Girona

Estrena amb incògnites

El debut històric del Girona a la màxima categoria té aquesta tarda el punt de partida amb el primer entrenament programat

El club ha de fer encara una desena d’incorporacions i resoldre diversos interrogants

Trenta-set dies després de tancar a Còrdova el seu periple per la segona divisió A, el Girona comença aquesta tarda una nova etapa, la més il·lusionant i ambiciosa. L’estrena històrica del conjunt blanc-i-vermell a la màxima categoria del futbol estatal té avui la primera cita destacada, amb l’arrencada dels entrenaments. Serà un primer contacte, al camp annex de Montilivi, un estadi que s’està refent de dalt a baix i a tot drap per mirar de tenir un aterratge com Déu mana a la lliga de primera. No només amb les obres està treballant a contrarellotge el Girona, que començarà la pretemporada amb unes quantes incògnites encara per resoldre i amb una plantilla pendent d’agafar molta forma. El Girona ha anunciat fins ara quatre fitxatges –els porters Gorka Iraizoz (Athletic) i José Aurelio Suárez (Barça B) i els defenses Bernardo (Middlesbrough) i Carles Planas (Celta)– i preveu enllestir-ne ben bé una desena més. L’equip que començarà a suar avui ha de canviar força respecte a la plantilla de primera un cop tancat el mercat.

L’interrogant principal que marca l’activitat esportiva a Montilivi des de fa setmanes és el canvi de propietat a l’entitat, que ha de tenir com a efecte l’arribada de jugadors a través del Manchester City. De fet, la confecció de la plantilla està condicionada a l’empenta que pugui fer el club cityzen. Sense anunci oficial, s’haurà de veure si el Girona manté la voluntat inicial de no incorporar cap jugador del City fins que s’hagi comunicat el nou marc de relacions. O si tiren pel dret i comencen a rebre jugadors com ara Pablo Maffeo, que ja no va començar la pretemporada a les ordres de Pep Guardiola i que es mostrava “entusiasmat” d’integrar-se avui mateix a l’equip dirigit per Pablo Machín.

El Girona confia avançar en els diversos fronts oberts que té per aconseguir que els jugadors s’incorporin com més aviat millor als entrenaments de l’equip. També s’ha de definir la situació de Kiko Olivas, que va saber fa més d’un mes que no tenia lloc a l’equip però que està pendent d’entendre’s per a la rescissió del contracte.

Amb quatre fitxatges, vuit jugadors de la temporada passada amb la continuïtat assegurada i un parell més encara amb interrogant (Ramalho i Eloi, perquè Sandaza té permís per negociar una sortida), és probable que en els primers entrenaments hi hagi una bona presència de jugadors del Peralada, el filial que competirà a segona B després d’haver pagat 133.000 euros per ocupar el buit del Gavà.

Dues estades

Amb l’estadi sense gespa i les limitacions del camp annex, l’entrenament d’aquesta tarda serà un primer contacte. Just després, els jugadors se n’aniran cap a Peralada, on faran una breu estada de dos dies, amb diverses sessions programades, per començar a intensificar la feina en unes instal·lacions en bones condicions. Serà, de fet, una mena d’assaig per a l’estada més llarga, la que farà l’equip a partir de dijous a la ciutat esportiva del Manchester City. A Anglaterra, l’equip de Machín té els dos primers amistosos –contra el Nottingham Forest i l’Oldham Athletic– dels cinc que de moment té programats durant l’estiu. Una altra incògnita és la disputa del Costa Brava, en funció de les obres de l’estadi. De moment, l’únic amistós com a local es jugarà al Nou Municipal de Palamós, l’1 d’agost contra el Brighton.

A CONTRARELLOTGE

Avui
Inici dels entrenaments
Camp annex de Montilivi (18.30 h)
Demà
Inici d’una estada a Peralada
Avui, l’equip, després del primer entrenament, se n’anirà a allotjar a l’hotel Peralada Golf, on té programades sessions demà i dimecres
20 juliol
Inici de l’estada a Manchester
Estada de vuit dies a la City Football Academy, la ciutat esportiva del Manchester City
25 juliol
19.45 h Nottingham - Girona
Estadi City Ground
27 juliol
19 h Oldham Ath. - Girona
Estadi SportsDirect.com Park
28 juliol
Final estada a Manchester
1 agost
20 h Girona - Brighton
Estadi Nou Municipal de Palamós
5 agost
20 h Nàstic - Girona
Estadi Nou Estadi de Tarragona
12 agost
20 h Reus - Girona
Estadi Municipal de Reus
CONTINUEN SEGUR
Bounou
Porter
Alcalá
Central
Juanpe
Central
Aday
Carriler
Pere Pons
Migcampista
Granell
Migcampista
Portu
Migcampista
Borja García
Migcampista
FUTUR CONDICIONAT
Ramalho
Central
Eloi Amagat
Migcampista
ELS FITXATGES
Gorka Iraizoz
Porter
José Aurelio Suárez
Porter
Bernardo
Central
Carles Planas
Carriler
El club espera tancar alguna de les gestions avui mateix, abans de l’arrencada

SETMANA INTENSA

L’equip se’n va avui mateix a Peralada i dijous comença l’estada de Manchester
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)