2a divisió A

Els supervivents de terra

Territorial. A la demarcació de Girona encara queden cinc municipis en què els equips de futbol juguen en camps de terra: Castellfollit, la Pera, Camós, Camallera i la Selva de Mar

En l’última dècada els camps de terra han anat quedant, a poc a poc, en l’oblit en favor de la gespa natural o artificial. Són pocs els clubs gironins que continuen jugant en els mítics camps de sorra, en què s’han de traçar les línies del camp de forma manual amb un carretó ple de calç i esdevenen un terreny fangós quan plou. En concret, a la demarcació gironina només hi queden cinc camps de terra: els municipals de Castellfollit de la Roca, la Pera, Camós i Camallera, i el complex esportiu El Brascó, a la Selva de Mar, on juga el Selvatans.

A Castellfollit de la Roca, on el primer equip juga al grup 27 de quarta catalana, el camp continua sent de terra perquè el terreny és propietat privada; per tant, l’Ajuntament no pot fer res per fer el pas a un camp de gespa, llevat que compri el terreny, una opció inviable per temes econòmics.

A l’Ajuntament de la Pera ni tan sols s’han plantejat fer el canvi de terra a gespa perquè econòmicament no és assumible. Tot i ser un camp antic i de sorra, el municipal de la Pera es fa servir molt ja que hi juguen el sènior de l’equip local –grup 29 de quarta catalana–, quatre equips femenins i un de benjamí.

A Camós tampoc s’han plantejat fer obres per posar gespa al camp de futbol. Són conscients que no ho poden assumir des del punt de vista econòmic i aposten perquè el terreny on juga l’equip del poble –grup 27de quarta catalana– continuï sent de terra.

En canvi, a Camallera sí que s’han plantejat l’opció de fer el camp de gespa. Tenen la voluntat de fer el canvi tot i ser conscients de les dificultats econòmiques que suposa. L’Ajuntament ha començat a treballar-hi i està buscant recursos per dur a terme la reforma. Ha demanat subvencions i té la intenció de buscar material barat de segona mà.

Finalment, el Selvatans també ha de jugar en un camp de terra, i les dificultats econòmiques no només obstaculitzen el canvi de terreny de terra a gespa sinó que posen en perill l’existència del club, que actualment juga al grup 30 de quarta catalana.

D’ALTRES EN DESÚS

Corçà, Sant Jordi Desvalls i Riells tenen camps de terra però estan en desús

APOSTEN PEL CANVI

El municipal de Montagut ja és de gespa i el de Serinyà ho serà aviat

L’OBSTACLE

El cost econòmic de passar de la terra a la gespa impedeix que s’aposti pel canvi

Montagut i Serinyà ja han apostat per substituir la terra per la gespa

El mes d’agost de l’any passat van començar les obres a Montagut per posar gespa al camp municipal de futbol i a l’octubre ja van acabar. Ara al poble garrotxí ja poden gaudir del camp de gespa, que s’estrenarà a l’inici del curs vinent, després que fins ara hagin estat jugant a Tortellà. Les obres han estat possibles gràcies a l’ajut econòmic de l’Ajuntament, la Diputació de Girona, la FCF i també el micromecenatge. A Serinyà es va sembrar gespa al municipal aquest mes de maig i s’espera que el camp es pugui estrenar al començament del curs vinent. El canvi de terra a gespa serà possible gràcies a la subvenció que han rebut de la Diputació de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)