cursos el primer equip ha tingut un pressupost de prop de 150.000 euros, uns diners, però, que no han donat la felicitat perquè l’equip ha acabat baixant, després de viure un munt de situacions esperpèntiques i surrealistes. Tres entrenadors i un munt de jugadors –alguns que no van arribar ni a debutar– per acabar entrenant, alguns dies, amb menys de deu futbolistes. “A mi el que em fa mal no és haver baixat, sinó la manera com s’han fet les coses”, es queixa el candidat Cremades, mentre que Laffitte, que diu que hi ha posat diners de la seva butxaca per salvar el curs, vol començar un projecte nou després d’intentar desmarcar-se d’un expresident amb qui diu que no ha tingut gairebé relació.

30 DE JUNY

Les eleccions tindran lloc divendres que ve, amb la presència de dos candidats

DEUTE MILIONARI

La mala gestió econòmica ha dut el club a deure 600.000 euros a la Seguretat Social

A SEGONA CATALANA

El Vilanova va perdre la categoria tot i tenir un dels pressupostos més elevats del grup 2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)