Territorial

Un planter de referència

Divisió d’honor juvenil. El Nàstic de Manresa, que s’estrenarà enguany en la màxima divisió del futbol formatiu, s’ha convertit en un dels clubs que més jugadors exporten als grans equips

Durant molts anys va ser el club d’on va sortir Pep Guardiola. Però ara el Gimnàstic de Manresa és molt més que això. Convertit en un club de referència a Catalunya quant a formació de futbolistes, el club del Bages traurà ara, per primera vegada, el cap en l’àmbit estatal després d’aconseguir l’ascens a la divisió d’honor juvenil, la màxima categoria en el futbol formatiu. “Som un club formador sense primer equip. El que busquem és que surtin el màxim de jugadors als grans planters i per això necessitem bones categories”, explica el director general del club bagenc, Sergi Martínez.

I de moment, la feina sembla que té resultats. Aquest estiu fins a catorze jugadors –i un entrenador– posaran el rumb cap al Barça, l’Espanyol i el Vila-real. “En els últims quatre anys som un dels equips de tot l’Estat que més jugadors han aportat al futbol de base dels equips professionals, o el que n’hi ha aportat més”, es vanagloria Martínez, que pot presumir, ara sí, de tenir els equips en les màximes categories.

De fet, si enguany el Nàstic s’estrenarà en la divisió d’honor juvenil, el curs passat ho va fer en la lliga estatal. “Teníem equips molt forts de prebenjamí fins a infantil, però a partir d’aquí els millors jugadors ens marxaven perquè no teníem categories. Per això fa uns quatre anys vam iniciar un projecte per potenciar l’etapa de cadet i juvenil i ens ha funcionat”, explica el màxim responsable esportiu del club manresà, que situa l’inici del creixement fa menys de deu anys, quan es van començar a aconseguir categories amb els més petits. “Sempre hem estat un club familiar i de barri, però la junta sempre ha confiat molt en el treball dels coordinadors i els entrenadors de la casa. I amb ambició i treballant molt hem arribat fins aquí”, afirma. Lluny ja, doncs, de ser exclusivament el club que va veure fer els primers passos a Pep Guardiola, el Nàstic de Manresa s’ha convertit ara en un primera espassa en el futbol de base del país. “Abans els jugadors ens marxaven, ara anem a buscar-los fins a Andorra, Lleida, Girona o l’àrea de Barcelona”, resumeix Martínez. I mentre aspiren a repetir un cas Jordi Alba –el Cornellà va rebre un bon pessic en concepte de formació pel traspàs del lateral al Barça–, a Manresa continuaran treballant perquè els grans es continuïn fixant en la seva feina.

LES FRASES

Som un club formador. El que busquem és que surtin el màxim de jugadors als grans planters de tot l’Estat
Ens movem molt i els resultats ens estan acompanyant, per això la gent es fixa en nosaltres
Sergi Martínez
dir. general del gimN. manresa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)