Girona

El Girona pagarà 133.000 euros i tindrà el filial a 2a B

Gavà i Peralada. La FEF va oficialitzar el descens del club barceloní, que va pagar fora de termini, i els xampanyers tenen prioritat sobre la resta d’equips per pujar a la divisió de bronze

El Girona té previst anunciar avui la decisió d’utilitzar el privilegi que té per recuperar –ara als despatxos i previ pagament de 133.000 euros– la plaça a segona B que se li va esfumar fa deu dies sobre la gespa en el partit que el seu filial, el Peralada, va empatar contra el Rápido de Bouzas (2-2). El cost actual és molt més alt perquè d’haver guanyat aquell partit, l’ascens hauria sortit de franc. L’oportunitat, però, és massa llaminera com per deixar-la escapar. De fet, costaria molt argumentar ara que al Girona no li interessa tenir un equip a segona B quan durant tota la temporada passada no va escatimar recursos per assolir un objectiu que era prioritari per intentar convèncer els jugadors amb més projecció.

Els 133.000 euros és el resultat de la suma dels deutes dels equips que han descendit per impagaments: el Gavà (54.000 euros), el Boiro (94.000) i el Palencia (117.000). Només hi ha dues places vacants a segona B perquè el Palència ha baixat dues categories, i el global del deute (266.000 euros) s’ha de dividir per dos. Si el Peralada no el volgués, la plaça s’oferiria al Terrassa, i després al Vilafranca. En cas de negativa, la prioritat passaria a la resta de catalans descendits de segona B a tercera per ordre de classificació. El Girona, amb tot, té de termini fins el divendres a les 10 del matí per executar la decisió.

El Gavà, fora de temps

La federació de futbol va enviar ahir la tan esperada circular i va confirmar el descens del conjunt del Baix Llobregat a tercera divisió per impagaments als jugadors. I això que ahir al matí el president Maniega va fer l’ingrés dels 50.000 euros pels quals ha estat condemnat el club a baixar. Aquests diners, però, han arribat tres dies tard. I la federació no ho perdona.

L’entitat, però, encara no ha perdut del tot l’esperança perquè confia a rebre una resposta positiva a la petició que va fer divendres passat d’obtenir una moratòria de quatre dies. I és que la FEF, a banda de fer pública la circular, no ha respost directament a l’entitat. Aquest és l’únic clau al qual s’aferra Maniega, que divendres passat –abans d’acabar-se el termini– va enviar una notificació en què deia que la transferència estava feta des de l’Uruguai i que només els filtres de les transaccions internacionals han fet endarrerir aquest pagament. A més, segons defensa el club, els 50.000 euros es van abonar ahir al matí.

AVUI, DECISIÓ

El Girona més a prop del sí que del no per recuperar la plaça que es va esfumar fa 10 dies

TERMINI

L’equip de Montilivi té fins el divendres al matí per executar la seva decisió

SENSE PERDÓ

El Gavà va abonar els 50.000 euros ahir, tres dies després d’acabar el termini

El Mallorca B deixa pas a la Peña Deportiva

A falta de conèixer l’equip que substituirà el Gavà, la FEF va desvelar un dels grans misteris de les últimes setmanes: la Peña Deportiva d’Eivissa ocuparà el lloc del Mallorca B en el grup 3 de la segona divisió B. D’aquesta manera, la federació ha decidit premiar l’equip balear que més lluny ha arribat en la promoció d’ascens –els eivissencs van caure en la segona eliminatòria–, al davant del millor classificat en la lliga regular en el grup balear–com que el Formentera, campió del grup 11, va pujar, el Poblenc, segon classificat, també reclamava la plaça per a la divisió de bronze–.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)